Hogy vegyem rá a szüleimet, hogy elmehessek a koncertre és a fesztiválokra?
Tavaly anya elengedett a Soundra, csak nem úgy alakult minden, ahogy terveztem és amikor hazajöttem, volt egy kis balhé.
Most a barátom meglepett a szülinapom miatt egy koncertjeggyel a bécsi Miley Cyrus koncertre és a 3 nyári fesztiválra is szeretnék elmenni (VOLT, Sound, Sziget), azokat apa fizeti, már mondta.
De ha anya nem enged el, egyikre se mehetek (vele élek). Már mondtam a nevelőapámnak, hogy beszélhetne vele, de azt mondta, hogy a tavalyi után nem ígér semmit.
Viszont nem tudom, hogy a koncertet hogy hozzam fel neki és apának. Mert apa még mindig a kis hercegnőjének tart, aki még csak a csóknál tart. De a koncert miatt ott kellene aludnunk legalább 2 éjszakát.
Mit csináljak, hogy minden sikerüljön?
16L
(A barátom már 18 éves és akkor már együtt leszünk több, mint egy éve)
Köszi szépen az őszinte választ. Ezt imádom a lányomban is, hogy hajlandó minden sz...got elmondani! ;)
16 évesen én is sok mindent csináltam. Nem tudom mi állíthatott volna meg. A szigor biztos nem. Volt, hogy egy 24 órás buliból kellett megjelennem reggel a telken...persze jól vagyok, csak nagyon süt a nap.... Volt egy-két olyan fiú ügyem, amit ma már nem tennék meg - kár hogy én nem tudtam anyuval megbeszélni.
Szóval neked így teljesen rendben vannak ezek a dolgok? Pl. a belekevertek valamit az italomba - szerinted te tudtál volna bármit tenni, hogy ez ne történjen meg? Attól nem félsz, hogy nagyobb baj történik veled? Pl. mi sokat stoppoltunk, majdnem mindig "ajánlatot" kaptunk. Érdekes helyzetek voltak.
A füves cigivel tudod mi a baj? Hogy Magyarországon sajnos büntetendő. Szerintem anyud nem olyan őskövület, hogy sajnálná tőled a jót, szerintem félt.
A jogsi nélküli vezetés helyszínen 45000, feljelentés után 90000. Az autó üzembentartóját helyszínen 20000-re, feljelentve 40000-re büntetik. Ha baleset van (mégha vétlen is vagy), nem fizet a kötelező, a kárt neked kell megtérítened.
Ha már vezetsz, akkor ne tedd fel a képet, mert az alapján is beazonosíthatnak. És kisforgalmú úton, nappal, józanon, stb. stb. :)
Jó hogy beszélgetünk ezekről, mert én is elkövetek hibákat (a lányom is feltette a videót, amin vezetni tanítom).
Én már inkább nem tiltom a cigitől a lányomat, minek játszmázzunk. Viszont végig kellett néznie a CDC videókat (Tips from a former smoker).
Az alkoholról beszélgettünk, tilthatom, ha inni akar, inni fog. 2 hányásos fejfájásos takaríthatsz magad után éjszaka után már nem volt olyan vonzó. Ja, meg a 13 éves barátnőjét úgy csinálta meg az osztálytársuk (de nagyon csúnyán), hogy a kislány beivott ember módra.
Ha anyu eltűnne néhány hétre az életedből, az pálya lenne? Nem aggódnál? Nem hiányozna? Ha eltűnne 1 évre? Ha eltűnne örökre? Vagy ha egyáltalán nem érdekelné, hogy mi van veled? Bocs, hogy ilyen hatásvadász vagyok.
Talán megpróbálhatnád picit megérteni anyukádat. Milyen az ő élete. Mit csinál. Hogyan lazít. Mennyit keres. Mennyit költ magára. Milyen telefonja van. Mennyit iszik. Mennyit füvezik. Mit tudhat a szexről.
Mert az neked lenne jó, ha jóba lennél anyuval. Vad fantáziámmal még azt is el tudom képzelni, hogy jól fog esni, ha felhív egy ilyen nyári napon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!