Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Aki volt már pszichológusnál...

Aki volt már pszichológusnál leírná tapasztalatait? 18 éves lány vagyok és szeretnék elmenni. Tovább lent.

Figyelt kérdés

Arra vagyok kíváncsi, hogy mennyit beszél egy pszichológus pl, kérdezget e sokat..

Még sosem voltam és kicsit félek. Azért mennék el mert nagyon magányosnak érzem magam és nem a legjobb a szüleimmel sem a kapcsolat és gyakran vagdosom magam.

2014. jan. 15. 14:57
 1/6 A kérdező kommentje:
Illetve az is érdekelne, hogy mennyibe kerül egy alkalom.
2014. jan. 15. 14:57
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Ha még középiskolába jársz, jó esetben van a sulitokban iskolapszichológus, ha őt keresed fel, az teljesen ingyen van.

Félned nem kell egyáltalán. Kérdezgetni fog valószínűleg, de faggatni nem. Azt mondasz el, amit jól esik. Úgyis az lesz az első, hogy el kell mondanod, miért is kerested fel, ehhez mérten fog hozzád állni. Segítő szándék lesz benne. Attól sem kell félned, hogy elmondja másnak a dolgaidat, köti a titoktartás, és mivel már nem vagy gyerek, duplán.

2014. jan. 15. 15:09
 3/6 A kérdező kommentje:
Nincsen az iskolában pszichológus. :(
2014. jan. 15. 15:17
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Először is nyugodj meg,nem kell félned!Ne aggódj!Nálam is ez a helyzet,amit most leírtál,sőt még egy kicsit idegesítőbb a helyzet:mellette "apám" alkoholista,na de mindegy is.Ilyenkor örülök,hogy örökbefogadtak.

Szóval:szerintem kérd meg anyukádat,hogy vigyen el pszichológushoz,mert úgy érzed,hogy (és itt mondassz valami indokot,pld.olyat,hogy megfelelési kényszer,vagy bármi lelki dolgot).Na,és ha elvisz,akkor a pszichológussal már lehetsz őszinte.Neki titokban kell mindent(!),DE MINDENT!!!!! tartania.

Amúgy:nem tudom mennyibe kerül,biztos megvan az ára,meg hát a szolgáltatás minősége is függ tőle.

Tudod,egy ingyenes pszichológus(mint pld.az iskolapszichológus) nem használ olyan sokat,mint egy magánpszichológus,akit gyakorlatilag te választhatsz.Ő pénzt kap érte,és ezért cserébe te nyilván elvárod,hogy adjon tanácsot,vagy segítsen,vagy csak hallgasson meg egyszerűen.Viszont az ingyeneses szinte kötelességből hallgat csak végig,és akármilyen rendes is lehet,mert valószínű tovább áll,nagyon nem fog gondolkozni,hogy milyen tanácsot adjon,vagy mit mondjon!

De viszont,ha gondolod,írhatsz nekem is!Hülyeséget nem írok vissza,mert félrevezetni nem akarlak,és nem is foglak,megtéveszteni pedig szándékomban sincs!

18/L

2014. jan. 15. 17:46
 5/6 anonim ***** válasza:
Második válaszoló: amit az "ingyenes" és "fizetős" pszichológusokról írtál, teljesen hülyeség. Én a pszichológia szak végét taposom az egyetemen, hidd el, komoly etikai kötelezettségei vannak mindennemű pszichológusnak, valamint ugye azért a hivatástudat is ott van... Aki kötelességből akar segíteni, az nem csinálja végig ezt a képzést, hidd el :)
2014. jan. 15. 18:19
 6/6 A kérdező kommentje:

Én is azt hallottam az ingyenes pszichológusokról, hogy nem a legjobbak. Viszont van kivétel is. Ez változó, de én nem tudom, csak hallottam.

Apukámnak mondtam már korábban, hogy szeretnék pszichológushoz menni, de azt mondta nem kell. Anyukámnak inkább fel sem hozom a témát, kitudja mit kapnék tőle..

2014. jan. 15. 18:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!