Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Van itt olyan a régebben...

Van itt olyan a régebben vagdosta magát és ott vannak a nyomai?

Figyelt kérdés
Hogyan tudjátok elrejteni?
2014. jan. 12. 15:20
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
Sehogy. Én sokáig vagdostam magam és sok időbe telt mire leszoktam róla de a hegyek soha nem fognak eltűnni. Először nagyon zavart, sokat sírtam azért hogy hogyan lehettem ennyire hülye de most már valamilyen szinten büszke vagyok rá. Mert ezek jelzik hogy miből voltam képes kigyógyulni. Hozzám tartoznak és most már ezekkel együtt kell szeretnem magamat.
2014. jan. 12. 15:37
 2/16 anonim ***** válasza:
90%
én, 16-18 évesen. megvannak a nyomai a bal karomon, többen rákérdeztek már, elég ciki... 38 éves nő vagyok.
2014. jan. 12. 15:42
 3/16 anonim ***** válasza:
12%
Akik vagdosták magukat azok hogyan gyógyultak ki? Gyógyszer vagy pszichoterápia? Mert aki "magától" az nem gyógyult, csak tünetmentes és bármikor visszajöhet :(
2014. jan. 12. 16:03
 4/16 anonim ***** válasza:
100%

Persze. Valamennyire halvány de ott van. Télen hosszúújjú, nyáron a napozás miatt minimálisan/felismerhetetlenül látszik csak.

De igen, elfogadtam büszke vagyok rájuk, kigyógyultam. magamtól.

2014. jan. 12. 16:53
 5/16 anonim ***** válasza:
100%
második vagyok, 18 évesen vagdostam magam utoljára, se gyógyszert nem szedtem, se terápiára nem mentem, mégsem vagdosom magam már 20 éve. kényszert sem érzek... boldog két gyerekes családanya vagyok egy kedves férjjel. szóval én nem tünetmentes vagyok, hanem gyógyult. de egyébként meg mi a különbség?
2014. jan. 12. 16:53
 6/16 anonim ***** válasza:
90%

Miért vagdostátok magatok? Ez valami divat, vagy mi? Ne értsetek félre, nem bántásból írom, csak érdekel, mi vezet ilyen szörnyűséghez ilyen fiatalon?

36 N, 3 gyermekes

2014. jan. 12. 17:42
 7/16 anonim ***** válasza:
100%
Nyilván nem mindenkinek ugyan az az oka amiért ezt csinálja. Lehet hogy valamilyen szinten tényleg divat is. Én akkor kezdtem el csinálni amikor véletlenül belebotlottam egy cikkbe amiben egy öngyilkos lányról írtak aki vagdosta magát és abban volt benne, hogy sokan azért csináljak hogy ne érezzék a lelki fájdalmat. Én buta meg gondoltam letesztelem. Nekem súlyos önértékelési problémáim voltak amik főként a szüleimnek a hibájából alakult ki. Azt akarták hogy tökéletes legyek és én persze nem tudtam megfelelni az elvárásoknak és önbizalomhiányos lettem nem is kicsit. Tönkre tették a gyerekkoromat és a tinédzser éveimet is és azóta sem képesek ezt belátni bár nem tartom velük a kapcsolatot. Jártam pszichológushoz és nekem nagyon sokat segített, részben neki köszönhetem hogy sikerült meggyógyulnom. Másnak is csak ajánlani tudom. :)
2014. jan. 12. 17:55
 8/16 anonim ***** válasza:
56%
Még a hátam is borsózik, ahogy olvastalak. Igyekszem ilyen nevelésbeli hibákat nem elkövetni.
2014. jan. 12. 18:02
 9/16 anonim ***** válasza:
100%

Nem takarom el, mert minek.

Nekem nagyon nagyon korán kezdödött, amikor még annyira gyerek voltam, hogy azt sem tudtam, van ilyen. 9 évesen. 4 évig teljesen kezelhetetlen voltam, elfordultam mindenkitöl, és elég durva dolgokat csináltam. Mintha nem is én letten volna. A hegek megmaradtak... de nem bánom. Megmutatja hogy mennyit változtam jó irányba.

14/L (ja és egy éve teljesen oké vagyok)

2014. jan. 13. 07:46
 10/16 anonim ***** válasza:
100%

Ismerősöm 28 éves, és 15 körül vagdosta magát, mai napig meglátszanak a hegek.

Sok szép nagy karkötőt hord.

[link]

Ilyeneket.

2014. jan. 13. 09:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!