Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Kamaszok, az egyetemi 260...

Kamaszok, az egyetemi 260 pontos minimum felvételi ponthatár (400-ból) szerintetek nem túl alacsony?

Figyelt kérdés
Idén ez alatt senkit nem vesznek fel. Én ezt 360 pontra emelném, az elérhető 400 pont, azaz 90 százalékos teljesítményre lenne szükség (a plusz pontok nélkül).
2014. jan. 9. 19:40
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
57%
Látom itt vannak a minimum ponttal bekerültek, és pontozgatnak le. Pontozzatok le most is, de szerintem aki nem képes 300 pontot elérni, az ne tanuljon tovább. Az érettségi egy vicc a vizsgaidőszakhoz képest. Persze ha értelmes egyetemen van az ember.
2014. jan. 10. 11:44
 12/15 anonim ***** válasza:
85%
Szerintem nem. Nem az a lényeg, hogy hány ponttal kerül be egy ember felsőoktatásba, hanem az hogy el is végzi-e vagy sem! Nem a bekerülés nehéz hanem a bennmaradás, így aki hülye úgyis kiszelektálódik. Ha meg 260 ponttal fizetősre megy az az ő dolga, ha van pénze fizesse.
2014. jan. 10. 12:22
 13/15 anonim ***** válasza:
100%
Hát erre azt tudom mondani, hogy nem minden a pont. Vannak csoporttársaim, akik nagyon jó pontokkal kerültek be államira, de rengeteg tantárgyat nem tudnak teljesíteni, nem érdekli őket az egész suli, be sem járnak egyáltalan. Meg ott vagyok én, akinek nem lettek olyan jó pontjai, mert kb a kórházból érkeztem érettségizni, de bekerültem főiskolára fizetős alapképzésre, aztán átvettek államira, mert csoport, sőt évfolyam első voltam, kapok csomó ösztöndíjat. Pedig tényleg gyatra lett a felvételi pontom. Szóval itt a legtöbb vélemény szerint nekem nem szabadott volna bekerülnöm egyetemre.
2014. jan. 10. 14:57
 14/15 anonim ***** válasza:
72%

Én alapvetően felvinném a kötelező ponthatárt kb. 320-330 pontra, mert aki ennyit nem képes pluszpontokkal elérni, az már tényleg nem való egyetemre.

Ugyanakkor, azt is bevezetném, hogy 420 pont fölött mindenki állami képzésben vehetne részt. Mert kicsit gáznak tartom, hogy én 440 ponttal nem vagyok "méltó" egy finanszírozott gazdasági képzésre, miközben a 260 pontot elérő burzsuj hülyegyerekek gond nélkül bekerülnek, mert úgyis kifizeti apuci.

2014. jan. 10. 20:28
 15/15 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem felesleges magas minimum ponthatárt meghatározni. Akinek nincsenek meg a képességei az egyetemhez az úgyse fogja tudni elvégezni.
2014. jan. 11. 08:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!