Nagyon pattanásos az arcom. Mit tudnék tenni?
Minden reggel mielőtt megyek suliba kinyomkodom őket, mire este lesz megint kijönnek, így esténként is kinyomkodom őket. Minden este megmosom az arcomat valami arctisztító izével, kinyomkodom a pattanásokat, majd bekenem tonikkal. Ezek után bekenem még valami krémmel. (direkt erre való.) Még ezek utás is sok van rajtam. Mivel pont most vagyok abban a korban, hogy elkezdtek érdekelni a lányok, ezért kicsit kevesebb lett az önbizalmam. (pattanások miatt.)
Igazából két kérdésem lenne:
Mit tudnék kezdeni a pattanásokkal?
Lányok. Titeket ez mennyire zavar, mennyire ront a fiú esélyein?
Szerintem nem vagyok csúnya, én magamnak egy erős közepest tippelnék.
Köszönöm, hogy elolvastad! :)
15/F
Köszönöm a válaszokat. Hát kedves kilences. Csokit azt eszek rendesen. Imádom a csokit, és szerencsés alkatom miatt ehetek bármennyit, nem hízok el tőle. :) Lehet hogyha kicsit leállnék vele akkor csökkenne a pattanásaim száma?
Élesztőt ritkán szoktam enni, de nem igazán bírom valahogy a szagát, ízét. Mindenesetre örülök, hogy a lányokat ez nem "rémiszti" el.
Apum tudtom szerint nem volt túl pattanásos, anyumat nem tudom. Van egy nővérem is, ő annyira nem pattanásos, de neki is van azért. :)
Szerintem is próbálkozz meg a bőrgyógyásszal. Én is voltam kb két éve, amikor sírnivaló volt a helyzet, felírt néhány erősebb krémet, és most egész szép lett a bőröm. Időnként most is kijönnek, de ez már nem vészes, nem is zavarnak annyira. Inkább örülök. :D
Egyébként ez genetika, sokan vannak akiknek egyáltalán nincsen, és sokaknak meg egy csomó. Bátyámnak régen emlékeim szerint tényleg ronda volta bőre, de már régóta nincs egy darab pattanása se. Szóval ennyi idősen normális. :)
Szerintem a lányokat nem ijeszti el, szóval ha alapvetően nincs nagy gond az arcoddal, akkor néhány pattanás igazán nem számít. :)
17/L
Kedves 15/F
Kozmetikus vagyok, így szívesen adok tanácsot.
Mindenekelőtt: semmiképpen se nyomkodd magadnak,mert csak szakszerűen lehet kitisztítani,ehhez szakamberre van szükséged.
Először is keress fel egy bőrgyógyászt,aki felír neked pár gyógyszertári krémet.
Hormonvizsgálatot is javasolnék.Súlyosabb esetben gyógyszeres kezelésre is szükség lehet,de mivel 15 éves vagy ez természetes jelenség a korosztályodban:)
Bőrgyógyász,majd egy jó kozmetikus,aki szépen szakszerűen kitisztítja,de SEMMIKÉPP SE NYOMKODD,MERT EGY ÉLETRE HEGES MARAD A POFIKÁD!
puszi: Vivien
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!