Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Nagyon pattanásos az arcom....

Nagyon pattanásos az arcom. Mit tudnék tenni?

Figyelt kérdés

Minden reggel mielőtt megyek suliba kinyomkodom őket, mire este lesz megint kijönnek, így esténként is kinyomkodom őket. Minden este megmosom az arcomat valami arctisztító izével, kinyomkodom a pattanásokat, majd bekenem tonikkal. Ezek után bekenem még valami krémmel. (direkt erre való.) Még ezek utás is sok van rajtam. Mivel pont most vagyok abban a korban, hogy elkezdtek érdekelni a lányok, ezért kicsit kevesebb lett az önbizalmam. (pattanások miatt.)

Igazából két kérdésem lenne:

Mit tudnék kezdeni a pattanásokkal?

Lányok. Titeket ez mennyire zavar, mennyire ront a fiú esélyein?

Szerintem nem vagyok csúnya, én magamnak egy erős közepest tippelnék.

Köszönöm, hogy elolvastad! :)

15/F

2014. jan. 7. 23:24
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%
ilyen arclemosó-tonik esetleg?
2014. jan. 7. 23:31
 2/18 A kérdező kommentje:
Igen. Azt használok.
2014. jan. 7. 23:35
 3/18 anonim ***** válasza:
95%

Ha nagyon durva akkor bőrgyógyász tud segíteni esetleg, ha olyan normál kamasz-kori mennyiség, akkor ajánlok a Bioderma sebium termékeit, gyógyszertárban lehet kapni, eléggé jók, egy próbát megér. Meg szerintem ne nyomkodd annyit, mert csak ront rajta, próbáld meg ritkábban nyomkodni, de az is megoldás, ha elmész egy kozmetikushoz és ő szakszerűen kinyomkodja és lekezeli. A tini-kezelések nem olyan drágák általában.

Nőként mondom, hogy a nagyon durva pattanások gázok, tegyél ellene, van megoldás!

2014. jan. 8. 08:52
 4/18 A kérdező kommentje:

Lehet kicsit eltúloztam. Nem úgy hogy nincs egy négyzetcentiméter "szabad" hely az arcomon, csak hát sok a piros. :)

Amikor meg nem nyomkodom csak még durvábban kijönnek. Téli szünetbe nem nyomlodtam annyit és nagyon kijöttek. Mindenesetre köszönöm. :)

2014. jan. 8. 14:46
 5/18 anonim ***** válasza:
100%

Menj el bőrgyógyászhoz,de olyanhoz aki foglalkozik is veled és nem az,hogy rád se néz ,de már írja fel az antibiotikumot. Lehet csináltat majd vérételt vagy valamilyen vizsgálatot és majd ahhoz mérten ajánl valamilyen kezelést. Ezek általában használni szoktak és gyorsak is. Ha nem akarsz gyógyszert szedni akkor pedig mondhatod,hogy nem szeretnél.

Apud,anyud pattanásos volt?Mert lehet genetika is. Én lány vagyok,nekem kiderült,hogy hormonproblémák miatt voltak a pattanások.

Ha nekem tetszik egy fiú,de egy picit pattanásos akkor az nem zavar még,de azt be kell látnom,hogy ha nagyon csúnya az arca akkor bizony ronthat az összképen,de nem jelenti azt,hogy nem állnék vele szóba. Főleg,hogy tudom milyen pattanásosnak lenni.

Kitartás, ha mást nem pár év múlva úgyis elmúlnak.

2014. jan. 8. 15:23
 6/18 anonim ***** válasza:
100%

Szia. Szerintem, ha nagyon nem használ semmi, menj el egy bőrgyógyászhoz és írass fel magadnak Roaccutant. Elég kemény gyógyszer, de egy pár hónapos kúra alatt garantáltan megszabadít a pattanásaidtól. (Én is szedtem 14 évesen, és azóta alig vannak pattanásaim, futólag egy-kettő)

[link]

Sok sikert!

2014. jan. 8. 15:52
 7/18 anonim válasza:
100%

Szerintem is erdemes lenne meglatogatni egy borgyogyaszt. De ha az nem megoldhato,akkor csak begepelsd az interneten,hogy mit tehetnel pattanasok ellen es tobb valaszt is kaphatsz ra.

Lehet,hogy azert vannak,mert a szuleid is ilyen cipoben jartak,de lehet az is,hogy sok tesztafelet,kenyeret eszel,mert ennek htasara is kijohetnek.

Mindenesetre en azt javaslom nezz korul az interneten,moss reggel es este hideg vizzel arcot,majd hasznalj tonikot.

(mobil.)orvostudakozo.hu-n is valaszolhat neked egy borgyogyasz,de par napba ia beletelhet mig valaszt kapsz.

Es igen,a lanyok altalaban olyanok,hogy kulso alapjan itelnek,de rengetegen vannak(mint peldaul en is) akik tok jol elbeszelgetnek az ilyen emberekkel.Ugyhogy nyugi,ugyis kinosz belole.:)

14/L

2014. jan. 8. 17:26
 8/18 anonim ***** válasza:
100%

Ez a sok kenyeret és tésztafélét eszel, pattanásos leszel duma hülyeség, és ezt saját tapasztalatomból mondom, összvissz két pattanásom jön ki egy hónapban, és mégis rendszeresen eszek kenyeret.

Azonban a genetika esélyes, ha a szüleid és/vagy nagyszüleid is ilyen típusúak.

A bőrgyógyászt én is ajánlanám, csak jól válogasd meg az orvost, akihez elmész.

A második kérdésedre meg annyit, hogy hogyha csak pár van, az abszolút nem zavar, mert ilyen korban természetes az ilyen.:) 16/L

2014. jan. 8. 18:02
 9/18 anonim ***** válasza:
100%

Nem lehet, hogy azért olyan pirosak mert túl sokat nyomkodod őket?:) Én a szerencsésebbek közé tartozom azt hiszem, viszont volt egy idő, amikor szinte folyton nyomkodtam az egész képem(gondolom valami pótcselekvés volt) és csak csúnyábbak lettek tőle! Amikor sok csokit meg nasit ettem akkor is kijött egy csomó, szóval szerintem figyelj ezekre is:) Azért a bőrgyógyászon és a tonikokon kívül, ajánlom az élesztőt és a kamillás gőzölést:)

17/L

2014. jan. 8. 18:16
 10/18 anonim válasza:
93%
Nekem a bőrgyógyász A-vitamin túladagolást írt fel. Szenvedés volt az a fél év (bőrkiszáradás, álmatlanság stb.), de a végeredmény kifogástalan volt. Lányoknak nem ajánlják az A-vitamint mert a terhességre káros lehet, de ez téged nem érint.
2014. jan. 8. 18:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!