Ezek a zenék "károsak" lehetnek a 14 éves lányomra?
Ezeket hallgatja nap mint nap, be van dugva a füle és olyan hangosan hallgatja, hogy én is hallom. Ma megkértem, hogy mutassa meg nekem és szerintem szörnyű, nem szeretném, hogy ilyen stílust képviseljen.
[link] szerintem leginkább ez a második durva.
Nem lesz káros a gyerekedre. A Kamelot az egyik legigényesebb banda, amit csak találhatsz. A zenészek értik, amit csinálnak, és nem, nem csak a dobot püfölik, meg vakarják a gitárt, a szövegek többségének megértéséhez kell egy olyan mitológiai, történelmi tudás, ami nem biztos, hogy mindenkiben megvan.
Ha nem ütöm fel a Therion Lemuria albumát, szerintem nem biztos, hogy tudnám, mi az a Mu szigete vagy ki volt Eros és Thanatos.
Amikor 14 voltam, a Kamelot volt az egyik kedvenc bandám, azóta már hallgatok prog. death metáltól kezdve avantgárd black metálig ( hörgés-károgás, hogy értsd)szinte mindent, kitágult a világ körülöttem.
Hagyd hadd hallgasson, amit akar, még arra sem lehet panaszod, hogy a szomszédok csöngetnek, hogy hangos a zene, a szobájában meg tök mindegy.
De nem is értem, hogy lhet bármilyen zene káros a gyerekre. Most megijedtél ettől a zenétől, mert nem ismered, de nem kell tartani tőle. Minél több az elem benne, minél többet tud az énekes, annál színesebb a zene, annél többet lehet vele kifejezni. Nem baj, hogy nem érted, isten ments, hogy mindenki ugyanazt szeresse, de a hörgéssel csak egy plusz érzelmet vonultatnak fel, nem azért van, hogy gyilkolásra meg vadulásra buzdítsa a gyereket.
Semmi baja nem lesz töle, hidd el. :) Én is olyanokat hallgatok, hohy ihaj csuhaj, a szüleim a hajukat tépik. :) Mégis egy normális, jó tanuló, kedves és illedelmes 14 éves lány vagyok. :)
Csak attól lehet baja, ha túl sokáig túl hangosan hallgatja.
10-es
Megígérem, majd mosolygok rád mikor kiszolgálsz a McDonalds-ban. ;)
Kérdező: A zene, akármilyen is az, nem káros. Csak a hallására. :)
Nem károsak!
Én is nagy metál rajongó voltam tini koromban,ill vagyok még most is,csak régen a külsőm is olyan volt,ma meg senki nem mondaná meg,hogy Slayert,Dimmu Borgirt,Cradle of Filth-et,Behemoth-ot,Catemenia-t stb hallgatok,amikor a 13 hónapos fiamat tolom a babakocsiban és teljesen normális,hétköznapi anyuka vagyok. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!