Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Másoknak is feltűnt, hogy...

Másoknak is feltűnt, hogy mennyire görcsösek rengetegen, sokszor a külsejük miatt?

Figyelt kérdés

15 éves lány vagyok, nem vagyok gyönyörű, de kifejezetten csúnyának se tartom magam.

A korosztályomban mégis azt veszem észre, hogy sminkek, frizurák, divatblogok, szép vagyok-e kérdések töltik ki az idejük nagy részét. Az én baráti körömet ez eddig valahogy szerencsére elkerülte, persze mi lányok járunk együtt vásárolgatni, turizni, de nem érzem, hogy olyan fontos részét képezné az életünknek.

A kérdést azon az apropón írom ki, hogy a minap egy fotóprojektet kaptunk a suliban. Èn azt választottam, hogy az emberekkel közöltem, hogy gyönyörű az arcuk, és készítettem a reakciójukról egy fotót. (Tumblr-ön láttam, nem túl eredeti:D) A különböző korosztályok teljesen mások voltak, a legkisebbek nevettek, a 13-20 éves lányok pedig megilletődtek, vagy mondták, hogy ne vicceljek. (Sőt páran elég gorombán küldtek el délre)

Tudom, hogy média meg televízió, de valahogy én is élek úgy, hogy napi 20percet töltök a tükörben, sőt, rajtam kívül jópár lány...

Lényeg: mivel lehetne valahogy enyhíteni ezt a nyomást, ami a fiatalokra nehezedik, hogy mindig szépek legyenek?

(Következő projektem valószínűleg.:D)

Köszönöm a válaszokat előre is!

2013. nov. 28. 13:01
 1/7 anonim válasza:
50%
persze hogy fontos a külső hisz a többi ember ez alapján ítél! 14/L
2013. nov. 28. 15:54
 2/7 Nitókrisz ***** válasza:
Szuper, hogy vannak meg igy gondolkodo lanyok is, mint Te :) ! En csak gratulalni tudok es osztonozni, hogy csak igy tovabb!
2013. nov. 28. 17:15
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Jó neked :)... én nagyon önbizalom hiányos lány vagyok. 18 éves vagyok, rengeteget szorongok. Mindenhol, mindig..félek, hogy csúnya vagyok. Hiába kapok dicséretet sokszor, még is úgy érzem. Mindig találok magamon valamit ami nem tetszik. Mindent megmérgez ez.. még sem tudom kihúzni magam és azt mondani, hogy igenis szép vagyok.
2013. nov. 28. 19:49
 4/7 A kérdező kommentje:

Jaj, lányok...én se vagyok szép, ismerem a hibáimat, nagyon rosszul voltam én is sokáig, mert szekáltak. Aztán elkezdtem sminkelni, meg nagyon öltözködni, szintén nem lett job...igazából a barátom segített:)

Valójában viszont a portrérajzolásokon keresztül tanultam meg értékelni a szép embereket, mert mindig mikor végeztem egy modellel, úgy néztem utána, hogy hmmm, szép ember.

Szóval nézzétek magatokat részletesen, nekem csak ez a tanácsom:))

Ès légyszi írjátok le, hogy szerintetek hogyan lehetne ezt a nyomást, stresszt a kinézet miatt csökkenteni!

2013. nov. 28. 20:19
 5/7 anonim ***** válasza:
Sajnos teljesen igazad van! Úgy lehetne ezen segíteni, ha a szülők beszélgetnének a lányokkal, hogy ne arra törekedjenek, hogy úgy nézzenek ki mint a modellek pl., hanem fogadják el magukat olyannak, amilyenek, mert mindenki egy külön egyéniség, és mindenki úgy szép, ahogy van!
2013. nov. 29. 07:42
 6/7 anonim ***** válasza:
Én is így vagyok vele,mint te.Szerintem van fontosabb is,mint a külső.Elfogadom,hogy vannak hibáim:nagy a nózim,anyumtól "örököltem",de látom,hogy anyum ettől függetlenül tök jól érzi magát a bőrében és ez jó hatással van rám.:)Meg ezt úgy fogom fel,hogy valamit valamiért.Az orrom nagyságáért cserébe kaptam egy homokóra alakot.:p
2013. nov. 30. 17:15
 7/7 Nitókrisz ***** válasza:

Masodik vagyok - en igy lassan a negyven fele kozeledve ugy gondolom, hogy elsosorban azt kellene eszrevenni, hogy a szepseg onmagaban semmi. Lehet valaki szep, ha belul semmi es legyunk oszintek, nagyon keves a tenyleg gyonyoru es okos, kedves ertekes ember. Van ilyen persze, de nem sok. Az embernek onmagat kell elfogadni es az az ember, aki bekeben van onmagaval, sugarzik - es akkor is szep, ha a szo valodi ertelmeben nem az.

Es meddig is tart a szepseg? Idovel elmulik es mi marad?

En nem tartom magam csunyanak, de szepnek sem - ettol fuggetlenul megis (nem tulzok) egy nagyon helyes, atlagon feluli ferfi a ferjem. Miert? Kaphatott volna ezer cicababat, vajon megis miert engem valasztott? Mert hosszabb tavon a maradando dolgok az ertekesek es ezekre kellene inkabb "gyurni" :)

2013. dec. 1. 20:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!