Másoknak is feltűnt, hogy mennyire görcsösek rengetegen, sokszor a külsejük miatt?
15 éves lány vagyok, nem vagyok gyönyörű, de kifejezetten csúnyának se tartom magam.
A korosztályomban mégis azt veszem észre, hogy sminkek, frizurák, divatblogok, szép vagyok-e kérdések töltik ki az idejük nagy részét. Az én baráti körömet ez eddig valahogy szerencsére elkerülte, persze mi lányok járunk együtt vásárolgatni, turizni, de nem érzem, hogy olyan fontos részét képezné az életünknek.
A kérdést azon az apropón írom ki, hogy a minap egy fotóprojektet kaptunk a suliban. Èn azt választottam, hogy az emberekkel közöltem, hogy gyönyörű az arcuk, és készítettem a reakciójukról egy fotót. (Tumblr-ön láttam, nem túl eredeti:D) A különböző korosztályok teljesen mások voltak, a legkisebbek nevettek, a 13-20 éves lányok pedig megilletődtek, vagy mondták, hogy ne vicceljek. (Sőt páran elég gorombán küldtek el délre)
Tudom, hogy média meg televízió, de valahogy én is élek úgy, hogy napi 20percet töltök a tükörben, sőt, rajtam kívül jópár lány...
Lényeg: mivel lehetne valahogy enyhíteni ezt a nyomást, ami a fiatalokra nehezedik, hogy mindig szépek legyenek?
(Következő projektem valószínűleg.:D)
Köszönöm a válaszokat előre is!
Jaj, lányok...én se vagyok szép, ismerem a hibáimat, nagyon rosszul voltam én is sokáig, mert szekáltak. Aztán elkezdtem sminkelni, meg nagyon öltözködni, szintén nem lett job...igazából a barátom segített:)
Valójában viszont a portrérajzolásokon keresztül tanultam meg értékelni a szép embereket, mert mindig mikor végeztem egy modellel, úgy néztem utána, hogy hmmm, szép ember.
Szóval nézzétek magatokat részletesen, nekem csak ez a tanácsom:))
Ès légyszi írjátok le, hogy szerintetek hogyan lehetne ezt a nyomást, stresszt a kinézet miatt csökkenteni!
Masodik vagyok - en igy lassan a negyven fele kozeledve ugy gondolom, hogy elsosorban azt kellene eszrevenni, hogy a szepseg onmagaban semmi. Lehet valaki szep, ha belul semmi es legyunk oszintek, nagyon keves a tenyleg gyonyoru es okos, kedves ertekes ember. Van ilyen persze, de nem sok. Az embernek onmagat kell elfogadni es az az ember, aki bekeben van onmagaval, sugarzik - es akkor is szep, ha a szo valodi ertelmeben nem az.
Es meddig is tart a szepseg? Idovel elmulik es mi marad?
En nem tartom magam csunyanak, de szepnek sem - ettol fuggetlenul megis (nem tulzok) egy nagyon helyes, atlagon feluli ferfi a ferjem. Miert? Kaphatott volna ezer cicababat, vajon megis miert engem valasztott? Mert hosszabb tavon a maradando dolgok az ertekesek es ezekre kellene inkabb "gyurni" :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!