Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » 14 évesen hogyan tudnék pénzt...

14 évesen hogyan tudnék pénzt szerezni?

Figyelt kérdés

Tudom, hülye duma, és mindenki ezt szeretné, de mínél gyorsabban, mínél kevesebb munkával szeretnék mínél többet. Apukám összetörte az autóját, most, így karácsony elött. Szeretnék nekik segíteni. Amúgy sincs túl sok pénzünk, válság óta nem élünk úgy, mint korábban. Karácsonyra motorosfelszerelést kértem volna, bérmálás-ballagás-bizi miatt meg egy motort. Most, hogy ez közbejött nem igazán tudom, hogy mi tévő legyek. Úgy látom, hogy nem tudok sokmindent csinálni. 14 évesnek sehol nem találok semmit, ahol pénzt lehet szerezni. Mert ha nem is motorra, de legalább az autós kár rendezésébe szeretnék besegíteni, mert tudom, hogy most milyen nehéz. Szomszédnéniknél gyerekvigyázás-kutyasétáltatás nem jön be, sajnos... Mit tehetnék? Előre is köszönöm!

14/L

2009. nov. 13. 19:43
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
100%
ha a szomszéd ninénél nem de máshol talán engedik a kutyasétáltatást...bár bevalva én nem adnám oda se a kutyát se a gyereket:( Bocsi. Sajnos nagyon sok lehetőség nincs. Max takarítás, jön a tél hólapátolás csak essen hó. Kerti munkák. Nézz szét, ajálkozz.
2009. nov. 13. 19:52
 2/20 anonim ***** válasza:
Szórólap,újságkihordás?
 3/20 anonim ***** válasza:
néninél:)
 4/20 A kérdező kommentje:
hova menjek, ha szórólapozni vagy újságot kihordani akarok? mennyit kell dolgozni? mennyit fizetnek?
 5/20 anonim válasza:
az a para h törvénykönyv szerint még nem dolgozhatsz. 15 évesen is még csak nyáron lehetne!!! legálisan egyszerűen nem adnak melót. (ezt most ne úgy értsd h a maffiánál kell keresgélned...) hogy meg is válaszoljam a kérdést: nincs sok sanszod h találj melót. ha mégis próbálkozol ak ajánlom az iwiw apró rovatát meg egyéb teljesen komolytalan dolgokat. de ha még mázlid is van és lesz is vmi munkád ak is készülj rá h szar lesz kemény és keveset fizetnek. "örvendünk hogy ön is kivette részét a diákkor csodálatos élményeiből"
2009. nov. 13. 20:04
 6/20 anonim válasza:
tudom hogy segíteni akarsz az autó kár pótlása miatt apukádnak, de véleményem szerint ez nem egy 14 éves feladata. Szerintem megelégszik azzal is ha szót fogadsz és 'ügyes kislány leszel'. Egy ismerősömnek postán küldtem pénzt. szeretjük egymást, bár apukámmal egyidős, szóval szerelmi kapcsolat. Nem fogadta el a pénzt, bankszámlámra visszautalta, mert neki esett rosszul, hogy a gyerektartásomat küldtem el neki. ezzel azt akarom mondani, hogy apukád is tudja hogy 14évesen nem lehet munkát találni, gyárban csak 18 évesen dolgozhatsz, de ott dolgozok én is és 8 órát kell állni, vagy nyáron 16 éves kortól kukoricát címerezni hívják hajdú-biharban a diákokat. tehát ha valahonnan pénzt szerzel akkor sem fogja elfogadni, ha jó apukád van. El kell menned egy diákszövetkezethez pl, jokerdiák, melódiák, fürgediák stb. és ott szórólapozol, ami télen nagyon rossz mert hideg van és teljesítménybéres, vagy a legjobb a hostes munka amikor egy hipermarketbe árukóstoltatónak raknak be. de ezek általában 8-12 órás munkák, tehát csak hétvégén tudnád csinálni.
2009. nov. 13. 21:01
 7/20 anonim ***** válasza:

Szia!

Én tudom,hogy ha mi lennék ilyen helyzetben és így akarnék segíteni apum kiakadna.Sokkal többet jelent neki,ha nem kérek annyi "nagymárkás" ruhát,többet segítek otthon,nem kell mindig valami rágcsálnivaló és inkább nem kérnék,csak valami olcsó,de szép ajándékot karácsonyra.Lassan,de így is gyűlik a pénz.S persze ilyen helyzetben,ha a suliba be kellene fizetni valamit,ami nem nagy összeg kifizetném én(pl.osztálypénz havonta 500Ft,ezt simán kitudnám fizetni).

Egyébként tudom magamról,hogy a munka csak a tanulástól venné el az időt,ráadásul fáradt lennék,s lehet,hogy bealudnék 1-2órán.

A kérdésre pedig csak annyit tudok,mondani,hogy tényleg nem sok esély van a melóra,de inkább figyelj a tanulásra,s segíts otthon.Nem pénzszerű összeg,hogy segítesz,de a szüleidnek biztos jól esik.Most biztos idegesek az autó miatt,intézni kell az ügyeket az autóval kapcsolatban,itt a karácsony mindjárt stb,így biztos értékelik,hogy segítesz.

Mikor töltöd a 15-öt?Mert ha tavaszig betöltöd,akkor nyáron szülői engedéllyel vállalhatsz diákmunkát,s a pénz egy részével segíthetsz a szüleiden:)

14,5/L

2009. nov. 14. 09:20
 8/20 A kérdező kommentje:

sajnos csak a 14-et tölötöm be pár nap múlva. apukámmal beszéltem. azt mondta, hogy ne hülyéskedjek és azonnal verjem ki a fejemből a gondolatot, hogy elküld dolgozni. megmondta, hogy minden rendben van, ne is törődjek semmivel, ezt majd ők elintézik. mindent elmesél majd, de nagyrészt bele sem tudok szólni.

kb 2 hete mutattam, hogy mit szeretnék karácsonyra, egy csizmát, 42 ezerért, egy kesztyűt, 13 ezerért és egy bukót, amit egy ismerősnél vennénk, de annak az árát nem tudom, majd ott a boltban derül ki.

jobban körülnéztem a neten, találtam márkás, és új csizmát, 40 euróért (12e), kesztyűt 4 ezerért, a bukó pedig eleve kevés, mert abba a boltban minden olcsó+ismerősünk.

az autó egyik felét meg tudjuk talán mi is csinálni, abban majd besegítek neki.

2009. nov. 14. 10:50
 9/20 anonim ***** válasza:

Nagyon okos gondolat,hogy próbálsz olcsóbb ajándékot kérni,annak pedig,hogy segítesz amiben tudsz külön örülni fognak:)

utolsó voltam.

2009. nov. 14. 11:25
 10/20 anonim ***** válasza:
0%
Mond meg apádnak, hogy ne menyjen utánnad a forgalomban az 1100-as chopperével! Ez 2 okból is jó. Kevesebb benzin, valamint ha kivasalnak rád se kell többet költeni a temetésen kívül!
2009. nov. 14. 23:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!