Más gyereke is megváltozott a középiskolától?
A lányom idén kezdte a középsulit, eddig alig járt el, rendesen öltözött.
Most meg a nagyanyja meg az én régi cuccaimat túrja, harisnyát hord 12 fokban, bakancsot meg kalapot.
Rengeteget kávézik és füstösen jár haza.
Annyiban örülök, hogy több barátja van, mosolygósabb, jobb a közérzete és sokszor mondja, hogy úgy érzi, megtalálta a helyét.
A jegyei és jók és velünk is kedves, segít itthon ugyan úgy.
A félelmem csak annyi, hogy dohányzik és esetleg egy művészeti középiskolában sok a kétes egyén.
Na meg, hogy ha ferde szemmel néznek rá, vagy éri valamilyen atrocitás a külseje miatt, hogy fog reagálni.
Aha, szóval te 30ezret tömsz a zsebébe havonta, és csodálkozol, hogy elkorcsosul. Pont ugyanolyan szenny lesz, mint az utolsó válaszoló. Vagy a barátja, aki másokon élősködik, ráadásul megveszi a kiskorú társának a dohányt. Gratulálok, büszke lehet magára. Az utolsó meg nagy vigyorral a pofáján meglopja a saját szüleit, elveszi a pénzüket amiért ők megdolgoztak, akár 20ezret is. Fészbúk, fogadás, inkább nem eszik, de cigizhessen. Undorító egy generáció az biztos.
"(én biztos azt tenném legalább lefogynék)"
Azt hittem ostobább már nem lehetsz, de bebizonyítottad. Talán emeld fel a nagy segged a gép elől, és menj el sportolni. Pénzt úgyis tudsz rá "szerezni". Vagy nem kéne egész nap zabálni? Na mindegy. Kövér zsírdisznó vagy és még cigizel is. Szép lehet, mondhatom. Ha az én gyerekem lennél már véresre ütöttem volna a szád.
Kérdező, ezt akarod? Hogy ilyen szánalmas és primitív legyen a gyereked? Hát te tudod. :)
Napi ezres? Minek?
Csináljon otthon szendvicset. Ha nem csinál és a havi zsebpénzét elveri kajára egy hét után, akkor kénytelen lesz elkészítenie magának, ráadásul következő hónapban sokkal jobban fog bánni a pénzzel, amit kap.
Zsebpénzt is kap, otthon kaját is, akkor pluszban minek még havi tízezreket odaadni neki? Így nem fog megtanulni gazdálkodni.
Én is megváltoztam gimitől. Most vagyok másodikos, viszont szerencsére én nem bagós társaságba kerültem.:)
Ha biztosan tudod, hogy dohányzik, akkor ne verd ki a kezéből a cigit, mert csak elzüllik. Ezt tudom sok példából.
Szerintem nem ezen múlik egy ember intellektualizmusa, ettől függetlenül ugyanúgy olvas, szabadidejében is tanulgat, rajzol, nem "züllik", mert az éjszakába nem engedjük el, maximum koncertekre, ahova érte megyünk.
A pénzről pedig annyi, hogy a zsebpénzét nem költi, bankkártyán van, havi 4000Ft, azt nem használja, abból gyűjt jogosítvány egy részére, látnám, ha lenne számlamozgás, tehát napi kb 1000-1500 forintból él. A suliban nincs menza, és egy nap 8-10 órát bent van, szendviccsel nem húzza ki, ott eszik a meleg büfében, vagy a közelben esznek valamit.
Nem szánalmas csitri, ezt bátran állíthatom, hisz nagyon jó tanuló, tehetséges és sok mindent megbeszél velem.
A napi pénzt pedig örülök, hogy megadhatom neki, a különórákat meg pláne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!