Miért utálják az energiaitalt a szülők? Mi rossz van benne?
én meg visszakérdezek, hogy miért szeretik a fiatalok?
egyszerűen nem értem hogyan lehet inni nap mint nap. sőt napi többet belőle.
gusztustalan az íze is.
ráadásul a mai fiatalok annyira suttyók, hogy utána sem tudnak olvasni a dolgoknak.
te is megtehetted volna például, hogy beírod a keresőbe: energiaital ártalma vagy hasonlót.
koffein?
Általában ezért nem szeretik ha a gyerek energia italt, kólát vagy kávét iszik..
Sokk szenny van benne és nem is egészséges ha valaki vízhelyett issza. De koffein a teában is van azt pedig babák is isznak, a kisgyerekek is kapnak tejeskávét. Szóval nem lehet a koffeinre tényére fogni, inkább a benne levő mennyiségre. Több ilyen italon figyelmeztetés is van,hogyha bizonyos egészségügyi bajaid vannak, (többnyire szív és érrendszerrel kapcsolatos dolgok) akkor hanyagold a fogyasztását.
Ha valaki normális mennyiségben fogyasztja akkor semmi baja nem lesz és párhetente egy doboznyi ital nem árt meg, na meg a szülők sem ellenzik jó esetben.
Én is szeretem, kb 1-2 havonta iszok ilyesmit. Mert drága és őszintén szólva az élénkítő hatásából én semmit nem érzek.
Mert sokkal több koffein van benne, mint egy kávéban például (ha jól tudom).
Néha én is megiszok egyet, bár sokszor ketten-hárman egyet. Ha délután iszom, akkor nehezebben tudok aludni, ezért inkább nem iszom :D Az íze se jó annyira.
A rossz benne az, hogy hamar függővé válhatsz a koffeintől (fáradtabbnak érzed magad, és tudod, hogy attól felpörögsz) valamint sok sz*r van benne. Pizzázásnál kiöntöttük a Hellt pohárba, elég természetellenes színe volt :D
16/L
Én mikor fiatalabb voltam 23 éves akkor sokat ittam.
Három műszakba dolgoztam és éjszakás héten barátnőmmel iszonyat sok energia italt ittunk meg.Volt,hogy egy este alatt 6 dobozzal is.Nagyon hülyék voltunk sajnos.
Nekem a szívemet tönkretette.Már olyan szinten nem bírom a koffeint,hogy szagától is fáj a fejem.És kezdetleges cukorbetegségem is van.Már egy korty colától rosszul vagyok.
Sajnos nekünk az ismeretségi körünkbe van egy család,ahol az 6 és a 4 éves gyerekek is rendszeresen isznak energia italt,sajnos a felelőtlen hülye szülők tönkreteszik a gyerekek életét.
# 7
Egy rendes kávéban nagyjából 2-2,5x több koffein van.:) (Persze van aki ennél erősebbet iszik!)
Egyébként én imádom az ízét, ellenben igyekszem nem napi szinten fogyasztani. Sok benne a mesterséges anyag, de nem ezért ártalmas, hanem főleg a magas cukortartalma miatt. (A másik meg, hogy forró napokon is fogyasztják, és könnyen elájulhatsz, ugyanis nagyon vízhajtó hatású és kiszáradsz!) Szóval meg vannak a veszélyei, és rosszat tesz a szervezetednek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!