Csak szerintem tűnik ez "lepasszolás"-nak? (bővebben lent)
Osztálytársam és egyben legjobb barátnőm elment egy 6 osztályos gimnáziumba. Az anyja döntött úgy, hogy elviszi az iskolából, mert hogy "jót tenne neki a változás". Tudni kell, barátnőm kitűnő tanuló, szófogadó, jó magaviseletű. Nem k*rv*skodott, olyan, mint egy normális 13 éves. Nem értem minek a változás...
Ezen még túl is tenném magam ha...
Az anyja, akivel én eddig jóba voltam, mert kedves nő, megtiltotta (!), hogy bárkinek is elmondja, hogy elmegy másik suliba, az utolsó iskolai hét előtt. Nekem is sunyiban mondta el május végén, akkor teljesen ledöbbentem. Jó, oké, úgy voltam vele, úgy is egy utcában lakunk, majd találkozunk délutánonként.
Most jön ami a legjobban szíven ütött: a szülei kollégiumba íratták. Amiben az a legviccesebb, hogy a város, ahol van a suli, 10 km-re van a lakhelyünktől, az iskola pedig 11 km-re... Az utazási idő 15-20 perc lenne busszal, vagy ha nem is busszal ment volna, az apukája a városban dolgozik, simán bevihette volna. Az anyuka azzal indokolta, hogy nem szeretne a barátnőm bejárni. De a barátnőmnek semmi ellenvetése nem volt ez ellen.
A hétvégén találkoztunk, és mesélte, milyen a suli, a kolesz. Azt mondta, hogy a suli nem valami jó, a kollégium pedig borzasztó.. 2 végzős és egy 10.-es lánnyal van egy szobában, ők pedig egyfolytában tanulnak, nem tud kivel beszélni, vagy bármi mást csinálni.
Ja, és most az anyuka és az apuka otthon van a harmadikos kishúgával... Az anyagi helyzetük jó, szóval nem is azért adták koliba, mert nem tudnák eltartani a gyereket...
Csak szerintem tűnik ez úgy, hogy erre vártak a szülők, hogy mikor passzolhatják le? Úgy hiányzik a barátnőm... :(
Még annyi, hogy a 14 éves bátyját is kollégiumba küldték, de ő másik suliba jár, és másik koliban lakik.
Elhiszem, hogy hiányzik a barátnőd, és azt is, hogy talán neki sem kellemes túlzottan ez a helyzet.
viszont:
nem a te dolgod! Ez családi ügy, nem ismered a részleteket, sem az okokat, amiért végül így döntöttek. És lehet, hogy végül nem a legjobb döntést hozták, de neked sem feladatod, sem tiszted ezt megítélni (mint ahogy nekünk sem!). Még akkor sem, ha az érzelmeid ezt diktálják, ha fáj és kínoz is a hiánya, az eszed be kell hogy lássa, nincs jogod, sem alapod leszólni őket! Nem ismerjük pontosan a hátterét a történetnek, csak amit te itt felvázoltál, de tudod, az éremnek mindig két oldala van. Bizonyára megvannak az okaik, amit nem fognak és nem is kell az orrodra kötniük. Te nekik egy senki vagy, már megbocsáss... és vannak fontosabb szempontok is az életben, mint egy kiskamasz barátnő, aki - akármennyire is nem tetszik, de sajnos igaz - pótolható.
Igazán sajnálom, hogy hiányzik a barátnőd társasága.
Talán levelezhetnétek, vagy legalább próbálkozz megkeresni a módját a minél szorosabb kapcsolattartásnak, mást nemigen tehetsz.
(ha ezt a szülei nehezményezik ,akkor viszont biztos lehetsz benne ,hogy nemkívántos személy vagy a szemükben valamiért és talán részben miattad/a korábbi baráti kapcsolatok minősége miatt is akartak változást a lányuk életében... de nem tudhatjuk ,csak találgatunk.)
Köszönöm szépen a válaszokat!
2. és 10. válaszoló!
Véleményt kértem, nem azt, hogy úgymond "oltogass."
A lány nem akart kollégiumba menni, mert így elszakadt a kutyájától, barátaitól, kis állatkáitól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!