Miért baj a szüleimnek az, hogy elköltöm a saját pénzemet?!
19 éves egyetemista srác vagyok.
1 éve dolgozom heti 20 órában, 82 ezer forintot keresek, plusz még kapok 24 ezer Ft árvasági ellátást, amiből 10 ezret a szüleimnek adok.
Egyre gyakrabban fordul elő, hogy a szüleim cseszegetnek, hogyha elmegyek itthonról valahova. Meg mindig azt mondják, hogy szórom a pénzemet... de szerintem nem szórom, csak próbálok normális életet élni.
Minden hónapban:
- legalább 2-szer szoktam elmenni moziba a barátaimmal és/vagy a barátnőmmel, ilyenkor kb 3.000 Ft-ot költök el
- 1-szer elmegyünk kocsmába: 2-3 ezer Ft
- veszek 2-3 pólót: 8-10 ezer Ft
- egyszer elszoktam menni egy normális étterembe: 5-6 ezer Ft
- hetente egyszer eszek gyorsétteremben: 1.500-2.000 Ft
Ezen kívül még:
- megveszem a bérletet (4 ezer)
- fizetem a telefonszámlámat (6-7 ezer)
- a suliban reggelizek és ebédelek minden nap (reggeltől késő délutánig ott vagyok): reggeli: 500-800 Ft, ebéd: 1000-1500 Ft
Én is 10 ezret adok le,de csak aludni járok haza(zuhany,alvás és reggel 1 kávé+ heti egyszer ruhák mosása).Munkából netezek,tv-t nem nézek.Vasárnapoként eszek csak otthon pár szendvicset.Mindent magamnak veszek,ha szól anyu,hogy vegyek pár dolgot akkor azt megveszem(nem kérem el a pénzt érte nyilván),ezek a beeső vásárlások havonta 8-10 ezer forintot jelentenek maximum.
A napi kajám nekem is sokat elvisz,de azzal nem tudok mit csinálni,reggelizni nem szoktam,este meg mire hazaérek már nem eszek,szerencsére én kapok bözsi utalványt,többé-kevésbé az fedezi az éttermi menüket egy hónapra.
Szerintem ez megállapodás kérdése.
Nálunk anno úgy volt, hogy amíg otthon lakunk a tesóm meg én is, és rendelkezünk saját keresettel, akkor annak 30 %-át adtuk oda anyukáméknak. Persze ez sem fedezte a "fenntartási költségeinket".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!