Miért nem számítok a saját szüleimnek?
Bocsánat a hosszúságért.
16 éves vagyok, most kezdtem a 11.osztályt.Van egy nővérem, aki most költözött el itthonról, összeköltözött a párjával.A szüleim az iskolakezdésre semmit nem vettek nekem, egy füzetet vagy tollat sem, így amit itthon találtam üres füzeteket, abba írtam az első három napon, mert gondoltam majd bemásolom, amikor lesz új.A szüleim arra hivatkoznak, hogy nincs pénzük nekem megvenni ezeket a dolgokat, miközben a nővéremék lakásába asztalt, székeket, foteleket, és egyéb berendezési tárgyakat vesznek, és ezek nem kimondottan tartoznak az olcsó árkategóriába. Kereskedelmi suliba járok, és idén már gyakorlat is van, arra is kellene munkaruha stb, azt sem vették meg nekem. Ma jó pár nap könyörgés után, anyukám elment megvenni a füzeteket, de ahová ment boltba, már elfogyott. Erre felhívott, hogy ő ugyan másik boltba el nem megy, mert annyira fáradt, én viszont nem tudok elmenni, mert pénzt nem ad rá. Már rég elhatároztam, hogy olyan jól tanulok, amilyen jól csak lehet, hogy minél több mindent elérjek, és jó esélyeim legyenek az életben, és ez a tudat nyugtat, hogy ha teszek érte, akkor lehet még szerető családom a későbbiekben, de ezek a dolgok annyira elkeserítenek, hogy már nem tudom mit tehetnék. Nővérem apukám cégénél dolgozik, és sokkal több mindent meg kap, mint én. Bár ez nem érdekel, de legalább a sulihoz szükséges dolgokat kapnám meg.
Vagy én látom rosszul?
Kérlek segítsetek, hogy mit tegyek, vagy mit tehetnék.
Köszönöm a válaszokat előre is!
mondjad megnekik hogy kapják be
kötelességük megvenni az iskolakezdéshez való holmikat!
és igen erre van a családi... azt a gyerekre szokás költeni szerintem.
és tényleg ha nem vesznek füzetet meg tollat meg akármit, mondd a tanároknak.
én tegnap vettem 5 tollat, darabja 60 Ft volt. 1 ceruza 40 Ft! amúgy a füzetek 25-20 Ft-ba kerültek itt, nem hiszem el hogy ezt nem tudják megvenni...
a mi szüleink kb 3000 Ft-ot költöttek rám és a tesómra iskolakezdésnél, mármint akkor amikor vettünk tollat, ceruzát, radírt, füzetet, borítót...
majd írd meg mi történik! ;)
Köszi a válaszokat.
Az a baj, hogy nem is vagyunk szegények. Úgy értem, hogy mindenünk meg van, több autónk van stb. Épp ezért érzem, hogy nem szeretnek, ezért nem kapok meg semmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!