15-16 éves kortól szex?
Első sorban szülök válaszát várom. Ha gyereketek ( lányotok) mind testileg, mind lelkileg érett a szexre akkor ti engeditek, hogy 16 éves korától szexuális életet éljen? Ha nem, akkor hány éves korától engednétek?
Minden normális választ köszönök! :)
Csatlakozom a korán szexelők közé. 15 évesen vesztettem el. Nem mondanám, hogy annyira megbántam volna, de nem volt jó, sőt rossz emlék. Nem voltam érett lelkileg, ha úgy vesszük.
Szerintem ez a dolog nem korfüggő, hanem érettség. Én a szüleimmel sosem beszéltem ilyenekről, nálunk sajnos teljesen tabu téma, hiába hozom szóba, anyám tereli. A tapasztalatom akkor kb. annyi volt, amit a filmekből, meg a menő barátnőim, haverjaim meséiből tanultam.
Aztán nagy pofáraesés volt, hogy a szex mégsem a világ legjobb dolga. Ráadásul pont egy olyan haverral, akit egyáltalán nem érdekel, hogy nekem mi esik jól. Valami hatalmas törés volt, napokig sírtam utána és gátlásos lettem. Aztán jött egy másik fiú, aki megmutatta, hogy lehet ezt normálisan, gyengéden is, iránta éreztem is valamit.
Szóval van ellenpélda :)
És nem szülői engedély kérdése, bár talán, ha valami értelmes módon elbeszélgetnek velem erről anno, nem jártam volna így.
Én 16 évesen vesztettem el, és nagyon jó élmény volt, nem bántam meg egy percig sem.
Az, hogy a lányomnak engedném-e, sok mindentől függ, bár először is leszögezném, hogy ha nem engedi a szülő, akkor is sokszor megtörténik, kivéve persze, ha 18 éves koráig nem engedem ki a házból.
De konkrétan a kérdésre felelve, ha elég komoly lenne a kapcsolat, és a lány érett lenne szellemileg, akkor megengedném. Ha úgy gondolnám, még nem elég érett, és csalódna, akkor megpróbálnám lebeszélni, és rábírni, hogy várjon, de ha nem hatna, nem tartanám vissza.
Mindemellett megmondanám neki, hogy kérdezzen nyugodtan amit csak akar, védekezéssel vagy bármilyen szexuális jellegű dologgal kapcsolatban, vagy ha nem szeretné tőlem, akkor legalább nézelődjön az interneten, hisz a mai világban minden kérdésre választ kap :)
tegnap 18:40
Teljesen egyetértek. 17 éves kor a minimum. Szerintem nem mentség rá, hogy én már érett vagyok, mivel a minimum, ami a 17, az szól a nagyon éretteknek, én úgy gondolom. Szerintem 20 évesen normális elveszíteni. Pontozzatok le, de én így gondolom.
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!