Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » 15-16 éves kortól szex?

15-16 éves kortól szex?

Figyelt kérdés

Első sorban szülök válaszát várom. Ha gyereketek ( lányotok) mind testileg, mind lelkileg érett a szexre akkor ti engeditek, hogy 16 éves korától szexuális életet éljen? Ha nem, akkor hány éves korától engednétek?

Minden normális választ köszönök! :)

2013. aug. 31. 17:52
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
38%
Igen, de a tapasztalatok szerint általában minél korábban kezdi valaki, annál hamarabb kiég. Tudjátok: a túl korán nyíló virág, túl korai gyümölcs elfagy.
2013. aug. 31. 18:41
 12/37 anonim ***** válasza:
51%

Nem tudom még nem aktuális.

Az én értékrendembe amit remélem a gyerekemnek is valamennyire át tudok majd adni nem fér bele. Én őszintén nagyot csalódnék a gyerekembe.

2013. aug. 31. 18:44
 13/37 anonim ***** válasza:
67%
Sztem 17 évesen a legmegfelelőbb. Bár lesz@.rom ki mikor csinálja.
2013. aug. 31. 18:49
 14/37 anonim válasza:
60%
16 évesen belefér már.
2013. aug. 31. 19:17
 15/37 anonim ***** válasza:
46%

A szex veszélyes "sport".

S emiatt egészen addig, amíg az illető nem tud teljes mérték felelősséget vállalni a tetteiért, korainak tartom.

Csak egy példa:

ha a 15-16 éves teherbe esik, egyedül önmaga nem dönthet. Az abortuszhoz szülői engedély kell, a megtartáshoz anyagi támogatás.

Ettől függetlenül nem hinném, hogy lehetőségem lenne tiltani.

Ha akarja, így is, úgy is belevág. Állandóan nem állhatok mellette.

Ezért inkább majd úgy nevelem, hogy 1) lehetőleg ne érezzen késztetést arra, hogy mindenképpen mielőbb elveszítse (=ne engedjen a társai nyomásának. Ne akarjon versenyezni ebben a barátnőivel...);

2) tisztában legyen a védekezési lehetőségekkel és legyen elég esze is, hogy használja azokat.

2013. aug. 31. 19:39
 16/37 anonim ***** válasza:
13%
15 évesen nagyon korai.16-17 évesen már engedném,de csak akkor,ha már régóta jár a barátjával(minimum 6 hónapja)
2013. aug. 31. 19:56
 17/37 anonim ***** válasza:
29%

Szerintem korai. Igaz én 28 vagyok, és 21 évesen veszítettem el a szüzességem. Összesen 2 férfi volt az életemben, egy nagy szerelem,és a férjem,aki A NAGY SZERELEM...és erre büszke vagyok,hogy nem adtam oda magamat az első pár jöttmentnek.

Sajnos a mostani tinédzserek túl korán érnek testileg, viszont agyuk nem igazán fejlődik hozzá, csak azt hiszik.Tisztelet a kivételnek.Sajnos ilyen butuska rokonokban bővelkedünk, ezért tudom ezt írni.

De mivel te anyuka vagy, persze védenéd a lányod. Megtiltani nem tudod neki,mert úgyis megtalálja a szerelmes pár az alkalmat. Viszont beszélgess vele sokat,és legyetek őszinték egymással.

Nekem ez nem adatott meg sajnos annakidején, viszont mióta szültem anyukám lett a legjobb barátnőm. Kicsit eltértem, de a lényeg,hogy ha érettnek látod, hát legyen, de esetleg vegyél nekik óvszert... vagy várja meg a 18 évet(minimum).

2013. aug. 31. 20:34
 18/37 anonim ***** válasza:
44%
NINCS az a 15-16 éves gyerek, aki erre felkészült testileg és lelkileg is egyaránt. Csak mázli, hogy van, akinek jó élmény lesz,van akinek nem. A testi és lelki érettség nem egyenrangú a gerjedelemmel, ami ilyenkor elönti a tiniagyakat. Ez több annál. Minőségi szexuális életről ebben a korban nem lehet beszélni.
2013. aug. 31. 20:59
 19/37 anonim ***** válasza:
62%

15 évesen vesztettem el a szüzességemet, 3 hónap után, azóta is együtt vagyunk.

Szerintem emberfüggő, én nem bántam meg, pozitív élmény maradt.

16L

2013. aug. 31. 21:39
 20/37 anonim ***** válasza:
42%
Két példát tudok felhozni, hogy nem a világvége ez a korai szex dolog. 13 éves voltam, amikor elvesztettem a barátommal, jó emlék maradt. A legjobb barátom is szintén 13 éves volt, amikor elvesztette egy csajjal a szüzességét. Neki is jó élmény volt. Nem váltogatom 2 hetente a barátaimat, nem szeretem a rövid kapcsolatokat, a legjobb barátom meg nagyon kötődős érzelmileg, így ő is hosszú kapcsolatokra tervezett. Nem is a társaság hajszolt minket akkoriban odáig, ez rém cikinek számított, így csak mi tudtunk róla meg ugye akikkel együtt voltunk. Nekem 2 barátom volt, neki 4 barátnője eddig. 19 évesek vagyunk.
2013. aug. 31. 22:09
1 2 3 4

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!