Mit lehet tenni ebben az esetben?
Van egy baráom, 17 éves fiú, meleg. A szülei nem fogadják ezt el, 17 éves és ellehetetlenítik. Nem mehet sehova, nem lehetnek barátai, lányok sem. Ismertem már előtte is, hogy a szülei megtudták, akkor sem voltak szimpik nekem, de azóta végképp. Két napja volt, hogy munka után eljött velem, és egy későbbi busszal ment haza (1 órával később) mint szokott, az anyja ezért elvette a telóját 2 napra (aztmondta lekéste a buszt).
Amikor elvitte a kutyát sétáltatni egy órára anyja megnézte a kutyát, hogy nem-e erőszakolta meg mert fiú kutya. Apja meg olyanokat mond neki, hogy ásson egy gödröt feküdjön bele majd ő betemeti. Eközben folyamatosan cseszegetik otthon, volt hogy kizárták a házból is ebbe a dög melegbe hosszabb időkre, de nem egyszer fordult elő.
Nyári munkán dolgozik elég sokat, hogy legyen pénze, de anyja elvette a 70ezer forintját, amit a mult hónapért kapott, teljessen kihasználják, közben egy forintot nem adnak neki. Anyja folyamatosan elveszi a telefonját, beleolvas az üzenetekbe, kiírja a telefonszámokat kivel beszél és utánanéz, valamint a naplóját is elvette és végigolvasta. Emellett otthon kell segítenie folymatosan. Pár rokonával találkoztam már (keresztanyjával pl, ők egész jófejnek tűntek, és láthatóan haverom is jobban szereti őket, de még velük sem találkozhatna :/
A barátom már öngyilkosságra is gondolt, elég sokszor és elég komolyan, és nem szeretném, hogy megtörténjen vele, én elfogadtam fiú létemre, hogy meleg, akkor a szüleinek is el kéne... így még kapcsolata se lehet szegénynek szülei miatt
Sajnos nagyon jól tudom, hogy amint betölti a 18-at ki fogják dobni otthonról, mert ígyis folyamatosan ezzel fenyegetik, de tudom addig nem tehetik meg, viszont számomra egyértelmű hogy ez lesz.
Sokáig folytathatnám még a hülyeségeiket, a kérdés az lenne, hogy mit lehet tenni? Kit kell hívni? Gyámhatóság? Nem akar intézetbe kerülni azt mondta, de én nem bírom ezt nézni, telefonján nincs pénz és nem is tud rá tenni, ezért telefonálni sem tud, még beszélni is nehezen tudunk :(
Neten nézelődtem, de semmit sem találtam mit lehetne tenni hogy segíthessek neki, ezért írtam ezt a kérdést. Mik a lehetőségei(nk)? (Győr-Moson-Sopron megye)
Csináltasson valamilyen banknàl diákszámlàt, és tegye el a bankkártyát. A telefonjából törölje rendszeresen a híváslistát, üzeneteket, előzményeket. Rettentően sajnálom szegényt! :(
Talán beszélnie kellene valamilyen rokonával, akiben megbízik, hogy hozzájuk költözhessen, vagy az illetékes gyámsággal. Végső esetben egy baráthoz is mehetne..
Minden település tartozik vmilyen Családsegítő Hálózathoz, azt keresd meg, hogy Ő hova tartozik, és velük kell beszélni, elmondják hogy mik a lehetőségek..
Én ezt találtam hirtelen, úgy látom, ők ingyenesen is hívhatóak:
szegény srác, elég neki a saját baját megemészteni, nemhogy még a szülei is ilyenek...jézusom...
Majd írj, ha vmi van...
Még ha nem is pont ide tartoznak, hívjátok fel őket, és majd megmondják hogy hova lehet fordulni..
utolsó voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!