Kamaszok, ti hogyan viselitek az idősebb szüleiteket? Nem zavar a korkülönbség? 16/L
Engem sose zavart. Inkább a személyiségük. Apukám "értelmiségi" volt, születésem napja előtt 1 hónap 1 nappal töltötte be 35. életévét. Jó fej volt, eljött velem koncertekre, és mindig tudta, "hogy viselkedjen". Nagyon jó fej volt. Egyeltalán nem volt égő, sőt! Hihetetlen büszkeséggel töltött el, amikor láttam, hogy a többi gyerek elandalog a fapofával fejet csóváló szülők elől, én meg teljesen nyugodtan élveztem a zenét, miközben apukám a falnak dőlve cigizett, igazi "badass" feelingje volt. Azt is hozzá kell még tennem, hogy sose tiltott semmit, elmondta, ő mit gondol a dologról, neki mi a személyes tapasztalata, és rám hagyta a döntést.
Anyukám 36 éves volt mikor megszülettem, ő még mindig él. Mindig idegeskedik, nincs egy nyugodt pillanata, nem magyaráz el semmit, ok nélkül tilt, ezért sokszor ellenszegülök, az utcán nem tud viselkedni, jelenetet rendez. Félig cigány, és úgy is öltözködik. Hogy ez azért van -e, mert nincs egy cseppnyi érzéke sem az öltözködéshez, vagy direkt szeretné kiemelni, azt nem tudom, de nagyon égő sokszor a rózsamintás dress, vagy a Győzike stílusú felső...
Itt is látszik, mennyit számít a neveltetés, apámat ugyanúgy nevelték, mint engem, kicsapongó életet is élt amíg családja nem lett, de főiskolát végzett, jól keresett. Anyukámat teljes szigorban nevelték és... ááá, még így, egy anonim oldalon is kínos beszélni róla. A lényeget értitek. :)
15:55
Kicsit félreértettél, az, hogy hétköznap is sokszor hajnalban érek haza, nem feltétlenül jelenti azt, hogy hétköznap is bulizok. Általában a barátnőimmel sétálunk olyankor a városközpontban, pizzázunk, kávézunk, beszélgetünk, filmezünk valamelyikünknél (bár ilyenkor általában egymásnál alszunk, de előfordult már párszor, hogy filmeztünk 2-3ig aztán leléptünk), hasonlók.
Pár napja pl egy barátnőmnél borozgattunk, csak úgy.
Szóval nem kell semmi extrára gondolni, a bulizás hétvégére marad. :)
Az utolsó válaszoló alapján leírtak miatt pedig megjegyezném, hogy apukám pl ért a számítógépekhez, mobilokhoz, elektronikához, mivel valamilyen szinten kapcsolódik a munkájához. Anyukámat mondjuk tanítgatni kell az ilyesmikre, de most már azért boldogul. :D
Igaz nála mondjuk a számítógépezés kimerül annyiban, hogy neten nézelődik, utána keres valamiket, videókat/filmeket néz.
Az én húgom születésekor anya 33, apa 34 volt. Azt mondja így visszanézve, hogy legszívesebben akkor szült volna először, úgyhofgy nem tudom :) az én születésemkor anya 26, apa 27 volt :)
16L
Kedves kérdező!
Nekem apukám 21 volt, amikor születtem, de ettől függetlenül nagyon maradi, szóval nem az életkorból fakad ez szerintem, hanem a neveltetéséből és az életszemléletéből.
Nekem anyukám idősebb mint apukám de ő sokkal lazább és korához képest nagyon modern nő.
Anyu és apu is 30 éves volt amikor születtem, van egy 7 évvel idősebb testvérem. Bár fiatalok voltak a szüleink, mégsem mentünk egyszer sem nyaralni közösen.
Mi később vállaltunk gyereket, én (anya) 33, az apja 38 éves volt, kislányunk 3 éves. Megyünk nyáron legalább 1x nyaralni (céges üdülő), nem fog érezni semmi hátrányt a kicsi abból, hogy nem 20 évesek a szülei.
Nem a szüleid korával, hanem a hozzáállásukkal van baj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!