Iskola mellett sportoló kamaszok! Tudnátok tanácsot adni?
Sziasztok!
16 éves lány vagyok, most megyek 11.-be. Egy elég erős gimibe járok, sokat kell tanulni. Bejárós vagyok, az út kb. 1 óra tehát az utazás napi 2 órát vesz el. Általában 3 körül végzünk (vagyis tavaly így volt) a suliban.
Tavaly év vége felé kezdtem sportolni, heti 3 1,5 órás edzésem van. Sajnos már tavaly is nehezen tudtam beprogramozni az edzéseket. Egyesek szerint "roh*dt sok" a sport, az utazás és a tanulás. Mellette nyelvvizsgára készülök és emelt érettségikre.
A kérdésem főleg a suli mellett sportoló fiatalokhoz szólna. Hogyan osztjátok be az időtöket úgy, hogy a sport is beleférjen? Vagy hagyjam inkább az egészet?
Hát én sportmániás vagyok,szóval az edzések kikapcsolnak,mondjuk ténylge elég sok időmet elveszik.Fogd fel szórakozásként,akkor nem tűnik időpazarlásnak.
15/L
Nálunk a 11. volt a leglazább évünk.
Heti 3x edzek. Viszont eléggé rugalmas volt a suli is meg az SE is. Tehát ha tábor volt szó nélkül engedtek vagy ha bármi volt. /kikérővel/ Nem volt az, hogy bocsi nem mehetsz.
Mivel az SE 3 csoportba tartott edzéseket emiatt könnyebb volt. Eléggé sok átmozgás volt a csoportok közt. /De ez inkább a két felnőtt csop.ra vonatkozott/
A tanulást meg az edzéshez igazítottam. Tehát edzés előtt írásbeliztem utána szóbeliztem.
Ha elszoktunk haverokkal lógni suliból biliárdozni, az sportolásnak számít? :)
Viccet félretéve, volt egy úszó barátnőm, akinek hetente 8 edzése volt. (szombaton 2)
Hajnalban bement edzésre, reggel az utolsó pillanatban beért a suliba, délután nyelvvizsgára készült, vagy elment egyesületen kívül úszni. Este 8-kor feküdt kb. és ez ment egész héten.
Nagyon kimerítette, de úgy pótolta, hogy 3-4 havonta tartott egy egy hetes szünetet, amikor mindenki kiszolgálta őt, azt csinált, amit szeretett volna, és semmi miatt se kellett aggódnia.
Ő versenyszerűen űzte ezt a sportot, és sikeresen nyelvvizsgázott, tartotta a 4-es átlagát. Szerintem ha bírod, folytasd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!