Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » 9 éves kislányom bajban van?

9 éves kislányom bajban van?

Figyelt kérdés

Harmadik osztályos a lányom.Tegnap mikor érte mentem a suliba nagyon sírt és már messziről kiabálta,hogy anya nagyon rosszat csináltam!...Van az osztályukban egy olyan kislány akit a nagymama nevel ki tudja mióta,mert az édesanyját én életemben nem láttam,se édesapját.Állítólag ennek a gyereknek az anyukája Amerikában dolgozik,ezért a nagymama neveli a gyereket.

Az én kislányom azt mondta a kislánynak,hogy nem Amerikában van anyukád,hanem biztos börtönben.Na ebből az egy mondatból hatalmas botrány lett az osztályban,a másik kislány sírva rohant a tanítóhoz,az meg úgy rámtámadt,hogy csak zengett az iskolaudvar.Hogy micsoda gonosz az én lányom,mikt mondd,meg majd be fog jönni a nagymama,és cirkusz lesz,meg most hogy lerombolta a lányom a másik kislány lelkivilágát...stb stb.

Az én lányom félelmébe annyira remegett,hogy bepisilt hazafelé az utcán!!!Én nyugtatgattam,de szegény még otthon is úgy remegett mint egy kivert kutya...Ma reggel szabályosan félt elindulni a suliba.

Szerintetek normális az ilyen tanár?Szerintem így azért nem kéne leszidni egy 9 évest,jó jó rosszat mondott,na de könyörgöm gyerek!A lányom egyébként odament a kislányhoz is és bocsánatot kér többször is,közben sírt...Nagyon sajnáltam saját gyerekemet.A tanító meg ijesztgette a lányomat,hogy majd bejön a nagymama,mi lesz akkor stb.

Szerintetek mit csináljak?Kinek van igaza?

2009. okt. 22. 08:10
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
82%

Az előzővel ellentétben, én egyedül mennék megbeszélni a dolgot a nagymamával. Ha ő nevel egy ilyen fiatal kislányt, akkor nyilván ismeri is az unokáját, illetve a mostani fiatalok szokásait. Szerintem fontos, hogy te csöngess be hozzájuk és ne a tanárnő szembesítse a dologgal, és persze a saját verziójával. Mond el neki mi történt, és kérj tőle bocsánatot a lányod nevében is, mond el neki, hogy fogalmad sincs honnan szedte a lányod, nem akarta, és nagyon fél már iskolába járni is, anyira rosszul érzi magát az esettől, bocsánatot is kért többször az unokájától. Ha egy aranyos nagyi, akkor biztos csak mosolyog és legyint egyet a történtek fölött, de szerintem fontos hogy te beszélj vele, hülyeség lenne ezért elszakítani a gyerekeket egymástól, csak egy kis botlás volt, amit nyilván örökre megtanult a gyereked! (hozzáteszem, szerintem minden kisdiákkal előfordulnak hasonló dolgok)

A tanárról már megvan a véleményem, alapból azzal kezdeném, hogy nem értem az igazgató miért nem szól rá, hogy ez egy munkahely, ahova normális ruházatban illik járni, nem pedig kilógó mellekkel avagy fenékkel. Nálunk ezt már középiskolában belénk nevelték. A szülők a gyerekek ilyesmi megjegyzései után nem szoktak bemenni panaszkodni? Miután lerendezted a nagymamával a dolgot, beszélj a tanárnővel is, de ne a gyerekek előtt. Legyél higgadt, ne ripakodj rá, mert csak magadat járatod le, de mond el neki, hogy tudod hogy a lányod rosszat mondott, és nagyon rossz helyre tapintott, de akkor sem kéne "fenyegetni", hogy majd ha bejön a nagymama, avagy megfélemlíteni! Joga van elbeszélgetni a lányoddal erről, de ahhoz nincs hogy úgy kezelje mint valami utolsó rongyot, akit mindenki előtt megaláz! Ha rád is rád ripakodik, akkor lépj egy fokozatot és már az igazgatóhoz fordulj.

2009. okt. 23. 11:19
 12/14 anonim ***** válasza:
24%
hát én nem értek teljesen egyet a többi válaszolóval. én megértem hogy a kislányod megilyedt és nyílván a tanárnak sem kellett volna így viselkednie, viszon a kislányod megjegyzése sem volt éppen oda illő. szerintem a kislányodnak nem kellett volna ilyet mondani, a gyermekednek meg kell tanulnia, hogy a kijelentései következményekkel járnak. és remélem ezt megértetted vele is.ha pedig be is mész és beszélsz a tanárral,ne dühösen és ordibálva. hanem leültök egy nyugodt órára-félórára és megbeszélitek az ügyet mint a normális emberek.
2009. okt. 25. 21:14
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

Sztem elég nagy sokkot kapott a kislány, ha bepisilt. Ezt mindenképp szóvá tenném...És nem várnám meg a szünetet.

Egy gyerek sokmindent mond, sokszor olyant, amiről fogalma sincs...

Én elég heves vérmérsékletű vagyok és ha nálam betelik a pohár, akkor bizony én is betelefonálok az osztályfőnöknek, vagy személyesen látogatom meg...

2009. okt. 27. 16:36
 14/14 anonim ***** válasza:
48%
Szerintem meg nem kellene ezt túl dramatizálni!Nem lehet már fegyelmet tartani az iskolában mert szégény kicsi pici poromtyom!!!Az én anyám megmondta az osztályfőnökömnek,ha baj van velem rendezzen le úgy hogy senki ne lássa és szóljon neki egyből!Nagyon ritkán volt bajom,mert a mihez tartás nagy úr!Már húszon éve volt,a mai napig szeretem a volt tanáraimat,mert tisztelni kellet őket!Mi közöd ahhoz hogy kivel pusmog és hogy néz ki?Itt kezdődik a probléma.Az igazgatóhoz szaladni,azt a legkönnyebb.Inkább beszéljétek meg öten és bocsánatot kérni sem szégyen!A mai gyerekek még köszönni sem tudnak az utcán,tisztelet a jól nevelt kivételnek!
2010. jan. 1. 19:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!