Lehet élni emelt matematika tudás nélkül?
Az a helyzet, hogy eléggé be vagyok sz@rva attól, hogy mivel nem vagyok jó matekból, nem fog menni semmi az életben.
Habár az érettségiig is még van bőven időm, igyekszem összeszedni magam, azonban nem nagyon sikerül felfognom ezt a tantárgyat. :/
Szóval az lenne a kérésem, hogy hogyha tudtok, ismertek olyan embereket, akik nem matekzsenik, és vitték valamire az életben, akkor írjatok nekem pár példát.:)
Köszönöm előre is.
16/L
Teljesen hülye voltam a matekhoz mindig is. Utáltam is, mégis kiválóan boldogulok az életben.
Soha a büdös életben nem lesz szükséged logaritmusra, színusz koszinuszra, meg függvényábrázolásra.
Ha tudsz összeadni, kivonni, szorozni, osztani, százalékot számolni számológéppel, minden rendben lesz.
De nyilván nem lesz belőled pénzügyi vagy statisztikai elemző.
:)
Sok sikert az élethez és ne aggódj.
Köszönöm a tanácsokat.:)
Újságírónak készülök egyébként, csak nekem kötelező lesz a matek érettségi, ezért kértem biztatást.
Köszönöm a válaszokat, ment mindenkinek a zöld kéz!:)
matek nélkül lehet élni de alapvető jogi ismeretek nélkül állítom hogy nem
mert akkor ott vernek át ahol csak tudnak
Sokan viszik valamire matek tudás nélkül is, és a legtöbb felnőtt egyetért abban,hogyha nem a területen akarsz elhelyezkedni, a legtöbb tanított dolog felesleges.
És az élethez csak annyi kell matekból ami a legfontosabb, ha tudsz százalékot számolni, megtudod számolni az aprót és alapvető pénzügyi ismereteid megvannak, akkor nem hiszem,hogy bármi bajod lehetne belőle.
Én idén érettségiztem, matekból átmentem, de a többi tárgy bőven kiegyenlíti az ott tátongó lyukat, na meg nem is matematikával akarok tovább menni :)
Szóval valódi véleményt a megélhetéssel kapcsolatban max 10 év múlva tudnék mondani. De addig is úgy gondolom,hogy a legnagyobb hátránya a stressz, amit a gimi alatt átélsz, amiatt,hogy megint nem bírod felfogni az anyagot.
Mindenki másban erős. Nem kell, hogy mindenki a matekot vágja. Újságírói pályán meg főleg minek.
A lényeg, hogy legyél tájékozott, korrekt ember. Ezt fogod visszakapni az élettől.
Néhány magas iq-val rendekező személy például kimondottan butának mondható. Hiába old meg harmadfokú egyenleteket fejben, vagy tudja betéve az összes fontos történelmi dátumot.
Köszönöm, nektek is ment a zöld kéz.:)
Nekem a nyelvérzékem nagyon erős, emiatt is választottam ezt a pályát a továbbtanulásra, habár ezzel is még ráérek.:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!