Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Lehet élni emelt matematika...

Lehet élni emelt matematika tudás nélkül?

Figyelt kérdés

Az a helyzet, hogy eléggé be vagyok sz@rva attól, hogy mivel nem vagyok jó matekból, nem fog menni semmi az életben.

Habár az érettségiig is még van bőven időm, igyekszem összeszedni magam, azonban nem nagyon sikerül felfognom ezt a tantárgyat. :/

Szóval az lenne a kérésem, hogy hogyha tudtok, ismertek olyan embereket, akik nem matekzsenik, és vitték valamire az életben, akkor írjatok nekem pár példát.:)

Köszönöm előre is.

16/L

2013. júl. 23. 10:59
1 2 3
 1/22 anonim válasza:
81%
Nyugi, én is szar matekos vagyok még is megélek simán.Ne aggódj, amit matek órán meg kell tanulnod annak a felét se fogod felhasználni a való életben.Kivéve ha nem mérnök vagy ilyen munkád lesz.
2013. júl. 23. 11:00
 2/22 anonim ***** válasza:
81%
Igen, lehet. Csak mást kell tanulni a jövőben pl. nyelveket, amiket megéri tudni. Matek kell az élethez, ez nem vitás, de gondolom nem is az összeadás-kivonással, felület számítással (pl, csempevásárláskor) vagy a térfogattal (pl. főzés) van problémád. A komolyabb matekot meg bízd a társadra :) A számlákat meg fogod érteni, gyököt meg átlagembernek nem kell vonni semmiből, sem egyenletet rendezni.
2013. júl. 23. 11:01
 3/22 anonim ***** válasza:
67%

Teljesen hülye voltam a matekhoz mindig is. Utáltam is, mégis kiválóan boldogulok az életben.

Soha a büdös életben nem lesz szükséged logaritmusra, színusz koszinuszra, meg függvényábrázolásra.

Ha tudsz összeadni, kivonni, szorozni, osztani, százalékot számolni számológéppel, minden rendben lesz.

De nyilván nem lesz belőled pénzügyi vagy statisztikai elemző.

:)

Sok sikert az élethez és ne aggódj.

2013. júl. 23. 11:03
 4/22 anonim ***** válasza:
80%
Lehet élni, csak olyan helyen tanulj tovább, ahol nem kell matematika. Az ismerősöm a bécsi egyetemre jár, tolmács lesz (magyar az anyanyelve, mellette 3 nyelven beszél felsőfokon és még csak 20 éves), mellette diszkalkuliás, nem is érettségizett matekból.
2013. júl. 23. 11:07
 5/22 anonim válasza:
76%
Hat en bar buszke nem vagyok ra buktam is metakbol 9.ben..Viszont nagyon jo nyelverzekkel rendelkeztem,es annyit tanultam angolt,olaszt,nemetet es spanyolt is,hogy most idegenvezetokent dolgozom,kulfoldon elek,es fantasztikusan erzem magam mindenfele egyenletrendezes,szoveges feladat meg stb.. nelkul :) Sok sikert ne izgulj! :))
2013. júl. 23. 11:10
 6/22 A kérdező kommentje:

Köszönöm a tanácsokat.:)

Újságírónak készülök egyébként, csak nekem kötelező lesz a matek érettségi, ezért kértem biztatást.

Köszönöm a válaszokat, ment mindenkinek a zöld kéz!:)

2013. júl. 23. 11:16
 7/22 anonim ***** válasza:
63%

matek nélkül lehet élni de alapvető jogi ismeretek nélkül állítom hogy nem

mert akkor ott vernek át ahol csak tudnak

2013. júl. 23. 11:20
 8/22 anonim ***** válasza:
50%

Sokan viszik valamire matek tudás nélkül is, és a legtöbb felnőtt egyetért abban,hogyha nem a területen akarsz elhelyezkedni, a legtöbb tanított dolog felesleges.

És az élethez csak annyi kell matekból ami a legfontosabb, ha tudsz százalékot számolni, megtudod számolni az aprót és alapvető pénzügyi ismereteid megvannak, akkor nem hiszem,hogy bármi bajod lehetne belőle.

Én idén érettségiztem, matekból átmentem, de a többi tárgy bőven kiegyenlíti az ott tátongó lyukat, na meg nem is matematikával akarok tovább menni :)

Szóval valódi véleményt a megélhetéssel kapcsolatban max 10 év múlva tudnék mondani. De addig is úgy gondolom,hogy a legnagyobb hátránya a stressz, amit a gimi alatt átélsz, amiatt,hogy megint nem bírod felfogni az anyagot.

2013. júl. 23. 11:37
 9/22 anonim ***** válasza:
75%

Mindenki másban erős. Nem kell, hogy mindenki a matekot vágja. Újságírói pályán meg főleg minek.

A lényeg, hogy legyél tájékozott, korrekt ember. Ezt fogod visszakapni az élettől.

Néhány magas iq-val rendekező személy például kimondottan butának mondható. Hiába old meg harmadfokú egyenleteket fejben, vagy tudja betéve az összes fontos történelmi dátumot.

2013. júl. 23. 11:49
 10/22 A kérdező kommentje:

Köszönöm, nektek is ment a zöld kéz.:)

Nekem a nyelvérzékem nagyon erős, emiatt is választottam ezt a pályát a továbbtanulásra, habár ezzel is még ráérek.:D

2013. júl. 23. 11:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!