Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Taníthatja-e a tanárnő (igazga...

Taníthatja-e a tanárnő (igazgatóhelyettes) a saját gyermekét az iskolában?

Figyelt kérdés
A lányom 12 éves,és egy osztályba jár vele az tanárnő lánya!Mivel az anyuka is ott van helyben,és órát is ad nekik elő(informatika),így a kislány fölényesen viselkedik társaival szemben,egyszóval mindenkivel szemtelen,még néha a tanárokkal is szemben,akik persze nem szolnak,mert az anya az igazgatóhelyettes!Szabad-e abba az iskolába járatni a gyereket, ahol az anyuka is tanít,és órát is ad elő a saját lányának?
2009. okt. 21. 06:45
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Szabadni szabad. A mi sulinkaba is van ilyen. Az már más dolog, hogy szerintem nem jó dolog, mert a kislány is rosszul érezheti magát, hogyha mondjuk az anyja előtt felel! Ebbe azért gondolj bele, hogy lehet, hogy nem azért ilyen, mert rosszkislány. Szerintem ne avatkozz bele csak nagyobb lesz a gubanc!
2009. okt. 21. 06:48
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

A törvény szerint nem!Járhatnak egy iskolába,de a tanár nem taníthatja azt az osztályt,ahol az ő gyermeke tanul!Egyrészt,hogy a gyerek ne viselkedhessen így,másrészt ez nem igazán lenne lojális a többiekkel szemben sem lenne fer!Otthon megírják együtt a dolgozatot,anya pedig még szép,hogy 5-öst ad a lányának,akármilyen is lett a dogája!Én már eleve ellenzem,hogy egy tanár fia6lánya vele egy suliba járjon,nálunk volt ok ilyen ált.-ban,és mindig azt hallottuk,hogy "az én anyukám tanár és kidobathatunk innen" stb.!Tehát nekik minden szabad volt!A hajadnál fogva rángathattak el a tanárok szeme előtt a mászókáról,mert hát az ő anyja egy tanár!Persze ha baj volt,akkor rögtön szaladtak anyuhoz,akik leteremtették aki rászólt a babukájukra!Elég sggfejek voltak!

Az én anyukám még csak nem is lehetett gondozónő abban a csoportban ahová a tesóm járt bölcsibe!!!!Tehát a törvény elviekben ezt megakadályozza,de mindig vannak ilyenek sajna!!!!

2009. okt. 21. 09:39
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
a jogi részét nem tom, nálunk egy srác (aki az osztályba jár) mamája tanítja a törit. furcsa mód, az 5 oldalas dogánál 2 oldal üres volt, mégis 5-öst kapott...
2009. okt. 21. 15:09
 4/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!Csak az idegesít,hogy egy ilyen gyerek,mint a tanárnő lánya,mindent megengedhet magának,mert védve van!A kisebbeket és gyengébbeket kiközösít,csúfnevet aggat rájuk!De leginkább azokat piszkálya,akik nem akarnak vele egy társaságba lenni,mint pl az én lányom is!Már néha szinte retegve megy az iskolába,mert találkozni kell vele!Már voltam az iskolába,beszéltem az anyjával,de ő azt mondta,hogy nem hiszi,hogy a lánya rágalmazza a többieket,és különben is beszélt már a lányával erről a dologrol,és csak hogy tudjam az én lányom se külömb, neki is nagy szája van!És ezt a lánya mondta neki!Nah hát erre most mit kezdjek el vele vitatkozni,ráhagytam,hisz ő mégis csak az igazgatóhelyettes,megköszöntem a rám szánt időt és eljöttem!Már azt fontolgatom,hogy átíratom a lányomat egy másik iskolába.
2009. okt. 21. 15:35
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Az én osztályomban 2 ilyen gyerek is van, de egyik se csinál semmi olyat amit itt leírtál.
2009. okt. 23. 09:55
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ha a lányod tényleg rettegve jár iskolába, akkor irasd át máshova, ahol esetleg úgy gondolod, hogy egy jobb környezetbe kerülne. Ha tudsz akkor kérj infókat a más suliba járó gyerekek szüleitől.

Nálunk is volt általános suliba egy lány, aki a töri tanárunk lánya volt, de vele sosem kivételeztek. Ugyanúgy megkapta az egyest ha nem készült (törin is)... A lány kifejezetten azt mondta, hogy gyűlöli az apját mint tanárt, viszont apának nagyon szereti, és ez így nagyon rossz. Főleg hogy előtte szidja mindenki az apukáját.

Szerintem nem teljesen helyén való, hogy egy gyerek így viselkedjen, az meg pláne nem, hogy az igazgató helyettes azt felelje, hogy "na és a te gyereked sem különb"... szóval ha úgyérzed már nincs értelmes az igazgatóhoz vagy intézmény vezetőhöz fordulni, akkor fogd meg a gyereked kezét, és keressetek egy másik iskolát. Persze feltétlenül kérdezd meg a gyerekedet hogy ő mit szólna hozzá.

2009. okt. 23. 11:40
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
melyik iskola ez?
2009. okt. 23. 13:43
 8/11 anonim ***** válasza:
81%
A férjem került olyan helyzetbe, hogy tanítja a húgát. A kislánnyal semmiféle kivételezés nincs, sőt, az első "bratyis" bepróbálkozás után úgy helyretette a férjem a többiek előtt, hogy otthon sírva mondta az anyjáéknak, hogy nem szereti a férjem. Kivételezés nélkül kell ezeket a dolgokat megoldani. Törvény szerint taníthatja, nincs erre jogszabály.
2009. okt. 25. 20:29
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Én elkapnám a tanár lányát:), és előbb neki mondanám meg, hogy tegye magát takarékra....

Egyébként nem taníthatja a gyerekét!!!!!!!

Egy iskolában lehetnek, de a gyerekét nem taníthatja...

2009. okt. 27. 16:46
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

Szabad oda járatni.

Ha kellemetlen, megoldható osztályváltással, esetleg diplomatikus párbeszéddel. De tényleg.

A tanár taníthatja a saját gyerekét/rokonát. Miért ne taníthatná?

Anyám tanár: két évig tanított abban az osztályban, ahova jártam, olyan tárgyat, heti egy órásat, ahol azt az egy osztályt nem lehet és hülyeség külön tanárral taníttatni [például csak ezért nem vettek/vesznek fel valakit].

2009. okt. 28. 15:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!