Elengednétek a 13 éves lányotokat idősebb barátnőjével városba busszal?
Arra lennék kíváncsi, hogy a 13 éves lányotokat beengednétek busszal a városba pl. moziba a 16 éves unokatesójával vagy barátnőjével, aki mindennap megteszi ezt az utat? A tőlünk lévő város 15-20 kilométerre van, kb. 35 perc buszozás.
Természetesen nappal.
Igen, a gyerek vagyok, és kíváncsi vagyok, hogy a többi gyereket elengedik-e a szüleik vagy nem.
Persze, hogy elengedném.
Mi már 11-12 évesen mentünk, és mind ennyi idősek voltunk. Nem lett semmi bajunk. Igenis tanuljon meg a gyerek is közlekedni, és vigyázni magára.
Én a barátomhoz szoktam kimenni délben (5 km-re innen) én 5-re érek haza busszal de van hogy akár 8-ig 10-ig maradhatok vagy mlg később ha bulizunk és sose lett semmi bajom, vigyáz rám. Máskor meg innen a városba megyek be (10-15 km) haverokhoz azzal sincs semmi gond.
13/L
Miért ne? Ha mész középiskolába, akkor se kísérhetnek el majd az iskoláig kézen fogva a szüleid, szóval kénytelen leszel egyedül buszozni.
Mivel én is ilyen távolságban buszozok, el sem tudom képzelni, hogy milyen baj fenyegethetne titeket. Mert ennyi erővel a lakásból se tedd ki a lábad. :D
Mondjuk én nem engednélek el nagyon késői, esti vetítésre, csak akkor, ha van mellettetek egy nagykorú is.
Köszi szépen a válaszokat.
Nem késői vetítés, legkésőbb 7 órára otthon vagyok.
Én is 12 voltam amikor a barátnőimmel bementünk a tőlünk 7-8 km-re lévő városa oda is Árkádba ált. 3-an , 2-en mentünk barátnők. Busszal mentünk oda-vissza. A buszpályaudvar az árkáddal szemben volt/van és csak egy zebrán kell átmenni. De se mi , se a mi szüleink ezen sosem problémáztunk.
Egy régi osztálytársam meg már másodikos kora óta egyedül tette meg ezt az utat az iskolába. Nem kísérgette anyja-apja. Felrakták a buszra nyolc évesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!