Mennyire vagytok maximalisták a gyerekeitekkel szemben?
Ne várj tőle túl sokat, mert csak frusztáció lesz az eredménye.
Mi mindíg azt mondtuk a tanulás az ő dolguk, reméljük, hogy értik és megteszik ami tőlük telik. Soha nem kommentáltuk a jegyeket, soha nem ellenőriztem a leckét. Ez az ő "munkájuk" volt.
A fiam alsó tagozatban végig kettesekkel bukdácsolt át amig rá nem jött, hogy tanulni érdemes. Ma doktorandusz.
A lányaim egyetemisták.
Nem hiszem, hogy bármi értelme lenne a "hibátlan dolgozatnak". Inkább tanuljon meg gondolkodni.
Talán azért várod el a lányodtól, hogy maximálisan teljesítsen, mert téged is így neveltek a szüleid, hogy csak akkor érezted, hogy szeretnek, ha valamit letettél az asztalra.
A gyerekeinket ne a teljesítményük alapján szeressük, csak úgy szimplán mert olyanok, amilyenek. Tévedhetnek, ahogy mi, felnőttek is.
Nekem még nincs gyerekem, de elképzelésem van, hogy fogom nevelni :)
Minden nap átnézem a leckéjét, szorgalmazni fogom, hogy mielőbb önálló legyen. Persze segíteni fogok a megoldásban, ha elakad, de először próbálja egyedül.. :) el fogom neki magyarázni szépen-türelmesen a nehezebb anyagokat. Nem vagyok tanító, de ezeket nem lehet olyan bonyolult elmagyarázni, hiszen mi is tanultuk egyszer.
Szeretném, hogy majd jó tanuló legyen, de nem fogom elvárni a 100%-ot, inkább próbálom majd arra nevelni, hogy ő akarja elérni a tökéletes eredményt .) nem fog kikapni, ha csak 4-est hoz haza, de a 3-as sem lesz probléma, csak javítsa ki.. :)
Ne legyél ilyen szigorú vele, 5-ös az 5-ös, legyen 100 vagy csak 90%, akkor is ugyan az!! :)
Én is mindennap átnézem a leckéjét, miután elkészült vele. Magyaráznom még nem kellett, mert szerencsére az órán megért mindent.
Egyébként most vezette be a tanárnő a jegyeket újra, mert tavaly sok gond volt a százalékolás miatt a gyerekek közt. Sokan leszólták azokat, akiknek "csak" 98,96 stb. százalékos lett a dolgozata és hiába mondta a tanárnő, hogy az is 5-nek számít, nem azt nézték. Most, hogy jegyek vannak már nincs akkora versengés a gyerekek közt.
Magaddal szemben is ennyire kirtikus vagy? Te sosem hibázol a munkahelyeden? Vagy ha igen, akkor a főnököd eltilt 1 heti tv nézéstől?
miért kell feleslegesen stresszelni egy másodikost. szerinted egészséges dolog ha szorong? vagy ha te szorongsz, szorongjon ő is?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!