Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Mennyire vagytok maximalisták...

Mennyire vagytok maximalisták a gyerekeitekkel szemben?

Figyelt kérdés
Lehet, hogy bennem van a hiba, de a 2. osztályos lányomtól elvárom, hogy mindig hibátlan dolgozatot írjon. Elsőben hibátlan is lett minden dolgozat, felelet stb., de most először nem, bár így is 5-ös lett a felmérő. Nekem viszont rosszul esett.
2009. okt. 13. 17:58
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

Ne várj tőle túl sokat, mert csak frusztáció lesz az eredménye.

Mi mindíg azt mondtuk a tanulás az ő dolguk, reméljük, hogy értik és megteszik ami tőlük telik. Soha nem kommentáltuk a jegyeket, soha nem ellenőriztem a leckét. Ez az ő "munkájuk" volt.

A fiam alsó tagozatban végig kettesekkel bukdácsolt át amig rá nem jött, hogy tanulni érdemes. Ma doktorandusz.

A lányaim egyetemisták.

Nem hiszem, hogy bármi értelme lenne a "hibátlan dolgozatnak". Inkább tanuljon meg gondolkodni.

2009. okt. 13. 18:03
 2/14 anonim ***** válasza:
78%
Úristen. Szegény gyerek. Ez tényleg a gyerek javát szolgálja, de: Az első az ovóda, egyre rosszabb lesz. Egyetemen is hibátlan dogákat akarsz??? A gyereknek tényleg az a legfontosabb feladata, hogy tanuljon, de emellett még sok más dolgot is kel csinálnia. Nagyon fontos az olvasás játék stb. Úgy 4. 5.-be ezt nagyon megfogja unni, nem érti meg, hogy az csak magának jó, hogyha tanul elfogja hanyagolni és lázadni fog! És akkor ez a te hibád is lesz. A érjed mit szól ehez a szigorhoz??? Egy alig másodikus kislánytól meg ne várd, hogy hibátlan dogát írjon ha te nem tanulsz vele. Nem is fogja úgy megirni! Velem anyu mindig tanult 2.-ba és úgy lettek 5-ösök a dogáim néha 4. Kérlek szépen ne csináld ezt! Hidd el nagyon rossz lesz neki!!!
2009. okt. 13. 20:44
 3/14 A kérdező kommentje:
Természetesen mindennap együtt tanulok vele, mert nem napközis és társasozni is szoktam vele minden este. Napi 1 órát szokott tanulni délutánonként, utána játszik stb. Férjem nem ért velem egyet, így nem is mutattam előtte (lányom előtt), hogy bánt a dolog. Persze lehet, hogy csak azért mert tavaly hozzá szoktam a "hibátlanhoz" és furcsa volt ezek után.
2009. okt. 13. 20:51
 4/14 anonim ***** válasza:
Igen lehet. Próbálj meg türelmes lenni év eleje van és most neki is nehéz vissza szokni!! Jó tanulást! Második.
2009. okt. 14. 06:11
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
Te is követsz el néha hibákat, ebben biztos vagyok, engedd ezt meg neki is. Nem kell, hogy hibátlan legyen. Lassan kialakul, hogy melyik tantárgyakból lesz jó, és mihez nincs érzéke. Abból nem lesz kitűnő, ezt ne várd tőle.
2009. okt. 14. 09:57
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
Te meddig voltál a suliban hibátlan?
2009. okt. 14. 10:02
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

Talán azért várod el a lányodtól, hogy maximálisan teljesítsen, mert téged is így neveltek a szüleid, hogy csak akkor érezted, hogy szeretnek, ha valamit letettél az asztalra.

A gyerekeinket ne a teljesítményük alapján szeressük, csak úgy szimplán mert olyanok, amilyenek. Tévedhetnek, ahogy mi, felnőttek is.

2009. okt. 14. 11:05
 8/14 anonim ***** válasza:
67%

Nekem még nincs gyerekem, de elképzelésem van, hogy fogom nevelni :)

Minden nap átnézem a leckéjét, szorgalmazni fogom, hogy mielőbb önálló legyen. Persze segíteni fogok a megoldásban, ha elakad, de először próbálja egyedül.. :) el fogom neki magyarázni szépen-türelmesen a nehezebb anyagokat. Nem vagyok tanító, de ezeket nem lehet olyan bonyolult elmagyarázni, hiszen mi is tanultuk egyszer.

Szeretném, hogy majd jó tanuló legyen, de nem fogom elvárni a 100%-ot, inkább próbálom majd arra nevelni, hogy ő akarja elérni a tökéletes eredményt .) nem fog kikapni, ha csak 4-est hoz haza, de a 3-as sem lesz probléma, csak javítsa ki.. :)

Ne legyél ilyen szigorú vele, 5-ös az 5-ös, legyen 100 vagy csak 90%, akkor is ugyan az!! :)

2009. okt. 14. 18:38
 9/14 A kérdező kommentje:

Én is mindennap átnézem a leckéjét, miután elkészült vele. Magyaráznom még nem kellett, mert szerencsére az órán megért mindent.

Egyébként most vezette be a tanárnő a jegyeket újra, mert tavaly sok gond volt a százalékolás miatt a gyerekek közt. Sokan leszólták azokat, akiknek "csak" 98,96 stb. százalékos lett a dolgozata és hiába mondta a tanárnő, hogy az is 5-nek számít, nem azt nézték. Most, hogy jegyek vannak már nincs akkora versengés a gyerekek közt.

2009. okt. 14. 19:21
 10/14 anonim ***** válasza:
75%

Magaddal szemben is ennyire kirtikus vagy? Te sosem hibázol a munkahelyeden? Vagy ha igen, akkor a főnököd eltilt 1 heti tv nézéstől?

miért kell feleslegesen stresszelni egy másodikost. szerinted egészséges dolog ha szorong? vagy ha te szorongsz, szorongjon ő is?

2009. okt. 15. 03:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!