Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Szerintetek miért van pont...

Szerintetek miért van pont nyáron a "nagy szünet"? Miért nem télen, vagy tavasszal, vagy bármikor?

Figyelt kérdés
Csak úgy eszembe jutott.. :D

2013. jún. 15. 12:01
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
81%
Mi a túrót kezdenél magaddal novembertől január közepéig, amikor kint -10 fok van? Síelést ugyebár sokan nem engedhetik meg maguknak.
2013. jún. 15. 12:05
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
Mert képtelenek lennének a gyerekek a 35 fokos teremben a tananyagra koncentrálni.
2013. jún. 15. 12:13
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
Ahogy 2. mondja :)
2013. jún. 15. 12:22
 4/15 A kérdező kommentje:
Én is erre gondoltam, csak hát azért megkérdeztem. :D Köszi :)
2013. jún. 15. 12:25
 5/15 anonim ***** válasza:
95%

ez már csak hagyomány...

Régen azért nem volt nyáron iskola, mert a mezőgazdasági munkákban kellett segíteni, vagy amíg a felnőttek és a fiatalok a földeken dolgoztak, addig el kellett látni otthon az állatokat meg az egész háztartást..

Mára már nincs nagy értelme. Más országokban egész máshogy alakulnak a tanévek.

Itt is jobb lenne valami egyenletesebb felosztás, mert a tanév végére túlságosan elfáradnak az iskolások... pedig a pihenés is elég fontos a tanuláshoz.

2013. jún. 15. 13:55
 6/15 anonim ***** válasza:
89%
Egyenletesebb felosztás sem feltétlenül üdvözítő. Németországban kb 3-4 hetente van 1-2 hét szünet. Az anyuka azt látja, hogy pont mire belerázódnak a gyerekek a tanulásba, jön egy kis szünet. Pont, mire hozzászoknak a szünethez, jön egy kis suli. Nem jó, mert egyikben sem tudnak "elmélyedni".
2013. jún. 15. 14:03
 7/15 anonim ***** válasza:
100%
Mint diák mondom, nekem sokkal könnyebb lenne ha egyenletesebben lennének a szünetek. Év elején még minden jól megy aztán folyamatosan egyre nehezebb ugyan azt a szintet produkálni, főleg ha akár 3 hónapig csak hétvégén lehet pihenni, illetve nagyon akkor sem.
2013. jún. 15. 16:45
 8/15 anonim ***** válasza:
100%
A téli és a tavaszi szünet közti időszak valami katasztrófa. Januártól áprilisig semmi szünet nincs, az ember beledöglik. Az lenne a legjobb, ha mondjuk március elejére beraknának egy 1hetes szünetet. Talán nem halna meg a magyar oktatás, ha ennyivel több szünet lenne. Mondom ezt úgy hogy már nem járok suliba.
2013. jún. 15. 18:40
 9/15 A kérdező kommentje:

Na, igen, a táli és a tavaszi szünet közötti időt én is nagyon soknak gondolom. Legalább egy hét szünet kéne.

Köszi a válaszokat. :)

2013. jún. 15. 19:05
 10/15 anonim ***** válasza:
32%
Én kivenném az őszi szünetet és lecsippentenék a téliből egy kicsit és 6 napos heteket vezetnék be. Nekem jobban megy intenzíven a tanulás és utána egy nagyon hosszú pihenés, és nyárra raknám be az így felszabadult napokat. De mindenkinek más a jó, van aki meg azt mondaná, hogy egész évben legyen iskola, "A" héten 4, "B" héten 3 tanítási napig. Mindenkinek más a preferencia és kényelmes, mindenkinek úgysem lehet megfelelni, ami most van, az mondjuk egy kicsit a magamfajta diákoknak kedvez.
2013. jún. 15. 21:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!