Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Ti megengednétek, hogy a 18...

Ti megengednétek, hogy a 18 éves lányotok éjfélre,1-re érjen haza?

Figyelt kérdés
2013. jún. 11. 15:54
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Persze, elméletileg nem szólhatnak bele, dre a gyerek se, ha éjjel a zárban van a kulcs és ki van húzva a csengő.

Nézőpont kérdése.

Na nővérem például 18 évesen még javában a kamaszkorát élte. Totál megbízhatatlan volt.

Egyik este is úgy vonult el, hogy kirakott egy fecnit azzal a szöveggel, hogy elmúltam 18, felnőttem, elmentem bulizni majd jövök (szólni nem mert).

Apukám humoros ember, mikor az utolsó vonattal nem ért haza a tesóm, kirakott egy cédulát az ajtóra: Felnőtt ember vagyok. Úgy védem a tulajdonomat, hogy bezárom az ajtót és az éjszakai nyugalmamat pedig úgy, hogy kikapcsolom a csengőt, kihúzom a telefont és beteszem anyád tartalék füldugóját. Majd kelek UI.: a pajta nyitva van

2013. jún. 12. 12:30
 12/14 anonim ***** válasza:

12-1 óra szerintem nincs olyan későn, 18 évesen simán belefér.

19 vagyok, a családban az egy szem lánygyerek, szóval én vagyok a család "szeme fénye", a városban engem is kb eddig engednek el szüleim. Ha másik városba megyünk bulizni barátnőimmel, akkor az első vonattal jövök. Szüleim mindig tudják, kivel és hol vagyok, mert hát mégiscsak a szüleim, ők tartanak el és aggódnak értem, "joguk van" tudni hol és kivel van a lányuk. 1-2 éve elengedtek bulizni, de apa jött értem kocsival 2-3 között, de most már megengedik hogy a többiekkel jöjjek reggel (nyáron olyankor már világos is van)

Mondjuk én mondom nekik, hogy ha már elmehetek valahova, akkor hazafele ugyanúgy bajom lehet 12-kor, meg hajnal 4-kor, így az nem segít rajtam önmagában, hogy korábban hazaparancsolnak, szóval azóta inkább azt mondják, hogy a többiekkel jöjjek. Szerintem biztonságosabb inkább 1-2 órával később, de társasággal jönni, mint egyedül bóklászni.

Ha barátnőmnél (aki kb 2 percre lakik tőlünk sétálva) van házibuli, akkor általában azt mondják, jöjjek amikor akarok. Ugyanez volt szülinapomon, és gondolom ez lesz banketten.

Idén 3. alkalommal megyünk le egy hétre a barátnőimmel a Balatonra egy hétre, olyankor értelemszerűen nem szól bele meddig maradok bulizni, de minden nap fel kell hívnom.

Úgy gondolom, elég korrektek. :D

Röviden: szerintem 18 évesen még igenis tartozik a szüleinek annyival hogy szót fogad meg minden, de 1 óra nincs olyan későn, addig én simán elengedném a 18 éves gyerekem, hisz felnőtt.

2013. jún. 12. 19:48
 13/14 anonim ***** válasza:
Én 17 vagyok, elmehetek, de ha messzebbre, akkor utolsó busszal jövök haza (nem éjszakaival), ha közelebbre, akkor meg ottalhatok :)
2013. jún. 12. 20:23
 14/14 anonim ***** válasza:
18 éves, nagykorú. Én sem szólok bele a nagykorú szüleim életébe. És ennyi szabadság jár nekem, ha jól tanulok és korrektül viselkedem.
2013. jún. 17. 09:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!