Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Miért érzem úgy, hogy hiányzik...

Miért érzem úgy, hogy hiányzik az intelligencia a mai fiatalokból?

Figyelt kérdés
Szóval 16 éves lány vagyok. Nem cigizek, nem drogozok, nem iszok /még berúgva se voltam és valahogy nem is hiányzik az életemből, hogy hányjak egy napig/. Zongorázok és hallgatok komolyzenét. Nem szeretek tanulni, de megértem, hogy muszáj és tanulok is. Szeretek beszélgetni, de nem mindig olyan témáról, hogy éppen " Pistike tegnap kivel volt" meg "jajjj megint egy pattanás van a homlokomon", hanem komolyabb témákról is. Nem mondom, hogy szent vagyok és nem csinálok sose "hülyeséget". Volt már barátom és elég sok mindenkivel vagyok jóba, vannak barátnőim, szeretek a városban lógni, életvidám vagyok. De valahogy az intelligencia kiveszett a mai fiatalokból ezt csak én hiányolom?
2013. jún. 9. 09:00
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
84%
Előzőnél a pont. Azt hiszed, hogy ha most beállítod nekünk azt, hogy sok fiatal unintelligensen viselkedik, de Te nem, mert te a 'szófogadóbb' réteghez tartozol, akkor mindenki csodálni fog? Igen, vannak akik a sárga földig leisszák magukat, vannak akik 15 évesen kiégnek, de ők ÉLIK AZ ÉLETET. Nem azt mondom, hogy így kell viselkedni ahhoz, hogy jól érezd magad (mert azt lehet akár egy gitárral egy magadban is), de az sem jobb ahogy te hozzáállsz. Ha te érzed jól magadat - komolyzenét hallgatva és Dickens munkásságáról beszélve - akkor jól van, így tovább. De kérlek ne próbálj azzal kitűnni a tömegből, ne várj ezért dicséretet, hogy te milyen példamutató fiatal vagy. (ismétlem: nem is azzal, hogy a fél várossal voltál együtt.) Ne szóld le azokat, (Minket) akik nem ilyenek mint Te. Szóval éld tovább a csendes (nem bántásból, de a leírtak alapján számomra elrettentően unalmasnak tűnik) életedet és hagyj minket. Keress számodra megfelelő társaságot, ahol villoghatsz és hagyd ott azokat, akiket általában fiataloknak, egyesek szerint unintelligenseknek hívnak.
2013. jún. 11. 17:14
 22/24 anonim ***** válasza:
68%
Én eleve nem értem, hogy miért hiszi mindenki azt, hogy csak ez a két szélsőség létezik (a 15 évesen kiégettek meg a hullakomolyak). Szerintem meg lehet találni az arany középutat, nekem sikerült. Intelligensnek tartom magam, de ha olyan van, szívesen lazulok és ebben szerintem semmi rossz nincs, ettől nem leszek rosszabb vagy "unintelligensebb"...
2013. jún. 11. 17:21
 23/24 anonim ***** válasza:
0%
sajnos ma már csak kettő van : kora érett, sík hülye persze tisztelet a kivételnek
2013. jún. 16. 10:34
 24/24 anonim ***** válasza:
Az, hogy ki intelligens és ki nem, azt nem két szóból lehet eldönteni. Az embereket komolyabban megismerni. Jó, persze, vannak olyan emberek akikből tényleg hiányzik az emberiség közé tartozó plusz. Az intelligencia sok mindenből eldőlhet, nem csak abból, hogy ki milyen szépen, kulturáltan beszél, vagy mennyire jó matekos. Vannak emberek akik igen- igen buták a tanteremben, viszont kint az életben, a puszta eszükkel sikerekre törnek. Másrészről. Intelligencia?! Ez nagyon elméleti. Nem foghatjuk meg kézzel, így te sem tudhatod hogy kiben rejlik és kiben nem.
2014. aug. 19. 17:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!