Érzelmi intelligencia fejlesztése mikortól és hogyan? 19 hónapos lány
Ez így van, ahogy előttem írták. Bár érdekes lenne azt a könyvet megnézni, hogy vajon mit írnak. De én józan paraszti ésszel úgy gondolom, hogy az érzelmi intelligencia a szülőtől, vagy főleg attól az embertől jön, akivel a kisgyerek a legtöbb időt tölti.
Nekem 2,5 éves a lányom, és csak csodálkozom néha, hogy honnan jön belőle annyi kedvesség és gyengédség. Mostanra már nagyon is kifejezi a szeretetét a családtagok felé is, magától odamegy, megölel vagy puszit ad az illetőnek. Eddig a legkedvesebb alvós maciját dajkálta, teljesen felismerhetően, hogy mit látott tőlem. Vigasztalja, szeretgeti, odamegy és megöleli. Tegnap például az ágyon ugrált, egyszer csak felkiáltott: "állj! csókolok macit". És abbahagyta az ugrálást, hogy megpuszilgassa a maciját. :-)
Szerintem ez is olyan, mint a többi terület, nem kell kifejezetten tanítani, hanem azokat a mintákat veszi át és tekinti természetesnek, ami őt körülveszi és látja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!