Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » 12 évesen gyantáztatni?

12 évesen gyantáztatni?

Figyelt kérdés

12 éves a kislányom. Persze ez természetes, csak neki erős sötét szőrzet jelent meg a lábszárán, hónalján, és zavarja. (Nálunk a családban senkinek nem volt ilyen gondja, valószínűleg a volt férjem családjától örökölte).

Javasoltam, hogy ne borotválja meg, mert még erősebbek lesznek a szálak, de egyre gyakrabban el van tőle keseredve. Rövidnadrágot, szoknyát már fel sem veszi. Gondoltam rá, hogy elviszem kozmetikushoz gyantáztatni, de még csak 12 éves lesz, nagyon korai lenne. Nem tudom mi tévő legyek. Véleményeket kérek, ha van valakinek ezzel kapcsolatban tapasztalata - azt megköszönném. Buta megjegyzésektől kíméljenek! Köszönöm!

2013. ápr. 23. 06:54
1 2
 1/15 Babeli Zurzavar ***** válasza:
71%
szegenykem!en megertem!ugyanebben a helyzetben dontottunk ugy 14 evvel ezelott a szortelenito krem mellett!kicsit humanusabb:-)
2013. ápr. 23. 07:03
 2/15 anonim ***** válasza:
100%

Ha tényleg ennyire erös neki és tényleg ennyire látszik akkor elvinném. A borotválás vagy szörtelenítö krém ugyan úgy erösíti neki, és még ki is pattoghat a böre töle. A szörtelenítö krém meg ráadásul egy erös maró vegyi anyag is.

Kérdezd meg öt és vesd fel neki. Attól, hogy 1x megcsinálják vagy kipróbáljátok még semmi nem történik, attól még nem kell rendszeresen mennie.

Nekem van gyantázó gépem, lehet kapni nagyobb üzletekben. Olyan mint a kozmetikákban van. Akár csak egy csíkon kipróbálhatjátok.

2013. ápr. 23. 07:31
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
én is kb ebben a korban kezdtem, nekem is nagyon durva volt a helyzet. Szerintem mindenképp vidd el, de mielőtt mentek, kérd ki egy JÓ orvos véleményét, mert ebben a korban - meg szerintem később sem - teljesen jó, hogy ilyen erős, sötét, stb. Nekem 18 éves koromban derült ki, hogy hormongondjaim vannak és ettől erős. Ha anno a családom komolyan vette volna a dolgokat.... nos nézesd meg a hormonjait, meg bőrgyógyász lássa, esetleg nőgyógyász (nekem itt derült fény mindenre).
2013. ápr. 23. 07:45
 4/15 anonim ***** válasza:
35%

a hormon dolog oka lehet

de inkább szőrtelenítő krém/hab/stb ...

mint gyanta

az kíméletesebb egy gyereknek

2013. ápr. 23. 08:21
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
Mint kozmetikus csak is kizárólag a gyantát és /vagy epilálást ajánlom. Nem olyan kicsi. A szőrzet nől sajnos. Ne erősítsük nekik még jobban. Az lesz a helyzet állandó gyantázàs/epilálás után, hogy 17-18 éve korára nem igazán lesz szőre ezeken a helyeken. Meg alapozod a kényelmesebb jövőjét! Jaaa és készítsd fel, hogy nem egy leànyàlom. Főként az első ;)
2013. ápr. 23. 08:22
 6/15 anonim ***** válasza:
100%
Én 11 évesen kezdtem szőrteleníteni, először krémmel. Nem ajánlom, mert tele van vegyszerrel, utána viszket és kb. ugyanannyi ideig tart a hatása mint a borotvának. Gyanta után viszont sokáig sima marad a bőr, és még ritkább is lesz. A fájdalmat pedig el kell viselni a cél érdekében :)
2013. ápr. 23. 09:30
 7/15 anonim ***** válasza:
100%
Nem érdekes a kora, ha ilyen szinten zavarja és te is látod, hogy jogosan. Én elvinném és megcsináltatnám. Ha nem szeretnéd kozmetikába vinni, akkor vegyetek egy jó minőségű epilátort és használjátok azt otthon! Fontos, hogy egy 12 éves lány merjen nyáron legalább rövidnadrágot felvenni. Csak a kora miatt szerintem nem kell még évekig szenvednie. N29
2013. ápr. 23. 09:49
 8/15 anonim ***** válasza:
100%

Ha bírja a gyantázással járó fájdalmat,akkor rendben. Egyébként a borotválás nem erősíti a szőrzetet. Ez hatalmas tévhit, ha így lenne a férfiak arcán is félcenti átmérőjű szőrszálak nőnének. (Ha megtehetem akkor gyantáztatok, egyébként borotvát használok és ugyanúgy néz ki és ugyanolyan erős mindenhol a szőr,mint még mielőtt hozzányúltam volna bármivel is.)

De nem lehet,hogy a hormonháztartásával nincs valami rendben?

2013. ápr. 23. 13:38
 9/15 anonim ***** válasza:
63%
Jó ötlet a gyanta! Nekem is a lábamon erősebb volt, és sötétebb, már vagy 3x voltam, én is 12 vagyok. És vékonyabb lett tőle+világosabb. Ne borotválja, mert attól rosszabb lesz!
2013. ápr. 23. 13:47
 10/15 Golan Trevize ***** válasza:
83%

"ne borotválja meg, mert még erősebbek lesznek a szálak"

Ez csak városi legenda.

Ettől függetlenül én sem a borotvát javasolnám, mert borotválás után nő vissza a leghamarabb.

2013. ápr. 23. 13:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!