Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Matekból bukásra állok, ha...

Matekból bukásra állok, ha most átmegyek másik iskolába akkor viszem tovább a jegyeimet?

Figyelt kérdés
2013. ápr. 16. 15:57
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Köszi kérdező, jót nevettem rajtad :DDDDD Nem csodálom , hogy bukásra állsz ilyen tudással :D
2013. ápr. 16. 19:28
 12/19 anonim ***** válasza:

Igen, viszed tovább a jegyeidet.

De pl nekem is volt olyan osztálytársam, aki félévkor 5 tárgyból bukott egy másik suliban, majd márciusban átjött hozzánk, és nálunk nem bukott meg. Mivel a tanárok nem ismerik az előző iskolában a kapott osztályzatok okait (pl lehet, hogy csak azért kapott valaki egy egyest, mert nem figyelt órán), az előző tanár módszereit, stb...Ezért a régi jegyeket csak annyira veszik figyelembe, amennyire muszáj. Főleg az alapján zárnak le évvégén, amilyen jegyeket nála szereztél. De mint írtam, az előző jegyek is beleszámítanak legalább egy kis mértékben. Tehát ha bukásra állsz jelen pillanatban, ne várj évvégén 3ast egy másik suliban sem. De azért 2essel átcsúszhatsz.

2013. ápr. 16. 23:37
 13/19 livia30 válasza:
Az a baj hogy a jegyeid (bukásra állás) a jelenlegi tudásodat tükrözi. Tehát ha átmész másik iskolába a tudásodat is viszed magaddal... még ha a jegyeidet nem is. Inkább tanulni kellene, nem? :) mint trükközni. Amúgy a bukás sem a világvége, nem lesz priuszod tőle. Pótvizsga, vagy újra kezded az évet.... legalább lesz annyi előnyöd hogy egy kicsit már ismered a tananyagot.
2013. ápr. 17. 12:08
 14/19 A kérdező kommentje:

már egyszer megbuktam matekból és nem mentem át a pótvizsgán többször nem ismételhetek évet és nem is akarok...(ja rajtam kívül 16-an buknak matekól az osztályból és 32-en vagyunk vagyis az osztály fele de nem akarok mással takarózni)

tanárhoz járok és a suliba a korrepetálásokra is eljárok, de semmi hiába ráadás felvettem 10-be a matek fakot hátha jobb lesz de így duplán kapom az egyeseket amúgy másból 4-és 5-ös vagyok de a reál tantárgy nem megy se a kémia se a fizika de abból megadják a kettest mert abból úgysem érettségizek

2013. ápr. 17. 15:59
 15/19 anonim ***** válasza:
Ezt nevezem színvonalas iskolának-.-""De nálad sem minden tiszta?Bukásra állsz de azért matek faktos vagy...Tök mindegy hova mész mert ha itt ennyit tudsz akkor egy másik iskolába is csak ennyit fogsz tudni.Inkább tanulj.
2013. ápr. 17. 19:34
 16/19 anonim válasza:
Szerintem, ha egy ilyen nagy létszámú osztályból az 50% bukás nagyon is minősíti a tanárt is, megpróbálnám másik suliban, hátha egy másik tanár jobban át tudja adni az anyagot a régi előítéletek nélkül?
2013. ápr. 19. 07:20
 17/19 anonim ***** válasza:

"már egyszer megbuktam matekból és nem mentem át a pótvizsgán többször nem ismételhetek évet és nem is akarok...(ja rajtam kívül 16-an buknak matekól az osztályból és 32-en vagyunk vagyis az osztály fele de nem akarok mással takarózni) "

"Szerintem, ha egy ilyen nagy létszámú osztályból az 50% bukás nagyon is minősíti a tanárt is, megpróbálnám másik suliban, hátha egy másik tanár jobban át tudja adni az anyagot a régi előítéletek nélkül?"

Ha tanulrál volna rendesen akkor nem lettél volna benne a 16-ban. Nálunk is volt olyan, hogy fizikából több mint az osztály felét buktatta. És én nem voltam benne. TUdod miért? Mert tanultam. Ha csak kicsit is látná rajtad, hogy akarod akkor nem lett volna ez.

És bocs de a többi 15 gyerek nem te vagy tehát ha megbuksz nem az ő életüket cs.szed el hanem a sajátodat. Tulajdonképp a volt fizika tanárom a suli legszigorúbb tanára. De ha látta rajtunk, hogy akarjuk akkor annak segített. Úgy gondolom,. hogy a matek tanárod is így van.

Mellesleg a diákot ugyannyira minősíti a bukás sőt még jobban is.

Az eredeti kérdésedre válaszolva: Miért ne vinnéd?

18l

2013. ápr. 21. 19:13
 18/19 A kérdező kommentje:

képzeld mindent megteszek hogy jobb legyen, de nem sikerül

eljárok korrepetálásra minden héten ő hozzá is plusz még egy másik tanárhoz is és a sulin kívül is van egy magán tanárom és így sem megy egész éjszaka gürcölök a matek feladatokkal de nem tudom megérteni őket egyszerűen bárhogy csinálom nem megy

2013. ápr. 24. 14:51
 19/19 anonim válasza:
Figyeld keresd meg a környéken azt aki a legjobb matekból. Az bármit el tud magyarázni (ezt onnan tudom hogy a suliba hozzám jönnek segítségért), csak egy kicsit erőltetni kell. Ha egyszer az anyag lényege leesett akkor már nem nehéz a többit megérteni. Vagy kérdezz itt, ha vmit nem értesz.
2013. ápr. 25. 21:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!