Kiket hívjak meg általános iskolai ballagásomra?
Akikre eddig gondoltam: Mindkét mamám és a papám, anyum unokatesói és családjai, apum testvére és családja, keresztapum, anya nagybátyja és felesége. Kit lehetne még?
Nem tudom, hogy a barátnőmet elhívjam-e. 1 hónapja vagyunk csak együtt, és csak a szüleimet ismeri. Nem lenne rossz neki, hogy mondhatni idegenek között van? Nem unatkozna? Nem lenne kellemetlen?
Keresztanyámat elhívjam? Évek óta nem találkoztunk, alig a kapcsolatot, keresztapummal elváltak.
Nagyon megköszönöm ha segítesz! :)
szia :)
azért csak a keresztanyád. lehet enm tartjátok annyira a kapcsolatot,de jól esne neki :)
barátnődet meg.. hát kérdezd meg tőle :) szerintem hívd el ha szeretnéd..
Akit a szüleid mondanak! Azért egy általános iskolai ballagás nem olyan húdenagy dolog, hogy népünnepélyt kelljen tartani.
Ha a szüleid csinálnak neked díszebédet, vagy ünnepelnek, ok, de akkor őket kell megkérdezni, hogy hány főre akarnak teríteni?
A fiam ballagásán a nagyszülőkön és rajtunk kívül nem volt senki egyébként. Bár nekünk természetes volt, hogy sikerül neki befejeznie, és nem csináltunk belőle nagy dolgot. Utána elmentünk együtt fagyizni.
Szerintem ennyi ember elég, és a barátnőd nem kéne elhívni. Talán csak a sulis részre, hisz ahogy írtad a családtagjaidat nem ismeri és fura lenne.
Keresztanyud pedig hívd el, szerintem örülne neki, s legalább újra találkoznátok :)
Én is idén ballagok.. :)
-nagyszülők
-anya,-apa testvérei
-közeli unokatestvérek
-szüleim legközelebbi baráti társasága
-barátom. :)
Igazából én nem is akartam semmit.. elég lett volna ha rendelünk sütit vagy valami.. és mondjuk 4en elfogyasztjuk..
Ez a számomra kevésbé kellemes része..
utána (én ezt várom) kimegyünk barátokkal a Dunapartra szalonnát sütni meg lent sátrazunk.:)
7-esnek adok igazat. én tavaly ballagtam és mondtam anyáméknak, hogy nem szükséges a családot felrángatni vidékről, egy olyan időszakában az évnek ami mindenki számára zűrös. én nem tekintettem olyan nagy dolognak hisz 8 általánost kijárni, szerintem nem nagy dolog, sőt elvárás, követelmény. + nem fűzödik hozzá semmi olyasmi, mint amikor érettségi után ballag, ez csak egy ilyen trend szerűség szerintem.
a kérdésre válaszolva: szerintem a barátnődetne ne hívd meg ( a ballagások általában elég kényelmetlenek, nagy a tömeg stb.) a rokonokat sem muszáj felrángatni. inkább csak a közelieket, de ezt tényleg beszéld meg anyuddal.
Nekem 8.ba ezek voltak: anya, apa, tesóm, sógor, keresztszülők, mama-tat /nekem ekkor már mindkettőből csak 1 volt/ nagynéném, uonkatesók, unokabátyám felesége unokanővérem lánya és 'bácsikám' aki igazából nem a bácsikám.
Egyébként nekem volt nem sokkal később egy balhém a keresztanyámmal így lehet őket nem hívom most. Most a 12.es ballagásomon csak szűk család lesz. /anya apa tesóm és sógor/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!