Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Sértett-e a gyerek személyiség...

Sértett-e a gyerek személyiségi jogokat?

Figyelt kérdés
Fiam 6.osztályos,jó tanuló, tisztelettudó gyerek.Szünetben barátjával kivették az egyik kislány táskájából a lecke füzetet. A kislány panaszkodott az osztályfőnöknek.Megkérdezte a gyerekemtől hogy figyelmeztetőt írjon-e be, vagy beszélgessen-e el velem szülőin,mert hogy tette súrolta a személyiségi jogok védelmét.
2009. szept. 23. 08:37
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Egy dolgot tisztázni kell az elején . Miért vette ki a kislány leckefüzetét? "Csak úgy"?Vagy a kislány kérte erre?

2009. szept. 23. 08:41
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Személyiségi jogokat? Nem, ez egy sima lopás. A gyereked egyszerűen lopott az osztálytársa táskájából.
2009. szept. 23. 08:42
 3/11 A kérdező kommentje:
Lopás?Nem hozta haza!Megnézték mit írt fel ő pontosan házi feladatnak.Lopásnak gondolnám ha valamit eltulajdonított volna.Egyébként nem volt ott a kislány.Ha rafkósabb lenne a gyerek mondhatta volna azt is hogy csak megnézték kié az árván hagyott táska.Én úgy gondolnám ezek még gyerekek megnézik ki mit írt órán,mit húzott alá,mit tartott fontosnak.Nem tolltartóról van szó,mondjuk ami nekünk már eltűúnt az első héten.
2009. szept. 23. 09:50
 4/11 anonim ***** válasza:
88%

Szerintem súrolta, a gyerek személyiségi joga közé tartoznak elvileg a jegyei, osztályzatai, beírásai is. És a bezárt táskájában lévő cuccai is. Mintha neked a lakásodra bekukkantana valaki, hogy te hogyan szoktad hajtogatni a ruhákat a szekrényben pl.

De szerintem egyébként tök mindegy, talán el kellene beszélgetned inkább a gyerekkel, hogy más táskájában NEM turkálunk, semilyen indokkal. Ennyi.

2009. szept. 23. 10:30
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

szia!

Bármennyire is rossz ezt olvasnod, igazuk van az előttem szólóknak. Teljesen mindegy, hogy egy tolltartóról vagy egy leckefüzetről van szó, más táskájában ne nyúlkáljon. Ebből lesz majd az is stleg, hogy "csak" belenéz a pénztárcádba.Otthon, négyszemközt beszélgess vele, de hallgasd meg azt is, hogy ő miért gondolta azt, hogy ez "helyes"? Erre reagálj és mondd el, hogyha szeretne valamit, nyugodtan kérje meg a tulajdonosát arra, hogy nézze meg,vagy vegye ő ki.

2009. szept. 23. 10:37
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Én úgy gondolom, hogy ez általános suliban teljesen hétköznapi eset, nálunk ennél sokkal durvábbak történtek. Nekem ceruzáimat lopkodták, egy lánynak kiterítették a tisztasági betétét a padjára, mert a fiúk szerint ez vicces. Két lány egymásnak esett a folyosón valami srác miatt, és a legdurvább: egy srác osztálytársamnak valaki kakit tett az angol füzetébe (ez nem vicc!!). Persze mindegyiknek volt következménye.

Én úgy gondolom, hogy a tanár határozott fellépése helyén volt, hisz ha nem most, akkor mikor fogják megtanítani a gyerekeket arra, hogy más holmijához nem nyúlunk? Én nem vonom kétségbe hogy tisztességgel nevelted, még is csak egy gyerekről beszélünk, aki nem mindig gondol a következményekre. Ez lehet hogy csak egy lecke füzet, de ha a tanító néni legyint felette, akkor legközelebb lehet nem csak egy füzetbe kukkantanak bele.

Fogd fel úgy ezt az esetet, hogy ebből is tanul a fiad. Ne a tanárra haragudj, beszélgess el a fiaddal, mond el neki, hogy ami nem az övé, ahhoz nem érhet úgy hozzá, hogy a tulajdonosa nem tud róla, különben következményei lehetnek! (Ne aggódj ennek még nem lesz túl komoly)Ígértesd meg vele, hogy többé nem csinál ilyet! Ha a tanár beszélni akar veled, akkor biztosítsd arról, hogy már elbeszélgettél a fiaddal a dologról, és te sem tartod helyesnek ami történt stb stb

2009. szept. 23. 16:40
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Szeirntme tanitsd meg a gyerekednek,hogy nem nyúlkálunk semmilyen indokkal másnak a táskájába,a másik engedélye nélkül.Nem értek ennek a jogi vonzatához,mit sért meg mit nem,de bunkóság!
2009. szept. 24. 14:04
 8/11 anonim válasza:
0%
Szétütném a tanár fejét!Miért kell ilyeneket modani egy 6.-os gyereknek?Kicsik még...Bolond az a tanár...Verd a fejét a falba ha 2-esben vagytok...tuti nem genyózik többet!
2009. okt. 28. 15:02
 9/11 anonim válasza:
100%
Szerintem is bűnt követett el gyerek.DE már nem is annyira kisgyerek, mert 6.-os. Én sem örülnék ha turkálnának a táskámban. Ennyi erővel a lány naplóját is kivehette volna, amiben személyes dolgok vannak....
2009. okt. 29. 12:17
 10/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat,van akivel egyetértek és van akivel nem.Közben lerendeződött a dolog,a kislánynak megtetszett a fiam ezért fújta annyira fel a dolgot.
2009. okt. 30. 22:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!