Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Szerintetek jó vagy rossz ötlet?

Szerintetek jó vagy rossz ötlet?

Figyelt kérdés
Van egy fiú akinek a szülei meg az én szüleim családi barátok. Mindig jönnek hozzánk, mi is megyünk hozzájuk. Nagyon megszerettem ezt a fiút, de idősebb tőlem 4 évvel. 15 éves vagyok. Leszeretnék vele feküdni, mert szerelmes vagyok belé és ő is így érez. Nem erőltet semmit, de úgy érzem itt az ideje. Kívánom! Vele veszteném el.
2013. ápr. 10. 15:19
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
87%
Kedves Kérdező,szerinted tényleg készen állsz elveszíteni a szüzességedet,ha ezt vad idegenektől,a gyakorikérdéseken kérdezed meg?
2013. ápr. 10. 18:56
 22/26 anonim ***** válasza:
87%
Húszas, rimánkodva kérlek... fuss neki még egyszer a kommentemnek! Nem a kérdező konkrét esetének szólt az, amivel nyitottam, hanem a válaszolóknak. Tudod, az olyan erkölcsi kérdéseknek, mint a "Mit jelent a szüzesség?" vagy a "Mi határoz meg egy nőt?". Hát, szerintem fenemód nem az, hogy mennyi ideig húzza a csávók agyát, gondolván, hogy "a női büszkeség része a kései szex és vesztek az értékemből, ha élvezetnek fogom fel". Tökmindegy, hányadik alkalomról beszélünk, mert elsőre sem valami ártatlanságot és tisztaságot jelentő erénytől válik meg az illető, hanem kipróbál valami számára még ismeretlen, szokatlan tevékenységet. Általánosságban beszéltem magáról a hozzáállásról, s utána tértem csak rá a kérdésben megfogalmazott részletekre. Igazán figyelembe vehetnéd az ellentétet kifejező kötőszócskám (idézem: "VISZONT") után következő monológot is. Rájöhetsz, hogy én sem helyeslem az ötletet, de annak nem láttam értelmét, hogy az érettséghez hasonló megkérdőjelezhető/egyénfüggő tényezőkről kezdjem el tépni a szám és próbáljak meggyőzni egy szemmel láthatóan konok kamaszt. Inkább a kézenfekvő észérveknél maradtam, ezer bocs. Habár a felháborodásod és a sűrűn megjelenő 80%-os jelzés arra enged következtetni engem, hogy a korábban idézett hozzászólások esetleg tőled származhatnak, úgyhogy felesleges bővebb magyarázatba bocsátkoznom.
2013. ápr. 10. 23:46
 23/26 anonim ***** válasza:
87%

Én egy hónap járás után vesztettem el a szüzességemet az első barátommal, úgy, hogy csak hétvégente találkoztunk.:) Igaz én már 19 éves voltam. 1 év után szakítottunk és elég görény volt, mint utólag kiderült, de nem bántam meg, mert úgy történt, ahogy elképzeltem (szerelmes voltam, szeretve éreztem magam, odafigyelt rám). Azóta csak a mostani párommal feküdtem le, szintén 1 hónap után. 25 éves vagyok és 3 és fél éve vagyunk együtt és esküvőt, gyerekeket tervezünk. Szóval attól függetlenül, hogy nem fél év után feküdtem le egyik partneremmel sem, nem lettem r*banc. Csak gondoltam megosztom veletek, hogy legyen egy ellenpélda is.:)

Abban viszont egyetértek az előttem szólókkal, hogy még túl fiatal vagy hozzá. Nem arról van szó, hogy az én példámat kellene mindenkinek követni, de én a 17-18 éves kort tartanám ideálisnak a szüzesség elvesztésének, bár ez függ az illető személyiségétől is. Én későn érő típus voltam, anyukám és húgom viszont korán értek. Anya 14 évesen vesztette el és nagyon megrázó élmény volt neki. A húgom idén lesz 21 éves és még szűz.:) Szóval nem kell ezt erőltetni szerintem, mert lehet most úgy érzed, de valószínűleg nem vagy még felkészülve rá lelkileg. Ha szeret a barátod, akkor úgyis várni fog rád.:)

2013. ápr. 11. 09:31
 24/26 anonim ***** válasza:
szerintem eriggy vissza babázni.
2013. ápr. 11. 17:42
 25/26 anonim ***** válasza:

Hát rögtön nem muszáj vele lefeküdnöd.Kívánd csak továbbra is.De ne csinálj semmi olyat, mert megfogod bánni.

15/L

2013. ápr. 13. 22:55
 26/26 anonim ***** válasza:

Szia Kedves Kérdező!

Gondolom rossz érzés olvasni ezt a sok negatív, lebeszélő választ. Gondolom azért tetted fel a kérdést nekünk, mert bár a szives mélyén érzed hogy az amit tennél nem lenne helyénvaló, de ugyanakkor valahol szeretnéd is és bíztató szavakat vártál. Az ember (a nők is) úgy működnek, hogy van a belső énünk, ami a helyes (személyiségből, neveltetésből eredő) gondoltaokat sugallja, hogy azért még 15 évesen a nő bár már nem kislány, elindult a nővé válásban, de még tényleg fiatal és vajon nem telt-e el kevés idő az együtt járásban a komolyabb kapcsolathoz, és vajon tényleg én kellek-e a fiúnak, vagy csak a testem... És van a külső énünk, ami befolyásolható. A külső, befolyásoló tényezőknek a körülöttünk lévő "rossz" hatásokat értem. Például a média-TV, internet, barátok/barátnők véleménye, saját tapasztalatainak elmondásai, valamint a velünk aktuálisan történő érzelmi behatások, így a párkapcsolat is. És mivel ezt főleg hormonok irányítják, azok gyakran összekavarják a fejünkben a belső én helyes sugallatát. És ez így is van rendjén. Unalmas lenne folyton úgy cselekedni ahogy helyes, nem? Az emberben azonban él a kiváncsiság, főleg a szexualitás terén, milyen érzés szeretkezni, gyönyörű-e, fáj-e, tényleg igazak azok a dolgoka miket írnak/mondanak róla és ez is teljesen renben van, főleg hogy 15 éves vagy.

Én azt tanácsolom neked, hogy hallgasd meg a benned rejtőző két ént. És állítsd őket egymással szemben. Te is tudod, hogy a kérdésedet valójában nem felénk idézted, hanem magad felé. A döntés nehéz... és sajnos nem hozhatjuk meg helyetted. Ez a felnőtté válás első lépcsője, hogy helyes döntést hozz. De ne feledd, hogy a döntéseid határoznak meg Téged és ebből épül a jövőd. :)

A sok papolás után pedig elmesélem Neked, hogy én hogy jártam... 10 éves voltam mikor megismertem az első barátomat, a szomszédunkba költözött a családja. Azonnal szerelmes lettem bele. 15 évesen jöttünk össze, varázslatos volt, igazi első szerelem. 16 évesen nyáron (6 hónap járás után) úgy adódott, hogy elérkezett a pillanat, hogy egymáséi lehessünk. Ugyanolyan vívódásban szenvedtem, mint most Te. A két család nagyon jóban volt, a fiú 3 évvel idősebb volt, komoly "felnőttnek" tűnt, aki komolyan veszi az életet és a kapcsolatunkat. Figyelmes volt, határozott és teljesen magával ragadott. Én az édesanyámtól kértem tanácsot, aki hasonló tanácsot adott nekem, mint amiről az előbb papoltam itt neked. :) Rám bízta a döntést, de persze éreztem ellenvetését... De én úgy éreztem nincs igaza, szerelmes voltam és dúlt bennem a kiváncsiság hogy milyen lesz az első Vele... és persze utána més sok... :) És bár ott motoszkált a fejemben, hogy jajj mégiscsak 16 vagyok még, mi lesz ha nem lesz jó, ha rossz lesz és rossz emlék, mi van ha csak a szexre kellek neki... és döntöttem. Lefeküdtünk... És, és hát mit modjak, nem úgy képzeltem. Nem volt gyönyörű, sem szerelemmel teli. Ideges voltam, ő meg túl "határozott", és egyáltalán nem éreztem magam utána "elégedettnek". Az első együttlét után még pár alkalommal együtt voltunk, de egyre kevésbé volt Velem olyan kedves és figyelmes, mint azelőtt. És egyszercsak szakított. Nagyjából 2 hónapra rá... Meg voltam döbbenve, nem értettem az egészet, borzasztóan éreztem magam hetekig. A két család azóta is jóban van, nem tudják valójában mi történt, de mi azóta is kerültük egymást. És azóta úgy gondolok vissza az egészre, hogy "vajon rossz döntés volt"-e...

Az eset után bizonytalanabb lettem... kicsit visszahúzódóbb a barátaimmal. A következő srác, akivel lefeküdtem a mostani férjem volt, 20 évesen és csodálatos volt... most 30 vagyok és azóta is csodálatos Vele, ennek ékes bizonyítéka 2 gyönyörű kisfiunk.

Szóval a döntés a Tiéd! ;)

2013. ápr. 18. 13:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!