Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Sikerült elfogadnod magad...

Sikerült elfogadnod magad olyannak, amilyen vagy és már rájöttél arra, hogy nem kell a negatív véleményeket komolyan venni?

Figyelt kérdés

Most jöttem rá 2 hónapja,17 évesen,hogy nem muszáj a negatív véleményeket komolyan vennem.Nem akarok megváltozni senkinek a kedvéért,olyan vagyok,amilyen vagyok és amilyennek születtem.Sokat bántottak az olyan emberek,akik nem ismernek,megbélyegeztek,ha nem Converse cipőm volt,hanem csak mondjuk egy Wink.Mondjuk most már jobban kiéleződött a stílusom,de továbbra sem viselek annyi márkát magamon.Úgy gondolom,hogy a személyi értékek fontosak az életben,és nem az,hogy hogyan nézel ki.

De a gyakorlatban ez az egész sokkal nehezebb a tinédzserek számára,legalábbis én is tudom,mert abban a helyzetben voltam.De most arra vagyok kíváncsi,hogy ti mit gondoltok erről az elfogadás dologról!?

És hogy szerintetek az önmegvalósításhoz az elfogadás mennyiben járul hozzá?

17/L

2013. márc. 24. 22:44
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
És mégis, hogyan mondjuk meg neked, hogyan legyél önmagad? Neked kell megtalálnod magadban az egyensúlyt, kiépíteni a személyiségedet és nem a mi véleményünk alapján. Én bunkó parasztnak jövök le, és mégis valahogyan szimpatikus jó fej embernek titulálnak. Ja és még valami a külső is igen számít, bárhova mész, mert elsőnek az figyelik meg és utána jöhet a többi. Amúgy is ezt az egész lelki dolgot, hogy ki vagyok én, ezt majd az élet folyamatosan formálni fogja neked, amikor kapod a pofonokat, a kihívásokat és majd hogyan fogsz felállni tőle. Erre nagyon jó példa lesz majd az állásinterjú, mert nehogy azt hidd amit elmondanak neked ott a kis tanáraid,hogy így úgy meg amúgy, azok valóban úgy lesznek.
2013. márc. 26. 23:08
 12/17 anonim ***** válasza:
Amióta,kiskorom óta piszkáltak egy bizonyos dologgal,azóta leszarom,oda se figyelek rájuk,mert megvan a véleményem róluk. :D Téves úton járnak,azért csinálják a piszkálást,mert félnek,hogy kiközösítik őket---->Jodi Picoult: 19 perc.Barátaim meglepődnek mindig,hogy milyen optimista vagyok. Carpe diemben élek.Figyelek az élet apró kincseire.Élvezem az életemet.:) És te is jó úton jársz! ;) Hajrá!
2013. márc. 26. 23:50
 13/17 anonim ***** válasza:

Murphy törvénye:

Ne rágódj azon, hogy mit tartanak felőled mások. Leköti őket azon való rágódásuk, hogy te mit tartasz felőlük!

Én ehhez tartom magam.Kerülöm az életben az olyan típusú embereket is, mint a 6-os válaszoló. De ha mégis szembe kerülök egy ilyennel, bizony én sem tudom szó nélkül hagyni, vitába szállok, érvelek,mert egyszerűen irritál, hogy ilyen emberek is vannak. De az ilyenek véleménye nem mérvadó, csak bosszantó. Egy idő után megtanulunk túllépni rajtuk.

2013. márc. 27. 05:49
 14/17 A kérdező kommentje:

Időpont tegnapelőtt 23:08

MÉG EGYSZER ELMONDOM,hogy nem azt kérdeztem,hogy én hogyan valósítsam meg önmagam meg nem magammal kapcsolatban kérdeztem!!

Magánügyed az,ha tökéletesnek tartod magad meg a külső alapján ítélsz elsőre..hol nem sz_rom le..nem ez volt a kérdés!!Olvass,értelmezz..

2013. márc. 28. 14:18
 15/17 anonim válasza:
én teljesen elfogadtam magam olyannak, amilyen vagyok, jó. nem teljesen, de nagyrészt igen! néha a hasammal bajlódok, hogy lekéne adni egy keveset, de ez csak rajtam múlik! és szerintem senkinek nem lenne semmi joga sértegetni másokat, hogy hogy néz ki! tényleg mindenki olyan, amilyen, ilyennek született és ezért nem kell piszkálni, meg elítélni! sokan csak irigykedésből csúfolják a másikat... ja meg a márkához nem lehet hasonlítani az embert. a sok elkényesztetett csaj meg pasi a márkás cuccaival vág fel, hogy mennyi pénzük van, csak 10-20ezer ft-os ruhába járnak, de lehet az ember belülről semmit nem ér.. és ezzel akarnak felvágni.. hát én az összes olyat agyontudnám verni.
2013. ápr. 5. 13:11
 16/17 A kérdező kommentje:
Köszi kedves utolsó!:)
2013. ápr. 5. 22:36
 17/17 anonim ***** válasza:
én megtanultam hogy ne hallgassak a bántó megjegyzésekre. amióta az eszemet tudom mindig az volt az álmom hogy egyszer megnyerjek egy nagyobb díjugrató versenyt. az osztálytársaim szinte minden nap ezzel szivattak, hogy mi a szart akarok én amikor béna vagyok meg úgyse fog sosem sikerülni. az egy dolog hogy rossz vagyok tesiből, de ez nem jelenti azt, hogy ne teljesíthessem az álmomat. rengeteget lovagoltam, ugrattam és sikerült. megnyertem egy díjugratót, azóta folyamatosan versenyzek. emlékszem a fejekre amikor megtudták a piszkálóim, hogy megnyertem. pedig évekig próbálták velem elhitetni hogy nekem semmi nem fog sikerülni soha meg nem érek semmit. szerintem az a legjobb ha ezekről az emberekről tudomást sem veszünk :)
2013. szept. 30. 16:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!