Szülők, Ti hogyan reagáltok, ha kamasz gyermeketek rossz jegyet visz haza?
8.: Kösz, hogy azt írtad, hogy valószínűleg jó tanár vagyok.
Én egyest soha nem adok azonnal, (dolgozatból is lehet írni javítót) csak háromszoros házifeladat-hiány miatt. Adok órai munkára pluszokat is, három plusz egy ötös. Igyekszem óra közben odamenni a tanulókhoz, hogy lássam, mit csinálnak. Csak hát sokan egyáltalán nem azzal foglalkoznak, amivel kéne. Velük nem tudok mit csinálni.
Figyelj, én most vagyok végzős gimiben. Nem tudom, hol tanítasz, általánosban meg 9-10-ben tök jó ez a módszer, hogy hf-hiány miatt jár csak az egyes, amúgy dolgozatnál van javítási lehetőség, de 11-12-ben megfordítanám. Ha valaki célirányosan tovább akar tanulni, mert mondjuk nyelvet akar tanulni egyetemen, akkor nyilván inkább a humán tárgyakra hajt és nem fogja érdekelni a matek. Ilyenkor nem célszerű szivatni amiatt, mert nincs házija. ÓRán figyeljen oda, a dolgozatot írja meg, ha egyből egyes, be kell írni, kész. De ottohn a szabadidejében 17-18 évesen már tudunk mérlegelni, és ha emelt magyarra megy, van 15 könyv, amit ki kell olvani, nem fog matek házit írni. És ha valakinek ilyen-olyan hiányosságai vannak, véletlenül se vedd magadra, meg ne utáld őt emiatt, mert NEM ELLENED történik az, ami. Nálunk ez tök nagy probléma, csomó tanár személyes sértésnek veszi, ha nincs pl házi feladat, de ebbe a gödörbe ne ess bele, mert nagyon hamar meg fogod utálni a tanárságot.
19L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!