Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Hogy vegyem rá anyát, hogy...

Hogy vegyem rá anyát, hogy elengedjen?

Figyelt kérdés
Nyár végén iskolai szervezéssel lehetne Párizsba utazni, viszonylag jó áron. Nagyon szeretnék elmenni és a barátnőimet elengedték a szüleik, nem szeretnék én se kimaradni, mert egyszer már jártam így... Arra gondoltam, hogy ha nyáron dolgoznék én is bele tudnék fizetni. Szerintetek? Mit tegyek? Nagyon félek, hogy nemet mondanak.
2013. márc. 3. 11:18
 1/5 anonim ***** válasza:

Néhány kérdést azért jó lenne előtte tisztázni.

Pl. hány éves vagy, tanári vagy bármilyen szülői felügyelet lesz, a szüleidnek milyen az anyagi helyzetük, milyenek a jegyeid?

Ugyanis ha még túl fiatal vagy, azért nem engednek. Ha nincs úgy megoldva a felügyelet, akkor valószínűleg féltenek és azért nem engednek. Ha viszonylag jó áron is van az utazás, de nekik még sincs pénzük rá, akkor azért nem engednek. Ha pedig nem valami fényesek a jegyeid, akkor meg azért nem engednek.

Ha innen bármi nem lenne megfelelő az én gyerekemnél, akkor én sem engedném el.

Amúgy meg meg kell először is kérdeni csak simán, hogy elmehetsz-e, ha nemet mondanak, akkor kérd meg, hogy mondják el az okot, hogy miért, a "csak"-ot leszámítva és ha valóban van olyan indok, ami miatt nem engednek, akkor azt pedig fogadd el.

2013. márc. 3. 11:24
 2/5 A kérdező kommentje:

17 éves vagyok, felügyelet természetesen lenne, mivel iskolai szervezés, a jegyeim jók, nem szín ötös, de elég kemény gimiben jónak számítanak, az anyagiak, úgy nem állunk, hogy az egészet elvárjam, hogy kifizessék, ezért gondoltam arra, hogy nyáron dolgoznom kéne, hogy mégis hozzá tudjak járulni.

igen, mindenképp megkérdezem, de félek a választól.

2013. márc. 3. 11:27
 3/5 anonim ***** válasza:

Hát, akkor szerintem megér egy próbát mindenképpen.

Félni meg ne félj, csak kérdezd meg. Máskülönben nem nagyon fogsz tudni elmenni, ha egyébként el is engednének.:)

2013. márc. 3. 11:33
 4/5 Balu86MH válasza:
Igen, ha látják rajtad, hogy tényleg szeretnéd (még nyári munkára is mennél, hogy megkeresd rá a pénzt)akkor szerintem nincs miért aggódnod. Ültesd le őket az asztalhoz, mondd el nekik, hogy tényleg el szeretnél menni, sorakoztasd fel az érveidet. Jól fog esni nekik, hogy megosztod velük a terveidet és ilyen felelősségteljesen kikéred a véleményüket :) és az esély is nagyobb rá, hogy igent mondjanak!
2013. márc. 5. 12:12
 5/5 anonim válasza:
nezd mag Taken c.filmet.utana nem biztos ,hogy meg el akarsz menni :-)
2013. márc. 6. 13:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!