Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » 15 éves fiam túl sokat számító...

15 éves fiam túl sokat számítógépezik? Mennyi a túl sok?

Figyelt kérdés
Szerinte túl szigorú vagyok, amikor tiltom őt. Van egy játék, Wow, amitől nem tud megszabadulni. Képes napi 10-14 órát is azt játszani. Arra hivatkozik, mások is ennyit játsszák. Igaz lehet? Szerintem nagyon a játék rabja lett. Hogyan szoktassam le úgy, hogy közben ne haragítsam magamra? Egyedülálló szülő vagyok, sokat sérült lelkiekben a váláskor.
2009. szept. 2. 19:54
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

Én is sokat Wowoztam... Rájöttem hogy nem jó..Inkább a lányok után megyek...Próbálja róla leszoktatni...Sokkal te jobb a délutánt egy jó, rendes baráti társaságban eltölteni mint a Wow előtt.

Sajnos én visszatértem a Wowos korszakomhoz... Pár csalódás miatt.. De annyira nem érdekel... Most is csak itt döglök.. És ma Suli is van=)

14/F

2009. okt. 2. 03:10
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

Hát csinálhatna értelmesebbet is. De ez nagyon sok.

Én vagyok az osztály kockája igaz nem játkokban nyomulok de eddig mindenben tudtam segíteni a projektor összekötéstől a számítógép feltörésig.

Kérdezd meg hogy nem akar e elmenni a barátaihoz wowozni. eslőként. még mindig jobb mint egyedül otthon. Osztályban igy nyomják a fiúk.

De ha ilyen hc művelő akkor egy idő után meg fogja unni. Hány hete van ez?

Mert nem hiszem hogy sokáig lekötné.Jó játék meg minden de nem valószínű.

És tényleg jobb mintha piálna de csak annyiban hogy ezzel mást rongál. leginkább a szemét és nem a máját. na melyik a jobb?

Én este nyolckörül kapcsolom be, és fél 11 kor kapcsolom ki. majdnem mindig:D

Van egy weboldalam, amin megnézem mi történt, emailt olvasok, learatom a buzámat a facebookos farmvillen, ikariamon megnézem mi van (ez ilyen "városnevelde" végeredményben), fórumozok, olvasgatok és ennyi. Pont hogy kijön az időmből de viszont ha egyszer nem csinálom meg akkor tök nyugtalant hogy valyon mivan most vele.

Utálom ha beszólnak hogy mennyit kockulok minden este, persze egyáltalán nem vagyok rosszba anyukámmal, de ha minden este üvöltene velem akkor tényleg megharagudnék rá.

Remélem beleláttál egy kicsit a fejébe:)

15/L

2009. okt. 27. 14:40
 13/15 anonim válasza:
42%

Én inkább bebaszok jól, mint hogy kockuljak, mert ezekből (nem mind) dagadt kockáék lesznek, akik 40 éves koruk előtt nem vesztik el a szüzességüket és rohadt szar tárasági emberek lesznek. De ez csak vélemény. 14/f

ui:ha most azt írják, hogy jaj, a kisfiam inkább wowozzon, mint hogy alkohollal butítsa magát: olvassanak utána: Bárány Teória. (franciául olvastam: La théorie du mouton)

2010. jan. 3. 00:37
 14/15 anonim válasza:
49%
12 éves vok wowozok.. napi 16 órát szerintem sok! Vagyis én ennyit játszok :D én is a rabja vagyok mert nagyon nagy világban játszol és mindig mást kell csinálnod. Velem az a baj hogy télleg inkább lányok de viszont 12 évesen nem angyon tudok mást csinálni mint a sport házimunka lecke .. :( Az a bajom nem tudom mit csináljak nekem is segithetne vki.
2010. jan. 16. 15:32
 15/15 anonim ***** válasza:
66%

Had írjak az utolsó hozzászólónak is egyben, de neked is anyuka!

Mindenképpen cselekedni kell! A 10-14 óra mindenből sok.

Ezt te is tudod, ezért írtál. Az iskolában lehúz 5-6 órát.

Vagy inkább úgy kezdjem, 8 óra alvás egy 15 éves szervezetnek?

Ez a gyerek alszik, és játszik!!!

Ideje nagyon komolyan elbeszélgetni arról, hogy az életben vannak fontosabb dolgok is egy ember ork virtuális harcnál. (Nem wow-ozom, csak sejtem mi az.)

Teljesen mindegy mit játszik, ez még kölyök játék.

Ez után jön majd a belsőnézetes un. FPS játékok, amitől teljesen megszűnik a külvilág számára.

Az, hogy mások is, csak egy olyan kifogás, amit pár emberről állít, akik hasonlóan nagy bajban vannak.

ez azonban nem billenti a jó felé a dolgot.

Egyszerűen egy rossz példával érvel.

Az alkoholisták, és drogosok is azt mondják, hogy mások is isznak, szívnak.

Én idegi levezetésnek játszom, másokkal, ami napi 3-4 óra.

Ez is sok. Amellet főleg, hogy dolgozom a géppel.

A lehető legjobb minőségű monitort használom, és a legkényelmesebb ülőhelyet, előírás szerinti asztal, beállítás, és mégis:

10-15 év, és elkezd homályosan látni közelre.

Nem a gép fényét, hanem a betűket az újságban.

Homályos az ébredés, és fáradtak a szemek.

Pislog, mint a pincebéka, mert kiszárad a szem.

Rossz emésztés, a mozgáshiány miatt.

Fájó gerinc, gyengülő szív.

ezek mind várhatók, és ehhez párosul a gép melletti kiegészítő tevékenység, a dohányzás... idővel.

Tehát ez, hogy 10-14 óra, ez egy nagyon rossz út, ami ebben a korban káros, mert elveszi azt, amit gyerekként kellene megélni. Hamar beleesik a most még alakulóban lévő szervezete egy olyan állapotba, ami nem igényli a működést. Lelustul, a kéztartása csak pihentetésben van, a ujjai lassan görcsben fognak állni, a könyökrésznél elzáródnak az erek, ami zsibbadást eredményez, és vérkeringési problémát.

A szívnek nincs szüksége komolyabb munkára, mert a test nem mozog, így az gyengül, elzsírosodik a szervezet.

Nincs szükség a lábra sem, így elkezdenek az izmok sorvadni. Amit pedig mondtam, a gyomorműködés lassul, felgyülemlik a savtermelés. A hallása romlani fog az egysíkú zajoktól. Az idegállapota elszokik a többoldalú ingerektől.

A játék hiánya depressziót, eredményezhet, és függőség alakul ki, ami nem jobb mint bármilyen más függőség.

Sajnos ezekre magyarországon nincs orvos, mert még komolyabb dolgokat sem akarnak tudomásul venni, nemhogy egy gépezést. amerikai kutatók már felfedeztek a gépezésből adódó problémákat, és a bőrömön is tapasztalva ezeket igyekeztem felsorolni.

Kint nem foglalkoznak ilyen részletesen a gyerekekkel.

Összetett problémaként kezelik, de részenként.

A gyermekekre jellemzően mégcsak függőséget kezelnek.

(Ki a levegőre, foci, futás, kerékpár, séta, és lehet róla este blogolni hogy hol kirándult, és feltölteni a fotókat. Megváltoztatni a haveri kört... 15 évesen érdeklődni kéne egy olyan csaj után, aki nem a gép előtt ül.)

A gépírókat kezelik a kar zsibbadása, az ujjak görcsölése, és érrendszeri betegségek kialakulásával ill. esetenként a lábakkal...

(javasolják, hogy óránként álljanak fel a gép mellől, és tartsanak szünetet, amikor mozognak, frissítik a vérkeringésük.)

A gyomor és szívproblémákra nincs orvosság, csak a több mozgás, kevesebb gépezés... mert a gyógyszeres kezelés egy öngól, mivel a gyógyszerek lerakodnak a mozgáshiány miatt, és a kígyó a saját farkába harap.

Első körben, ne hagyd, hogy ott egyen igyon.

Második körben, jó lenne ha kikapcsolná a gépet, de legalább a játékot, amikor elmegy a géptől. (WC)

Ha kajáltok, akkor kapcsolja ki, és egyetek a konyhába!

Mesélje már el, hogy mi történt vele aznap.

(Nincs mit meséljen, mert NEM CSINÁL SEMMIT!!!)

Harmadik opció, a fórum, blog, más hasznos, vagy kevésbé hasznos dolog...

(Valamiben okosabb lenni, valamit jobban tudni...)

Volt itt moderátor, ami pl. egy fontos elfoglaltság, ami szintén kiveszi az életből, de legalább nem egysíkú... (pár évig..)

(Nem tudom, fejtsetek rejtvényt!

Teszteld le mennyire intelligens.)

Találj ki valami közös dolgot, amit beszélj vele meg, hogy benne lenne-e?? Elkísér valahova... pl. boltba, és megbeszélitek hogy mit vesztek, mire van szükség, mi mennyibe kerül, mennyit kell érte melózni...

(Néha jó ébresztő egy olyan gépre, ami eszik 5-10.000.- villanyszámlát havonta.)

Próbálkozz olyan dolgokkal, ami más mint a gép és a játék!

El kell szakítsd a géptől, mert ez káros rá nézve is, és a családra nézve is!!!

Próbáld talán azt a módszert, ami működni szokott, ha még nem ette be az agyát a játék, hogy:

Ne te segíts rajta, hanem mint anya kérj tőle segítséget!

Legyen szükséged segítségre, amit Ő tud megadni.

Segít bevásárolni, elkísér valahova, ahol nem unatkozik, segít kaját csinálni, mondjuk egy sütit sütni. (nem nehéz egy piskótát összehozni.)

A rakj rendet a szobádba az nem működik, így ne erőltesd!

Inkább a közös rendrakás vagy a takarítási feladat megosztása, de nem csak a szobájára, mert az élet nem a szobájára korlátozódik.

Ötletelj!!! Nem lehetek mindennapi ötletelőd, bár korban passzolna, de találj fel neki dolgokat! Ha leesik a hó, hozass be vele havat, és a hógolyókkal sikáljátok ki közösen a szőnyeget!

A kellemes friss illat és a tiszta szőnyeg jó dolog, és jó a közös feladat is. :-)

Próbálj rájönni mi érdekelné a gépen kívül!

Főzzetek! Ha pedig azt mondja az női, akkor mond el neki, hogy a legjobb szakácsok férfiak... mindegy mi, csak ki kéne hozni belőle, hogy Ő akarja csinálni...

Nem egyszerű elszakítani egy függőségből, de talán ha eléred, hogy lassan de biztosan felébredjen benne, hogy a gép az nem az élet, akkor sikerülhet!

Nem tudom előttem író, hogy még bírod-e az olvasást, de ugye nálad itt a praktikák nem mennek, hiszen megtudtad.

Azonban megtudtad azt is, hogy mennyi bajod lehet belőle, ha csak ide vagy rákattanva. Az egy jó pont, hogy nézed a gyakori kérdéseket is, mert akkor nyilván más is érdekel, azaz nem vagy beszűkülve.

Azért próbáld meg követni saját magad ötletelni, hogy más dolog is érdekeljen. Olyan amiben nincs elektromosság.

Tartsd be, (nem nekem, magadnak) hogy nem eszel a gép mellett, és néha otthagyod a gépet a francba. Menj el otthonról, fuss egyet a hát körül...

Az baromság, hogy "de legalább nem kocsmázik"...

Egy anya szereti, ha a fiáról tudja, hogy nincs rossz helyen, de ne hidd, hogy a számítógép előtt ülés a vágya.

nem fogom azt mondani, hogy igyál egy sört 14 órás gépezés helyett, mert bár egészségesebb, de nem való, és ne is cserélt az egyik rosszat a másikra.

Az élet, és ez a te életed is, nem arról szól, hogy le tudsz e lőni valami hülye ork-ot, vagy zombit.

Arról szól, hogy életerősen és egészségesem csinálj valami klassz dolgot, tegyél valamit, ami igazi örömet okoz, segíts át egy öreg nénit a zebrán, vagy nézz ki egy receptet a neten és csináljátok meg a konyhában vagy forrassz össze apu, haver segítségével egy astabil multivibrátort, és meglátod milyen jó dolog, anélkül, hogy közben azt bárki lájkolná. Tegyél össze egy hangszórót, egy mikrofont (régi telefonból...) és egy elemet.. beszélj bele, és csodálkozz! :-)

Gyere rá, hogy mit szeretsz csinálni, és csináld azt is!

Az életedről gondolkozz el, mert nemsokára te tartod el magad, neked kell összehozni annyi lóvét, hogy kifizess egy lakást, és a csajod kívánságait, aztán a gyereked igényeit... és akkor jössz rá, hogy az életed nem lehet megoldani azzal, ha ülsz a gép előtt, és olyat csinálsz, aminek lényegében semmi értelme.

ó játszani, de az élet a legnagyobb játék. Azt tanuld meg kezelni.

Jelenleg a gép a telefonod, az óra, fogva tart téged.

Nem tudsz egy napot gép nélkül lenni,

nem tudsz telefon nélkül elmenni otthonról,

nem létezel óra nélkül... folyton figyeled, hogy mikor mit kell tenned, vagy mikor lesz vége valaminek, mint az óra a suliban...

A gép mondja neked meg, hogy mit tegyél???

Erőseb nálad?? Kettőtök közül, ki az eszköz???

A telefonodat viszed... tényleg ennyire fontos vagy???

Valami életmentő orvos vagy? Akinek fontos vagy, megtalál személyesen. Aki nem képes személyesen elérni, az nem a barátod, és ezt jól jegyezd meg, mert a gépnél is fontos.

Nekem van egy csapatom akivel játszom, és beszélek, de minden évben találkozunk személyesen, pedig az ország különböző pontjain vagyunk. Számítani pedig arra lehet, akihez át tudsz ugrani, vagy benéz hozzád néha, hogy megzavarjon játék közben. :D

Az óra sem fontos annyira, ha szólnak hogy mikor van vége, vagy mikor hova menj.

Ezek mind olyan eszközök, amiket neked kell használni, és bármikor le tudod tenni. Ha ez így van, akkor ezek csak eszközök. Ha nem bírod nélküle, akkor erősebbek nálad.

Azaz gyenge vagy.

Kezdetnek az is jó, hogy a korodnál fogva, ideje megtanulnod írni, és beszélni.

Nem menő a "VOK", (még kockáknál sem, csak a gyík kölyköknél) és nem menő 3 komoly helyesírási hibát véteni egyetlen mondatban. Aki erről győz meg, hogy az nem baj, az agyilag zokni, és az is marad. Kétlem, hogy közeledve a nagykorúság felé, neked ez a célod, hogy sík maradj.

Mondtam, ne nekem, nekünk változz, hanem magadnak. Neked van esélyed, mert érdekel a téma, és tudatában vagy annak, hogy nem teszel jót magadnak azzal amit most teszel, ami most vagy.

Az anyukának pedig ezt kell elérni, hogy a gyermekét más dolgok is érdekeljék, és felismerje, hogy ami csinál, annak semmi értelme, és káros is.

A gyermek nem 18 évesen nő fel, hanem amikor felfogja, az élet nem megy magától. Azt vinni és irányítani kell.

Vagy te irányítasz, vagy téged irányítanak majd mások.

Ezt kell ebben a korban eldönteni.

Az pedig, hogy soha nem késő, nem igaz. Vannak olyan dolgok, amiket ha most nem tesztek, meg, az egy életre visszafordíthatatlan, és maximum csak szépíteni lehet rajta.

2015. jan. 23. 20:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!