15 éves fiam túl sokat számítógépezik? Mennyi a túl sok?
Kedves anyuka!Az tényleg sok, én moderátor vagyok egy online játék oldalon és ismerem a wowot,de én is csak napi3-4 órát játszok,de abban benne van az e-mail olvasás meg minden.azt nem tudom hogy szoktassa le mivel én is csak 17 éves vagyok.én beíratnám valami sportra ami lefoglalja és ha tetszik neki,akkor talán pl.kosárlabda.még a játszótéren is fog otthon játszani.vagy szigorúan 3 óra,szóljon neki ha 5 perc alatt nem kapcsolja utánna ki,menjen oda és nyomja ki a gépet.
De maga dönti el.
Bence
Az én fiam 16 éves,és ő is játszik ezzel a játékkal(is).Engem is sokszor zavar,de ilyenkor arra gondolok,hogy legalább tudom,hogy hol van és mit csinál.Sok ilyen korú gyerek iszik,csavarog cigizik talán még drogozik is.A két rossz közül még ez a jobbik,szerintem!Most elkezdődött a tanítás,így már nálunk korlátozva van a játék ideje!Ráadásul fél napot a suliban tölt,így nem ül egész nap a gép előtt.
Nyáron úgy "hoztam"el a gép elől,hogy segítsen vigyázni a 14 hós kistesójára ameddig én pl:főzök,takarítok!De esetleg megkérheted,hogy segítsen neked a házimunkában!
Kedves anyuka!
Én is játszottam a WoW-al (igaz nem tizenéves fejjel, hanem huszonévesen, a saját időmet és pénzemet beosztva). És napi 12-14 óra rengeteg. Az gyk. reggeltől estig.
Jómagam egy un. "Hardcore" guildban (csapatban) játszottam, ami azt jelenti, hogy sportként tekintettünk a játékra, vagyis mindig arra törekedtünk, hogy a legjobbak, a leggyorsabban fejlődők, stb. legyünk. Nem az volt a játékélmény számunkra, ha játszottunk, hanem ha nyertünk.
És azt kell, hogy mondjam, hogy még így is, hogy Magyarország top5 csapata között voltunk stabilan én (és a legtöbb társam) NEM JÁTSZOTTUNK többet, mint napi 5 óra. Hangsúlyozom, hogy mi WoW-os mércével élsportolók voltunk.
Tehát amikor a fiad azt mondja, hgy "más is ennyit játszik" akkor vagy félrebeszél, mert rosszul tudja amit tud vagy ezzel csupán védeni akarja saját magát.
Szerintem ne hagyd.
Ha normális, kompromisszumos és emberséges megoldást akarsz vele kötni akkor beszéljétek meg, hogy miként játszik. Kis segítség hozzá:
alapvetően 2 féle játékos van:
1., A PVP játékos, aki másik játékosok ellen harcol. A PVP játékos szinte a nap bármelyik szakában tud játszani és T -/+ 10 perces időközökkel fel is állhat a gép elől, mivel egy PVP játék viszonylag rövid és bármikor folytatható.
2., a PVE játékosok a gép által vezérelt szörnyek ellen játszanak. A PVE sajátossága, hogy általában 10-25 fős ÁLLANDÓ csapatok játszák, úgynevezett RAID-ek. Namost egy raid legtöbbször fix időpontban (tól-ig) folyik. Ez az időintervallum 3 és 4 óra között mozog. Aki legalább félkomolyan játszik az heti 2-3 alkalommal RAID-ekre jár.
Namost ezeket az infókat felhasználva beszéld meg a fiaddal, hogy hogyan alakítsa ki a játszási szokásait. Ha PVPzik akkor pl. minden délután / este 1-2 órát játszon. Ha PVE-zik akkor heti 3x RAID-elhessen. Ezzel meglenne a kompromisszum kettőtök között, a kecske is jóllakik meg a káposzta is megmarad....
Amit feljebb írtak, hogy "mostazonnalagyerele" meg "menjfeléskapcsoldkiagépet" stílus nem vezet sehova, csak oda, hogy
- téged fog érte utálni a gyerek nem a játékot
- ugyan úgy játszani fog, csak "sunyiba"
- Össze is vesztek
Szia!
Mi is nagy WOW őrültek vagyunk a párommal. Illetve jobban már csak a párom, mert mióta megszületett a kisfiunk és le vagyok foglalva vele és nem is hiányzik a játék. Viszont a páromnak az az első mikor hazajön, hogy feljön a kis szobájába wowozni és mindent "ide rendel" magának. Vacsorát, teát, cigit mindent, lassan már hozok neki ide egy mobil wc-t is. :D
Nagyon szeretném ha több időt töltene velünk. Sokat dolgozik, nagyon fáradt munka után. Reggel 7kor elmegy és este 6 körül ér haza és a helyett, hogy velünk lenne inkább teszteli a karaktereit. Most az a legnagyobb gondja, hogy melyik kariját tolja fel 90-re. Állandóan tőlem kérdezgeti, hogy szerintem mivel kéne játszania és folyton azt mondja ha lesz egy kis időm nyomjam a paladint vagy a druidát vagy amivel épp játszik. Rettentő idegesítő!!! A wow tényleg egy nagyon jó játék és tényleg el lehet vele szórakozni akár egész nap is, de hogy lehet, hogy nem unja meg??? Amikor még játszottam én is volt, hogy elszórakoztam egész nap vele, de néhány nap után meguntam és abba hagytam. De ő teljesen kész van ha nem játszhat. Már kifogytam az ötletekből, nem tudom mivel lehetne rávenni, hogy kevesebbet wowozzon és többet legyen velünk. Valahogyan bírd rá a fiadat, hogy mérsékelje a wowozást, mert ez tényleg rengetek. Úgy fog járni mint a párom, lassan már az sem érdekli, hogy bömböl a gyerek csak mehessen instázni meg BG-zni. Ha magától nem hajlandó felállni a géptől akkor nyomd ki a gépet vagy kapcsold le az áramot, de valamit tegyél még mielőtt még úgy eldurvulnak a dolgok mint nálunk. Remélem sikerül rábírnod a fiadat, hogy kevesebbet nyomja a wowot.
KEDVES SZÜLŐ!
16 vagyok, középsulis, osztálytársaim éjjel is fent vannak hogy játszanak!
10-12 óra minimum hétköznap (értsd: suli mellett).
Indok: Most inkább piáljak?
Valóban sok idő, de jobb, mint az előbb említett eset.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!