A szüleitek tesznek nektek félre arra az időre mikor "kirepültök" a fészekből?
nekem sajnos nem tettek félre, és lakást sem kaptam. egyedül kellett megoldanom a párommal, aminek most egy elég tetemes devizaadósság (svájci frank)a következménye, amit nem bírtunk fizetni és a kilátástalanság miatt külföldön élünk, mert így tudjuk fizetni, és szépen ívelünk felfelé.
én megfogadtam, hogy a gyermekemnek minden hónapban fogok félretenni (pontosabban egy 20 éves megtakarítást kötök neki, amit kivehet majd és abból a pénzből kezdhet valamit) havonta kb 100 eurora gondoltam. illetve nekünk is van megtakarításunk, életbiztosításunk, a lakást kifizetjük magyarországon, mire felnő, nem hiszem, hogy oda akar költözni, mire felnő itt, de ha mégis, ott lesz, vagy eladja.
én semmiképpen nem akarom, h kölcsönbe verje magát.
félre nem raktak nekem külön, de mikor költöztünk párommal (még nem volt semmink) akkor sokat segítettek a lakás berendezésénél (pl konyha bútor, edények, stb) hatalmas segítség volt :)
a kislányomnak, aki még a pocakomban van napi szinten teszünk félre: a 200 ft-osokat gyűjtjük neki egy perselybe amióta tudjuk, hogy érkezik, már jó sok összegyűlt :) szerintem ebből fogjuk majd megvenni a babakocsit is, meg még jut másra is belőle.
Hárman vagyunk testvérek, én 18, a két húgom 16 és 13. Egyikünk számára sincs félretéve, és nem is várható semmiféle anyagi támogatás (sem pénz, sem ház, sem autó, se semmi egyéb) tőlük, ha "kirepül" bármelyikünk. Sajnos a közelgő egyetemi tanulmányaimban sem tudnak ilyen módon segíteni.
Természetesen lelkileg rengeteg támogatást kapunk tőlük, és tudom, hogy bármit megtennének (és meg is tesznek - ez a szomorú), hogy nekünk valamiféle segítséget nyújtsanak az elindulásban. Sajnos ez nem megy.
Igen, szerencsére :)
16 vagyok, de már tervbe van véve a jövendőbeli lakásom (téglalakás, nem panel) megvétele abban a városban, ahová majd egyetemre fogok járni, illetve autót is kapok, ha majd levizsgázok, bár ez annyira még nem érdekel.
+hálistennek egyetemista éveim alatt dolgoznom sem kell, így nyugodtan bírok a tanulásra és a szórakozásra koncentrálni majd. :)
Utána pedig gondolom támogatni fognak, ameddig nem találok rendesen fizető állást, én meg később majd megpróbálom viszonozni mindazt, amit tettek értem. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!