Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » A szüleitek tesznek nektek...

A szüleitek tesznek nektek félre arra az időre mikor "kirepültök" a fészekből?

Figyelt kérdés
Ha igen mennyit kaptok várhatólag majd? Esetleg számíthattok lakásra, vagy bármi egyébre, vagy nem tudnak egyáltalán segíteni?
2013. jan. 24. 13:19
 1/10 anonim ***** válasza:
93%
Szia én szülő vagyok, van egy három éves kislányom és egy két éves ők ketten kaptak egy családi házat a nevükön van, most várom a harmadikat most egyezkedek a szomszéd házzal kapcsolatban hogy a kisfiamnak is legyen, de anyagilag pénzileg nincs félre téve eddig még nekik, de kezdek gondolkodni rajt, szeretnék minden tőlem telhetőt megadni nekik, amit én nem kaptam meg.
2013. jan. 24. 13:25
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

nekem sajnos nem tettek félre, és lakást sem kaptam. egyedül kellett megoldanom a párommal, aminek most egy elég tetemes devizaadósság (svájci frank)a következménye, amit nem bírtunk fizetni és a kilátástalanság miatt külföldön élünk, mert így tudjuk fizetni, és szépen ívelünk felfelé.

én megfogadtam, hogy a gyermekemnek minden hónapban fogok félretenni (pontosabban egy 20 éves megtakarítást kötök neki, amit kivehet majd és abból a pénzből kezdhet valamit) havonta kb 100 eurora gondoltam. illetve nekünk is van megtakarításunk, életbiztosításunk, a lakást kifizetjük magyarországon, mire felnő, nem hiszem, hogy oda akar költözni, mire felnő itt, de ha mégis, ott lesz, vagy eladja.

én semmiképpen nem akarom, h kölcsönbe verje magát.

2013. jan. 24. 13:25
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem, mivel nem nagyon van miből félretenni. Épphogy sikerült találniuk egy olcsó panelt (a mostani lakhelyünket), de még annak az árát is törleszteni fogják egy darabig. Anyám elvárja tőlem, hogy kikupáljam magam a család egyedüli nemszakmunkásává és képes legyek önerőből boldogulni a nagybetűs életben. Tehát az ösvényem gyakorlatilag semennyire sem lesz kitaposott, de ez van.
2013. jan. 24. 13:38
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

félre nem raktak nekem külön, de mikor költöztünk párommal (még nem volt semmink) akkor sokat segítettek a lakás berendezésénél (pl konyha bútor, edények, stb) hatalmas segítség volt :)

a kislányomnak, aki még a pocakomban van napi szinten teszünk félre: a 200 ft-osokat gyűjtjük neki egy perselybe amióta tudjuk, hogy érkezik, már jó sok összegyűlt :) szerintem ebből fogjuk majd megvenni a babakocsit is, meg még jut másra is belőle.

2013. jan. 24. 13:46
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Hárman vagyunk testvérek, én 18, a két húgom 16 és 13. Egyikünk számára sincs félretéve, és nem is várható semmiféle anyagi támogatás (sem pénz, sem ház, sem autó, se semmi egyéb) tőlük, ha "kirepül" bármelyikünk. Sajnos a közelgő egyetemi tanulmányaimban sem tudnak ilyen módon segíteni.

Természetesen lelkileg rengeteg támogatást kapunk tőlük, és tudom, hogy bármit megtennének (és meg is tesznek - ez a szomorú), hogy nekünk valamiféle segítséget nyújtsanak az elindulásban. Sajnos ez nem megy.

2013. jan. 24. 16:22
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
4 lakásom van + autó. Ano a szüleim amikor még fiatalok voltak, abban az időben tudtak venni 2 lakást is. Másik 2 lakást meg nagyszüleimtől kaptam. Mind a 4 az én nevemen van már, elhalálozások miatt.
2013. jan. 24. 17:20
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Természetesen.Már egy ház most is az én nevemen van és majd még a szüleim háza is az enyém lesz.Már csak azt kéne kitalálni hogy a búbánatba szabaduljak meg tőle(mármint a háztól majd ha eljön az ideje)Ezenkívül gyűlik még 3 számlán a pénz.A kocsi az kétesélyes apám bármikor eladhatja és akkor az nem lesz.
2013. jan. 24. 18:19
 8/10 anonim ***** válasza:

Igen, szerencsére :)

16 vagyok, de már tervbe van véve a jövendőbeli lakásom (téglalakás, nem panel) megvétele abban a városban, ahová majd egyetemre fogok járni, illetve autót is kapok, ha majd levizsgázok, bár ez annyira még nem érdekel.

+hálistennek egyetemista éveim alatt dolgoznom sem kell, így nyugodtan bírok a tanulásra és a szórakozásra koncentrálni majd. :)

Utána pedig gondolom támogatni fognak, ameddig nem találok rendesen fizető állást, én meg később majd megpróbálom viszonozni mindazt, amit tettek értem. :)

2013. jan. 25. 00:56
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
1 milkát gyűjtögettek össze, majd a szükségem lesz rá, akkor megkapom.:)
2013. jan. 25. 21:41
 10/10 anonim válasza:
nekem van egy nagy malac perselyem és mindig raknak bele pénzt és majd amikor 18 éves leszek eltöröm és :jéééé Pénz...:D
2013. jún. 21. 12:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!