9 éves kislányomnak elkezdett nőni a melle, keresek felvilágosító könyvet, ami neki való, és az se baj, ha belenéz a 7 éves húga. Tudtok jót ajánlani? (A nemi életről kicsiknek c. könyvet szerettem volna, de sehol nem lehet kapni. )
Tegnap 17:25-ös!!! A 6. válaszadó volnék, és nem értem a reakciódat a soraimra!! Mik azok a "miért?"-ek???? Pont a felvilágosítás fontossága mellett szóltam, már kicsi kortól kezdődően. Megmagyaráznád a reakciódat a válaszomra!?
Bocs az off-ért kedves kérdező!!
Nagyon köszönöm mindenkinek a válaszokat és a bíztatást, megnézegetem az ajánlott könyveket.
Természetesen már előjött nálunk is a téma, hiszen 2 kicsi testvére is van a lányaimnak, láttak terhesen, tudják, hogyan születik a baba, sőt látták is videón a legkisebb tesójuk kibújását, (nagyon szép szülés volt, nem premier plán, ezért mertem megmutatni nekik), azt is tudják, hogy két "magocskából" lesz a baba, de ennél tovább még nem mentünk.
Kedves "tegnap 02:49" köszönöm, hogy leírtad a tapasztalataid, én sem gondoltam, hogy a kezébe adom a könyvet, úgy képzeltem, hogy együtt nézegetjük, megbeszéljük, a könyv csak egy kis mankó volna a beszélgetéshez.
Abból, hogy a mai gyerekek miket tudnak, már én is kaptam ízelítőt az iskola körül hallgatva őket. :S
Kedves "tegnap 15:49", az hogy elkezdett nőni a melle azt jelenti, hogy 1-2 év múlva menstruálhat is és semmiképp nem szeretném, hogy ne értesüljön még előtte arról, hogy mi is az. Másrészt a kis osztálytársaitól már előbb hallott a gyerekcsinálás mikéntjéről (teljesen torz formában), mint tőlem, és nem csak ő, de többiek is rendszeresen használják már a "dugás" kifejezést (általában a szerelmesek csúfolására, hogy "ők már dugtak?"), anélkül, hogy fogalmuk lenne, mit is jelent. Úgyhogy nem gondolom, hogy annyira elvetemült lennék, picit óvatosabban az ítéletekkel...
6-os válaszadó, szerintem nem rád értette a 17:25-ös. :)
Én 13 éves vagyok, és nekem vettek egy ilyen könyvet kb 1 éve, és annak az a címe hogy: Mi történik velem?
Szalay könyvkiadóban lehet kapni, és a könyvben mindent meg lehet taláélni...pl. mikor jön meg, mikor kezd el nőni a melled, szőrzeted...stb :D És azt hisz 990,-ft vol. Szóval nem is drága, viszont írnak a drogokról, melltartókról, miből szabad sokat enni, izzadás gátló, tisztálkodás, melltartó, és még egy sorrend is van hogy mikor mi történik veled...pl. hogy mi van előbb: mell növekedés, szőr növekedés, izzadás és a legvégén a menszesz de nem tudom hogy milyen sorrendben van. így néz ki a könyv eleje: [link] és például itt az egyik oldal: [link] vagy itt egy másik: [link] szerintem megéri megvenni...:)
Köszönöm a választ. Néztem már ezt a könyvet, de sehol nem kapni. :S
Végül elmentem egy könyvesboltba és megvettem a Kislányból nagylány című könyvet - csak azért ezt semmi egyebet nem találtam, ami szóba jöhetett volna és a szülinapjára már oda szerettem volna adni. - háát felejthető... Az illusztráció nagyon szép, de a menstruációt azon kívül, hogy megemlíti, hogy majd megjön, nem magyarázza, nincs rajz a petefészekről, méhről stb... Viszont ír a testápolásról,sminkelésről, hajkészítésről :)) Nem baj, elsőre jó lesz, és a rajzok tényleg nagyon aranyosak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!