Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » 17 Évesen egy görcsroham...

17 Évesen egy görcsroham után, vállalnád gyermekednél a gyógyszeres kezelést?

Figyelt kérdés
Egy hónapja volt egy görcsroham,tegnap készült EEG-n voltak eltérések,de az orvos szerint egészséges emberek 10-15%-nál is mutat ilyen eltérést.Mit tennétek 2-3 éves gyógyszeres kezelés?Vagy várni lesz-e ebből több roham,mert csak akkor bizonyított az epilepszia.
2013. jan. 12. 14:40
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Ne haragudj, szerintem ebben a kérdésben az orvosra hallgass, ő a szakember. Ha bizonytalan vagy, keress epilepsziában járatos neurológust és őt kérdezd meg. (Ha bp-i vagy ajánlom Neurwirth Magdolnát.

[link]

2013. jan. 12. 14:45
 2/6 anonim ***** válasza:

Én úgy tudom, hogy az első roham után még nem állítanak be gyógyszert, csak ha ismétlődik a doham.

Lányomnál legalább is így volt,, de nála 6 évesen kezdődött.

És nem 2-3 évre kapnak gyógyszert, hanem jóval hosszabb ideig, meg kell várni az 5 év tünetmentességet, és akkor állítják le lassan a gyógyszerezést.

Bár, most azt hallottam, hogy egyre többször fordul elő 10 év tünetmentesség után az újabb roham, emiatt le sem állítják a gyógyszert.

Szerintem ezt az orvos dönti el, nem Te, inkább az ő véleményét kell meghallgatni.

Persze mindkét oldal rossz egy kicsit. A rohamozás károsítja az agyat, a gyógyszer meg a májat, szervezetet, tompíthat, ha nem jó, stb.

2013. jan. 12. 14:55
 3/6 anonim ***** válasza:
azt nem tudom hogy hány roham után állitanak be gyógyszert csak azt hogy a gyógyszerezés nem 2-3 évre szól hanem jóval többre ,én 6 éves korom ota epilepszijás vagyok én már 30 éve szedek gyógyszert.
2013. jan. 12. 16:13
 4/6 A kérdező kommentje:
Nekem azt mondta az orvos,hogy 2-3 évig kell a gyógyszer és pont azért kéne ezt most elkezdeni mert ilyen idős korban még kigyógyulhat belőle ennyi idő alatt.Viszont azt is mondta 1 roham még nem epilepszia,és az ingerre kiváltott sem az.Azért vagyok bizonytalan én is,mert ha mégse ismétlődne meg a roham,és fölöslegesen szed máj károsító gyógyszert?A roham után 9.1 volt a cukra,akkor a kórházban azt mondták ez a rohamtól volt,most ez a doki meg azt nem lehetett attól.Kinek higgyen így az ember?Melyik orvosnak???Jövő héten csináltatunk cukor terheléses vizsgálatot is.Mert ha esetleg a cukor miatt lett a roham,akkor miért epilepsziára kezeljék?
2013. jan. 12. 17:05
 5/6 anonim ***** válasza:
Lehet cukorbeteség is .de az sem 2-3 év hanem sok-sok év és életmod váltàs,az epilepsziát nem lehet 2-3ev alatt meg gyogyitani ,mert a gyogyszerbeálitás is sok idö .
2013. jan. 13. 09:59
 6/6 anonim ***** válasza:

A gyermek érdekében BÁRMIT vállalnék!!!

De az is biztos, hogy egy orvos véleménye számomra még nem mérvadó, felkeresnék minimum még egyet.

2013. jan. 13. 17:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!