Hogy derült ki gyermekednél az asztma?
Kislányom még nem volt 10 hónapos amikor kruppos rohammal kórházba került. 5 nap után kiengedték,minden rendben volt, majd 1 hét múlva újra befulladt, de akkor nem kellett kórházba menni, elég volt a kúp. 1 hét múlva kezdődött elölről. Ugatósan köhögött és olyan furcsán vette a levegőt, sípolt a tüdeje. Elvittem az orvosunkhoz, onnan mentünk újra a kórházba, asztmatikus hörghuruttal. 1 hétig voltunk bent, majd beutalták pulmonológiára. 1 hónap múlva volt időpont, addig még befulladt 1x. Pulmonológián mondta a doktornő, hogy nagy valószínűséggel van egy vele született asztmája, de a konkrét vizsgálatokhoz még nagyon kicsi, 1 éves sem volt még akkor. Felírta állandóra a Flixotide pipát, reggel és este 1 puff az adagja. HA bármi gondja van, akkor emelnem kell neki 2x2 puffra. Ez mellett is úgy telt a tavasz, hogy max 2 hetente fulladt, ugató köhögése volt, sípolt be- és kilégzéskor. 8 rohama volt 3 hónap alatt. Nyáron egyszer volt probléma, furcsán vette a levegőt, de a gyógyszer emelésére rendbe jött hamar. Most itt az ősz, jön a tél, tesó ovis, nem tudom mi lesz.
Papíron asztmásnak van nyilvánítva, kaptunk Ventolin pipát, Rectodelt kúpot, Dexa-t inhalátorba. Ezeket kapta a kórházba is mindig. El kellett vinnem allergiavizsgálatra, nem mutatott ki semmire allergiát. Voltunk fül-orr-gégésznél is. Ott annyit állapítottak meg, hogy meg van nagyobbodva az orrmandulája, de az orvos azt mondta, hogy ennek a gyereknek ez a legkisebb problémája. (akkor voltunk, amikor éppen az ugató köhögéses napjai voltak, és egyből kórházba akart küldeni, hiába mondtam, hogy nemrég jöttünk ki, és állandó orvosi felügyelet alatt van)
Köszönöm a válaszokat.
Az én kisfiamra nem mondták még ki, hogy asztmás, de 3 asztmatikus hörghurutja volt tavasszal 2 hónapon belül.
Előtte is és mostanság is olykor olykor éjjelente sípol, fütyül kilégzéskor, néha annyira hogy áthallatszik a mi szobánkba is. Pár napja éjjel úgy elkapta a köhögés,hogy nagyon megijedtünk, vette a levegőt, de ki nem tudta lélegezni, vert a szíve is ezerrel. Fújtam neki Ventolint, és jobban lett, de már agyaltam azon, hogy mentőt hívok. Rohantunk az ügyeletre, persze ott nem találtak semmit, tüdeje tiszta, átlégzett volt. Másnap éjjel ismét, de nem volt olyan vészes, ma meg reggel, ébredéskor.
Pulmonológián voltunk szeptemberben (júniusban kértem időpontot), csináltak allergia vizsgálatot, csak a macska szőrre allergiás, de nekünk nincs és a közelben sincs macska...
Amúgy krupp-hajlama is van...
Ma viszem orvoshoz, kiváncsi vagyok mit mond.
Vittem volna a napokban pulmonológiára is, de oda nem lehet akármikor telefonálni még időpontért sem, és hát mire időpontot adnak, addigra el is múlik a fulladás, és megint hülyének néznek, hogy nem találnak nála semmit. De mit tudok tenni, ha akkor nem vihetem szakorvoshoz, amikor éppen beteg???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!