17 évesen alkoholista vagyok?
kb 2 éve kezdtem el inni. eleinte egész ritkán 1-2 havonta.. közepesen rugtam be akkor. aztán másfél éve kb elkezdtem kéthetente, majd hetente, aztán pénteken is meg szombaton is inni járni. amikor így hetente elmentem eléggé odatettem magamat, elég sokszor fordult elő nem emlékszem kivel hogyan értem haza, meg kiesett sokminden. aztán elkezdtem suli délutánonként is inni, plusz hétvégén is. most is megyek ma inni, de tegnap is, meg előtte is itthon megiszogattam egy üveg bort (2 napra elosztva..)
ha nem rugok be nagyon mások nem is veszik észre rajtam, de ha nagyon berugok, akkor borzalmas vagyok. ha nem iszok, akkor fizikailag nem vagyok rosszul, meg így annyira nem hiányzik, csak unatkozok, és nincs jobb elfoglaltságom a piálásnál. ha egyedül vagyok is szívesen iszogatok, bár akkor max ilyen spiccességig, de ha társaságban vagyok 90%ban nem vagyok józan,(sulit leszámítva, bár van amikor suliba is viszek egy egy sört.) akkor azért elég szépen odateszem magamat, bár igyekszem arra ügyelni, hogy rosszul létig, hányásig, meg órákon át tartó képzavarig ne igyam magamat... csak ameddig jól esik :D
kezdek alkoholista lenni? :S
Lehet már túl vagy a kezdeten, de ha így értékeled Magad, mint itt leírod, akkor azt gondolom még kezelni tudod a kérdést.
Csökkentsd a mennyiséget, de inkább hagyd el és alkalomszerűen is csak a spiccességig igyál.
Minden rendben lesz, ha így teszel!
Sajnos nem kezdesz, hanem már az vagy. A hiánytünetek, az egyedül ivás, a mindennapi ivás egyértelműen ezt mutatja.
Hol szeretnél lenni mondjuk 5 év múlva? A buszmegállóban mocskosan, büdösen, hajlék nélkül vedelni a kannás bort, vagy mondjuk egy meleg étteremben koccintani a sikeres üzletkötésedre?
Ha az első, akkor jó úton haladsz, de ha a második, akkor sürgősen változtatnod kell. Ha nem megy, ne szégyellj akár segítséget is kérni.
Személyes véleményem az, hogy 17 évesen az alkoholizmus inkább figyelemfelkeltési célzatú, mint komoly probléma, így a helyzeted nem reménytelen. Csak legyen célod az életben, ne csak sodródj, hátha figyel rád valaki.
egyedül nem is iszok olyan sokat, inkább az a baj elmegyek valahová mondjuk mittudomén egy szerdai délután, találkozok ismerősökkel és akkor hát ha már így együtt vagyunk, akkor igyunk már csak egy kicsit, meg otthon még van boruk, hétvégéről vodka, mittudomén... kóstoljam már meg, tök finom, ennyitől nem lesz semmibajom. itthon meg hát ha találok egy kis bort, vagy sört, akkor arra se mondok nemet.. de így hogy szétcsapjam magam csak hétvégén csinálok.
de nem tudom melyik a jobb... kevésbé berugni többször, vagy mint régen, hogy ha ivás van, akkor az halálig menjen?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!