Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Sokból bukok. Mit tegyek?

Sokból bukok. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Elsős vagyok egy szakközép suliba.Általános iskolám nagyon rossz volt,nem tanítottak meg normálisan,nem volt szakos tanár sem,csak néha valaki bejött órára.Na most,hogy ide felvettek,nem nagyon tanultam,és elég sokból megbukok.Nagyon szégyellem magam,mert lány vagyok.De megígértem anyának hogy év végén semmi baj nemlesz,kifogom javítani őket 3,4-esre..de akkor is bűntudatom van..még talán januárba javíthatok 2-3 tárgyból,meg is próbálom majd..de nagyon bűntudatom van..
2012. dec. 21. 10:26
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
92%

Van egy vicc, ebben megtalálod a választ, hogy mit tegyél.

Egy diák bukásra áll. Odamegy a tanárhoz és mondja neki:

-Tanár úr én mindent megtennék, hogy ne bukjak meg.

-Mindent?

-Mindent.

-Esetleg tanulna is?

Na szóval szerintem tanulj és ne azzal foglalkozz, hogy általánosban mi volt, hiszen ha jól veszem ki a szavaidból, most nincsenek rossz tanáraid...

2012. dec. 21. 10:31
 2/14 anonim ***** válasza:
71%

Itt a legnagyobb gond az, hogy igen lusta vagy. Talán nem számítógépezni kellene a szabad idődben, hanem leülni tanulni..

Lehet lepontozni.

2012. dec. 21. 10:33
 3/14 A kérdező kommentje:
Nem pontozlak le kedves kérdező,mert teljesen igazad van.Ilyenkor már megbánom,hogy lusta voltam,de nincs mit tenni.Talán majd a második félév jobban sikerül.
2012. dec. 21. 10:36
 4/14 A kérdező kommentje:
*Válaszoló
2012. dec. 21. 10:36
 5/14 Golan Trevize ***** válasza:
55%

Három dolgot tehetsz:

-tanulsz,

-tanulsz,

-tanulsz.

2012. dec. 21. 10:38
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
Talán ... Ha összeszeded magad. Amíg fejben nem döntöd el mit is akarsz, és nem teszel érte ténylegesen, magától semmi nem fog megváltozni. Neked kell akarnod. Javaslom, hogy oszd be az időd, írj tervet, mikor-mit tanulsz, és mikor kapcsolódsz ki, akár óra pontosan. ÉS akkor semminek sem megy kárára. Nem kell megszakadnod, de teljesen elhanyagolni sem szabad. Mindig keresd az arany középutat. Motiváld magad kis lépésekben, és akkor ettől a lelkifurdalástól is megszabadulhatsz egy életre.
2012. dec. 21. 10:40
 7/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.:)
2012. dec. 21. 10:41
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

Jobban, de csak akkor, ha előkaparod az általános iskolás könyveket is, és legalább a reáltárgyakból az elején kezded a tanulást. Vagy legalább ha valamit nem értesz akkor visszalapozol, és megnézed.

Földrajzot, magyart meg történelmet lehet onnan tanulni, ahol éppen tartotok, de matekot, fizikát, kémiát, idegen nyelvet nem.

Különböztesd meg az elolvastam, megértettem és a megtanultam állapotokat! Utóbbi azt jelenti, hogy önállóan képes vagy felidézni, és értelmes módon elmondani az adott anyagrészt, nemcsak közvetlenül a tanulás után, hanem még másnap is. Ha pl. a 10 éves öcsédnek is el tudod magyarázni a körmozgással kapcsolatos fogalmakat, akkor biztos hogy te is érted és tudod is.

Ne lepődj meg, hogy ehhez milyen sok munkát kell befektetni, pláne, ha több tárgyból is gondjaid vannak.

2012. dec. 21. 10:45
 9/14 A kérdező kommentje:
Értem.Köszönöm.Megfogadom a tanácsodat.:)
2012. dec. 21. 10:48
 10/14 anonim ***** válasza:
100%

Mintha a 'barátom' kérdését olvasnám mondjuk ő nem tud ilyen helyesen írni.. x'D

őő hát kb. annyit hogy nagyon gyúrsz tanulsz.. és sokat alszol.. az interaktív tananyagok sem rosszak.. de akkor tényleg azt nézd és ne fb-oz közben.. Milyen szakon tanulsz?Azért az is sokat számít.. ha nem jelent túl nagy anyagi megterhelést (mert nem kevésbe kerül..) akkor esetleg magántanár? heti 1-2 alkalommal ha mennél és komolyan gondolod akkor segítene.. :)

Ha gondolod dobj privit.. van pár 'trükköm' [vagyis nekem mindig bejönnek és gyorsan megtanulok vele.. ]

14l

2012. dec. 21. 20:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!