Miért szopja még mindíg az ujját?
Figyelt kérdés
15 éves nagylányom van, és még mindíg szopja az újját.
Miért van ez?
2009. aug. 21. 18:07
1/20 A kérdező kommentje:
elnézést, *még
2009. aug. 21. 18:09
2/20 anonim válasza:
Az enyém 19/L és még mindig csinálja
3/20 anonim válasza:
Ez elvileg akkor szokott lenni ha nem volt pici korában cumija,vagy túl korán hagytad abba a szoptatást. (1 vagyok)
4/20 anonim válasza:
Semmi köze a kiskori szokásokhoz.Éppúgy,mint a körömrágás,valamilyen lelkizavar,feszültség levezetése miatt csinálja.
5/20 anonim válasza:
Én 14 éves koromig szoptam az ujjam, leginkább ülés, olvasás közben, ma már tudom, hogy azért, mert halálra untam magam közben. Nem tudok ma sem egyhelyben ülni azélkül, hogy az agyamat lefoglalnám, és sosem birtam könyvből tanulni, mindig vagy hallás után vagy empirikus úton ment könnyebben. Nem voltam pedig hiperaktiv. Ez csak egy tipp, még ezer meg egy oka lehet, érdemes lenne elbeszélgetni szerintem.
6/20 anonim válasza:
Én is szopom de nem tudom hogy miért :( Nagyon szomorú vagyok h nem tudok leszokni..Szerintem nála is ez van,leszeretne szokni csak nem tud
15/L
7/20 anonim válasza:
Beszélgessetek róla,hátha rá birod venni,hogy inkább rágózzon.Én csak 6 éves koromig szoptam az ujjam és elállnak a fogaim kicsit,sajna.Ugy szoktam le róla,hogy felvették kamerára és mások előtt lejátszották(közeli rokonok),ekkor hagytam abba.Remélem segítettem.
8/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat:)
Az utolsó válaszadónak mondanám, h nem számít nem szégyelli
Em tudom mi van a gyerekkel.
2009. aug. 23. 16:54
9/20 anonim válasza:
Nekem a rágózás nem jött be. Egészen a 16. születésnapomig szoptam az ujjam, aztán elhatároztam, hogy abbahagyom, másnap kaptam maradandó fogszabit, és ezzel nem tudok, remélem ez segít leszokni.
10/20 anonim válasza:
Én 15 leszek és még mindig szopom az ujjam egyszerűen megnyugtat. De ha pl. táborba vok akkor elfelejtem nem hiányzik de ha hazaérek utána ugyanúgy szopom. Most mek koleszbe remélem semmi problémám nem lesz ezzel kapcsolatban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!