Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Normális, hogy ez rosszul...

Normális, hogy ez rosszul esik? Részletek lent.

Figyelt kérdés

Szóval 14/L vagyok.Jól tanulok és a normális tizenévesekhez tartozom,akik nem cigiznek,piálnak stb...Szoktam segíteni a szüleimnek,biztos,hogy lehetne még mit csinálni,de nagyon sokszor úgy vagyok vele,hogy én minek csináljak meg mindent ha a 18éves nővérem szinte semmit sem csinál itthon.Én elmosogatok,letörlöm az asztalt kaja után,letakarítom a gáztűzhelyet,felsöprök a konyhában és a folyosón majd fel is mosok,néha még a szobákat is végig porszívózom(3szoba).Általában ezeket csinálom otthon,meg mellette a saját szobámat is rendbe tartom úgy ahogy.

A szüleim nagyon sokszor veszekednek,hogy mi nem csinálunk itthon semmit sem,csak punnyadunk egész nyáron.Azért én nem így fogalmaznék,hogy nem csinálok semmit...Tegnap este anyum azon akadt ki,hogy ott felejtette a kávés csészét az asztalon és senki nem mosogatta volna el a többivel,meg hogy azért nem vette észre senki mert le sem törölte senki az asztalt és h nem igaz h ilyenek vagyunk...Vasárnap este jöttünk haza nyaralásból azóta nővérem semmit nem csinál szinte,tegnap végre kipakolt a táskákból,de ennyi.Amit nem kellett mosni lerakta vhova a földre és kész...nem érdekli h mi van körülötte.Én pedig 2xmosogattam,felsöpörtem,a gáztűzhelyt letakarítottam és segítettem anyunak sütni este.

Mindig többes számban szidnak le,és ez nekem nagyon rosszul esik.Néhányszor megemlítettem,hogy miket csináltam,amit ők semminek néznek,de abból is csak a veszekedés lett,hogy mert most kivételesen csináltam valamit rögtön el kell mondani.

Persze én is tini vagyok és ha néha besokallok akkor nem csinálok semmit,de általában segítek...

Normális,hogy ez ennyire zavarjon?Ja,és egyébként otthon veszekednek velünk,de ha elmegyünk vhova mindig dicsekednek.Most is,hogy nyaralni voltunk találkoztunk apu egyik munkatársával és beszélgettünk.Anyu mondta h "jajj,milyen ügyes.Van,hogy mire hazaérek munkából főz,meg most is bekevertem a palacsinta tésztát és ő meg kisütötte mindet és kettővel csinálta..." Akkor itthon mért nem mondják el a pozitív dolgokat,mért csak azt amit nem csináltunk meg?

Előre is köszi a válaszokat!

2009. aug. 19. 09:43
 1/8 A kérdező kommentje:
már azon is gondolkoztam van-e miért segíteni,én is jobban el tudnám tölteni a napjaimat,de nem én segítek...utána meg hallgatom h mi nincs megcsinálva:(
2009. aug. 19. 09:44
 2/8 anonim ***** válasza:

az én anyám is ilyen, és én már 31 éves vagyok...

azt hiszem, ez nem fog nálatok sem megváltozni..

2009. aug. 19. 10:26
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Én anyuka vagyok, de nagyon sajnállak, hogy kevés dícséretet kapsz otthon. A dícséret nagyon fontos és nagyon fontos a "köszönöm" szó használata. Nekem 7 és 12 éves fiaim vannak és mindíg nagyon megdícsérem őket, ha kérés nélkül segítenek valamit. Főleg azért, mert az én anyukám is ilyen volt, mint a Tiéd. Volt, hogy otthon voltam betegen (megfázás) és amikor hazjött nem azt kérdezte, hogy vagyok, hanem, hogy miért nem mosogattam el. A szülőket sajnos úgy kell elfogadni, amilyenek. Szerintem nem fog megváltozni a helyzet, de azért leülnék vele beszélgetni (megfelelő pillanatban)és elmondanám mennyire sokat jelentene, ha nem mindíg szapulna, hanem néha dícsérne is. Egyébként a bizonyíték arra, hogy észreveszi a sok segítséget az, hogy idegenek előtt dícsér és büszke Rád. Csak előtted, veled szemben nem tudja kimutatni. Szóval fogadd el a helyzetet, segíts ugyanannyit mint eddig, hidd el örül neki. A lelke mélyén már biztosan elkönyvelte, Te vagy az akire számíthat.
2009. aug. 19. 11:42
 4/8 anonim ***** válasza:

A szülők ilyenek. Olyan mintha kutyát tartanál, otthon le sem sz@rod, már bocsánat, aztán mikor elviszed vhova, dicsekszel vele, hogy milyen aranyos, és mennyire szobatiszta. Az anyákban van ilyenkor egyfajta fétékenység, ti most nyíltok ki, ő meg most hervad. Egyszerűbb szidni valakit, mint bevallani, hogy ügyes, és megdicsérni. Sztem rendben van, amiket otthon csnálsz, engem sosem dicsértek meg, ha megcsináltam vmit, de leszidtak, ha nem. Hiszen nekik az a természetes, ha megcsinálod. És hiába csinálsz meg vmit, lesz més sokkal több dolog amit nem, és azért úgyis leszidnak...hát ezvan, idővel jobblesz.

/gépnarancs/

2009. aug. 24. 13:09
 5/8 anonim válasza:
az én anyukám is ilyen volt sokáig aztan nem régiben kezdte abba hagyni mert egyszer kétszer mondtam neki hogy ne csak panaszkodjon hanem dicsérhetne is.Én is sokszor viszahalottam ismerősöktől hogy menyit dicsekszik velem,és nekem is jol esett.Probálj leülni vele és mond el neki mi bánt.Javasolhatod neki -hogyha esetleg dolgozik-,hogy mielőtt elmegy munkába mondja el mit kell csinálnod.A nővéredre is felhivhatod a figyelmét hogy ő a nagyobb és mégis mindent neked kell csinálni.sok sikert
2009. aug. 29. 09:12
 6/8 anonim ***** válasza:

Ezzel sajnos valahogy én is így vagyok.Anyukám sokat dolgozik, és nem ér rá takarítani, ezért nekem kell az EGÉSZ házat rendet rakni, meg kitakarítani.És még az udvart is. Jah, és nagy házunk van, 2 émeletes. Amire végeztem a házzal kezdhetem az egészet elölről, mert addigra szétszedte a házát az 6 éves testvérem, meg az apukám. Kezdhetewm előlről, pedig így is 3-4 órám elment, mert mire az anyukám hazajön a 4 napos munkából, arra ki kell nyalni a házat. ja, és azután még mennem kell ki az udvarra pakolni! Van egy nővérem, 15 éves, picit segít nekem, aztán megy bulizni. Én is mennék barátnőkhöz, meg pasizni, de csak néha-néha jut rá időm 1-1 órára. Most hál Istennek nyáériszünet van, több időm van, de mi lesz velem jövőre, 7.-ben? ja, igen akkor megy a tesóm iskolába, még őt is korrepetálni kell! még csak 6.- kas leszek.szerencsére. Na szóval szétszedik a lakást, eljön a mamám, és akkor mondja, hogy TE SEMMIT NEM SEGÍTESZ A SZÜLEIDNEK!, mert olyan kupi van itt, hpogy ilyen a cigányoknál nincs!, és akkor csodálkozik, ha felkapom a vizet!

Szal ennyit erről!

12/l

2010. júl. 25. 14:57
 7/8 anonim válasza:

Hát igen ilyenkor ki kell próbálni mi lesz ha nem segítesz?

Hagy mindent úgy csináld meg a te szobád a többivel ne foglalkozz és akkor fogja igazán észrevenni hogy mi a helyzet.És addig ne csinálj semmit amíg be nem látja csak a te szobád legyen rendben.

13/F

2010. aug. 26. 18:05
 8/8 anonim válasza:
igaza van az előttem szólónak. (= csináld ezt!!!
2010. aug. 30. 23:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!