Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Tik hogyan magyarázatok meg a...

Tik hogyan magyarázatok meg a gyerekeknek hogy mit hogyan tegyenek a világban, tehát hogyan lehet tanítani őket a jóra? Mi az ami fontos szülőként a ti számotokra?

Figyelt kérdés

2012. nov. 5. 21:31
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Kiskorban még terelgetni kell őket, mindaddig míg nem kezdenek önállósodni, amikor kezdődik a kamaszkor és néha butaságot csinálnak, azt szülőként mindig a legkönyebben kell kezelni, így tudni fogják milyen mértékig jó az amit tesznek

Sajnos sokan ott rontanak el egy gyereknevelést hogy veréssel, tiltással, kiabálással oldanak meg bizonyos helyzeteket, itt a hiba, és később ezt a gyerek visszaadja valamilyen uton módon, de talál rá okot

Egy szülői kézfogás addig elég míg nem nő fel a gyerek, utána szabadjára kell engedni

20/F

2012. nov. 5. 21:38
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Én próbálom az 'ő szintjén' elmagyarázni neki a dolgokat, összefüggéseket. Hogy mi a jó és rossz...az a te nézetedtől függ. Az alap elvek ( nem lopunk, tanulunk, dolgozunk, pénz keresése, költése - ezek összefüggések) sztem mindenkinek alap, kérdés, hogy te hogyan magyarázod el neki. Nekem az életre nevelés a legfontosabb! Mindent amire kérdez elmagyarázok. Híradót nem titkolom előtte, ott sok a durva 'dolog', ami remek alkalom arra, hogy elmagyarázzam az alap dolgokat. Én azt az elvet vallom, hogy az első, hogy az életben jól eligazodjon. Posta, bolt...stb...Példát mutatok egészség terén ....szerintem a mindennapi apró dolgok megbeszélése fontosabb, mint a 2 ismeretlenes egyenlet. Azt csak tudni kell, használni nemigen. Sztem hagyd kérdezni, bíztasd, hogy kérdezzen mindenről.
2012. nov. 5. 21:39
 3/6 A kérdező kommentje:
Mind kettőkkel egyetértek sőt a verés semmire nem tanít a híradó viszont hasznos és a beszélgetés fontos a gyerekekkel köszönöm a válaszokat ,továbbra is várom a válaszokat szerelttel Móni
2012. nov. 5. 22:03
 4/6 anonim ***** válasza:
Fontos az is milyen példát mutatsz a gyerekednek.
2012. nov. 9. 01:36
 5/6 anonim ***** válasza:

Apu nekem a mindennapi életben való eligazodásról tanított meg sokat, amiért akkor nem voltam túl lelkes, de most rájöttem: csak köszönettel tartozom érte:)

Pl elküldött mindig a Postára csomagot, ajánlott levelet átvenni 10-12 éves koromban, boltba is mentem sokszor. Ugyanígy csekkeket befizetni. Nagyon ritkán vitt csak el minket autóval bárhova (ezt akkor nagyon sérelmeztem:D), ezért megtanultam megszervezni az életem, hiszen csak a lábamra illetve a tömegközlekedésre számíthattam. Pont ezért helyközi közlekedéssel is hamar tisztába jöttem, mert ha el akartam utazni valahova azt is magamnak kellett megoldani, nem vitt el senki. Rendszeresen velem foglaltatott időpontot telefonon pl orvoshoz, vagy akárhova. Megtanította, hogyan kell informáiót gyűjteni, mikor kit kell hívni, hová kell fordulni.

Anyu ezt sokszor nem nézte jó szemmel, de én kihívásnak vettem.

Jól volt ez így, mert amikor más városba kerültem egyetemre, probléma nélkül intéztem a dolgaimat. Míg sok mást meg a szülei kísérgettek a Hallgatói Szolgáltató Irodába meg a TO-ra. Nekem ez fura volt, hogy felnőtt emberek nem képesek ezeket egyedül intézni...

Van egy másik ismerősöm is, ő is 18 éves, és volt pár érdekes beszólása, amiről először azt hittem, csak viccel.

Pl mentem hozzá Pestre, előtte már kísért ki a Nyugatihoz, vonathoz. Erre előző nap megkérdezte, hogy akkor melyik pályaudaron fogok leszállni?:D Mondom 1-et találhatsz, a Nyugatiban. Erre majdnem besértődött, mert hogy honnan tudhatná ezt, leszállhatnék a Déliben is. De mondom hogy szállnék le a Déliben, ha egyszer nem oda érkezik a vonat??:D Fogalma nem volt, hogy a pu.-ok között nincs összeköttetés:D Nem tudom, ez valahol érthető, hiszen szinte sosem használ vonatot.

A másik viszont, hogy Édesanyja mondta neki, hozzon túrót a boltból. Erre megkérdezte, hogy azt hol találja a boltban, kérni kell valakitől, vagy nem?:D Na ez azért erős 18 évesen:D 14-15 évesen legkésőbb már normálisan tájékozódtam egy áruházban...

Szóval légy gyakorlatias is, ne burokban neveld a gyereket, igenis menjen el veled vásárolni, postára stb.

2012. nov. 9. 08:08
 6/6 anonim válasza:
Példamutatással és sok-sok őszinte és egyenrangú beszélgetéssel.
2012. nov. 12. 11:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!