Hogyan segíthetnék a gyerekeimnek feldolgozni az édesanyjuk halálát?
Ha a sztorid igaz nem szeretnélek megbántani, de tudnod kell hogy jár ide egy lelkes kamasz aki itt gyakorolja irói vénáját. Ugyanebben a stilusban, épp ilyen tökéletes sztorikat ir le mint ahogy most te tetted, mint a filmeken.
Ez az én félelmem, ha valós a történeted akkor vonatkoztass el ettöl, isten őrizzen attól hogy ilyen helyzetben megbántsalak.
A helyedben azt tenném hogy négyesben elindulnék a gyerekekkel 2-3 napra valahová teljesen független mindentől és mindenkitől, még a nagyszülöktől is. Ha nem lenne hideg azt mondanám sátorozni. Ne vidámparkokban gondolkodj, hanem olyanban ahol némiképp egymásra vagytok utalva, mindenkinek van saját feladata mert másképp ott nem müködik a dolog.
Talán ott megnyilik a nagylány és sikerül neked is elöttük, ez segithet feldolgozni azt hogy az élet megy tovább.
A nagylánnyal pedig menjetek el kettesben a sirjához, vigyetek virágot, rendezgessétek a sirt és hagyj neki ott teret, hadd idözön ott egyedül is egy picit.
Meg tudom érteni a lányodat,mert én is majdnem ennyi idős voltam (11,5) anyukám halálakor,ami már 5,5 éve volt,de màig sem tudtam 100%-ban feldolgozni,pedig járok orvoshoz.
Tudtátok,hogy beteg vagy hirtelen halt meg?Esetleg a gyerekek előtt?
Remélem azért ők nem ùgy jàrtak,mint anno én,hogy végig kellett nézniük az utolsò félòràs haldoklását,na meg utàna holtan látni,mert azt nem kívánom senkinek.
Egy felnőttnek sem elég fél év a gyászhoz.
14 éves kamasznak meg főleg nem. Amugy is keresi a helyét a világba..Most eltűnt a támasza is..
Talán beszélgess vele.Mond, bármikor, bármiről beszélhettek.
Néha említsd meg az Anyukáját..ha tudna beszélni róla, könnyebb lenne. Neked is.
Ne legyen ez tabu téma.Sajnos a halál még mindig az.
Ezért nem is tudjuk kezelni.
Kegyél türelmes..most nagy fájdalom, igazságtalanság érte
szivét, lelkét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!