Mit csinálnátok ha az alig 15 éves lányotokról egy gusztustalan pletykát terjesztenének el?
Konkrétan azt, hogy egy buliban lesz*pott 8 idegen fiút egyszerre. Mindezt valóság alap nélkül, az iskolába járó felsőbb évesek találták ki valószínűleg. A buli pedig iskolai jellegű volt, tehát tele volt iskolatársakkal a hely, meg idegenekkel is.
És ez olyan szinten elterjedt, hogy az iskolában a tanárok közül is páran elhitték, plusz még más iskolákban is híre ment a dolognak, majdnem hogy az egész városban. Hiába váltott iskolát a kirobbanás után pár hónappal, ugyanabban a városban, ott is ugyanúgy megtudták a pletykát, és folytatták a kiközösítését.
A lány mellett pedig senki nem állt, az igazát hiába bizonygatta, nincs rá bizonyítéka, ahogy arra sincs hogy a pletyka tárgya megtörtént. A 4 középiskolai év így tellt el.
A sztori valós, és saját történet sajnos, azóta már eltellt 6 év, de még van aki azóta is emlegeti, és azóta sem bizonyosodott be hogy nem volt igaz.
Most erről a kanadai lányról jutott eszembe, aki öngyilkos lett, valamennyire hasonló az egész, egyből beugrott az én ügyem. Csak én okot sem adtam erre az egészre. :(
Szülőként mit tennétek ilyenkor? Lehetne ezen bárhogy segíteni egy ilyen helyzeten?
Úgy éreztem hogy az én szüleim nem is hittek nekem 100%osan, ez volt a legszörnyűbb, annyit tettek az ügy érdekében hogy engedték az iskolaváltást, de ugye ez nem segített.
Iskolai buliban leszoptál állítólag 8 idege fiút,már itt sészre kellene venni hogy biztos csak pletyka. Amúgy megértem ,hogy sulit váltottál emiatt ,de valószinűleg ezért erősödött fel a történet ,mert mi másért menekülnél ha nem volna igaz- gondolhatták.
Én hiszek neked ,sajnos ha valaki kellő időben kellő nyomatékkal mond el ilyesmit megfelelő személyeknek akkorkönnyen elterjedhet az ilyesmi.
Tanács ,hogy mit kellene ilyenkor tenni:
Ott helyben tisztázni az ügyet más esetben nagy valószínűséggel csúnya hír lesz belőle.
Szerintem azonnal el kellett volna ezt intézni, évekkel később nem hiszem, hogy lenne értelme utánamenni.
De akkor még szépen vissza lehetett volna görgetni, elővenni XY-t, hogy te kitől hallottad.. Mondjon szépen nevet, ha nem teszi, akkor megfenyegetni egy rendőrségi eljárással. Erre a legtöbb gyerek betojik, mond valakit. Akit szintén elő kéne venni, vagy nevet mond, vagy rendőrségi eljárás. Továbbá ha iskolai rendezvény volt, akkor a 8 fiút (azért nem kevés ez) név szerint nevezzék meg. Szóval ha a gyerekem ártatlan, akkor csináltam volna egy nagy balhét az iskolában, esetleg rendőrséget bevonva. Ha pedig senki nem tudott volna semmit felhozni, akkor a fő pletyiseket feljelentettem volna a rendőrségen. Sok minden nem történt volna, de legalább legközelebb kétszer is meggondolnák mit mondanak és kinek.
A szülő ilyen esetben nem nagyon tud tenni semmit.
Főleg így pár év távlatából!
De az ilyet akkor és ott a pletyka áldozatául esett személy egy frappáns beszólással eltudja intézni!
Pl.: "Mi a bajod, irigykedsz hogy neked nem engedték a skacok??"
A pletyka legjobb táptalaja a védekezés és tagadás.Ha ez nincs, akkor a pletyka is abba marad.
Úgy tűnik amúgy ez a típusú pletyka mindenhol előfordul.
7-es voltam amikor egy tanárom sírva jött oda hozzám hogy ugye nem igaz amit hallott.Kérdeztem hogy mi, erre közölte hogy azt beszélik hogy előtte való du többen körbe álltak engem és több fiút lesz*ptam.
Szerencsére a kérdéses időpontban én pont annak a tanárnak a szakkörén voltam, így amikor ezt eszébe juttattam ő megnyugodott, de hát a suliba a pletyka beindult.
2 napig próbált terjedni a pletyka, de kivetél nélkül mindenkivel közöltem a fent említett mondatot.
Abba is maradt, látták hogy engem nem idegesít a dolog, hát kerestek mást akit kilehet készíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!