Miért csak 17 évesen lehet először barátom?
Anyum azt mondta, hogy nem járhatok senkivel. Most 13 vagyok, és egyenlőre nem akarok járni senkivel, meg nem is tetszik senki, csak ha mondjuk 14 évesen találok egy fiút, akit nagyon szeretek, és ő is szeret, akkor mi van?
Ugyanis még azt is megtiltotta, hogy 17 éves korom előtt csókolozzak valakivel. Ez azért egy kicsit túlzás szerintem.
Jó, most nem azt akarom kérni tőle, hogy hadd veszítsem el a szüzességemet 14 évesen, csak hogy azért ne legyen iyen szigorú.
Egyelőre még csak 13 éves vagy, pasid sincsen (szerencsére), miért kell ilyen hülyeségeken agyalnod?!
Nézz a TV-ben valami jó filmet, tegyél be egy jó DVD-t (pl.Harry Potter), vagy vegyél elő egy jó könyvet...
Menj el egy könyvtárba, vagy a barátnődhöz traccsolni, akár moziba is mehetnétek...
Kötelező olvasmányokat nem adtak fel a nyári szünidőre?
VAGY : takaríts ki, lepd meg anyukádat, igazán most lenne időd segíteni neki!...
Tanulj meg főzni vagy készíts magadnak valami finomságot (pl.pudingot vagy muffint)...
Millió értelmes dolgot csinálhatnál ahelyett, hogy ökörségeken töröd a fejed! :]
Szerintem azért mondja, mert mostanában sokat lehet hallani, hogy a fiatalok 12-13 évesen vesztik el a szüzességüket és már 15-16 évesen terhesek lesznek. Ez szerintem azért van, mert nincsenek megfelelően tájékoztatva a fogamzásgátlás lehetőségeiről és igazából nem tudják, hogy mikor lehet könnyen teherbe esni, vagyis igazából nincsenek tisztában az anatómiával (férfi, női nemi szervek, fogamzás, ilyesmi...). Ez szintén a hiányos tájékoztatás miatt van, illetve, hogy az későn történik. Szerintem ezért félt téged ennyire az anyukád (őt is meg lehet érteni, kórházban dolgozom, sok terhes tinivel találkoztam).
Azt tanácsolnám, hogyha lesz egy fiú, aki megtetszik, vagy megszereted, akkor beszélj az anyukáddal. Ne a háta mögött csináld, mert attól csak rosszabb lesz, elveszted a bizalmát. Mond meg neki, hogy szeretnéd először jobban megismerni azt a fiút, és nem fogsz felelőtlen dolgokat csinálni, mert nem szeretnél "bajban maradni" tiniként. Esetleg beszélhetsz vele a védekezésről, talán elkísér nőgyógyászhoz is. Persze ne azonnal beszélj vele ilyenekről, hanem akkor, ha már egy ideje ismered azt a srácot, szerintem a lényeg a fokozatosság. Ha látja az anyukád, hogy van felelősségtudatod, máshogy fog viszonyulni az efféle dolgokhoz.
Szerintem addig ne aggódj ilyeneken, amíg nem ismersz meg valakit.
22/L
Köszi a válaszokat!
Szerencsére nem vagyok olyan fajta, aki 15 évesen teherbe esik, engem máshogy neveltek/nevelnek.
Hát, akkor ideje beszélgetni anyuval. Érdekes lesz, az biztos.:D Mégegyszer kösz a válaszokat!
Biztos fél és megakar óvni a bajoktól!
Mondjuk az tényleg durva,hogy még nem is csókolózhatsz 17éves korodig...uhh:S
Figyelj,nekem a szüleim nem beszéltek ilyenről,igaz nincs barátom és még nem csókolóztam.Mivel velem nem beszéltek erről nem tudom,hogy hogy mondjam el a szüleimnek majd ha lesz barátom,hogy mi lesz ha a szüleim ellenzik a kapcsolatot...szóval én sem vagyok könnyű helyzetben,azt gondolom.Mi valahogy nem beszélgettünk sosem erről a témáról és ez nem csak a szüleim hibája,mert engem meg nem érdekeltek a dolgok...:D
Szerintem ha leülnél beszélgetni anyukáddal egy finom puding mellett(csináld meg a kedvenc pudingját(lehet különlegesebb is,pl.:tiramisus) és megkérdeznéd,hogy mit szólna hozzá ha 1-2év múlva megismernél egy fiút akivel kölcsönösen szeretitek egymást,hogy mit szólna hozzá...így megtudjátok beszélni,hogy miért nem lehet barátod 17éves korodig!:)
14/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!